Aktuelt Boktips Romaner

Bli kjent med hele Lucinda Rileys «De syv søstre»-serie i riktig rekkefølge

Med en uslåelig kombinasjon av hjertevarmende fortellinger, fascinerende historiske beretninger, kjærlighet og spenning er Lucinda Rileys bokserie De syv søstre en sånn serie du bare ikke får nok av. 26. juni blir den syvende og hittil siste boken i serien, Den savnede søsteren, tilgjengelig som lydbok i Storytel. Her får du alt du trenger å vite om den populære serien.

Foto: Roni Rekomaa/Lehtikuva

Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Lucinda Rileys serie De syv søstre følger historien til seks svært forskjellige søstre; Maia, Ally, Star, CeCe, Tiggy og Electra. Alle er oppkalt etter hver sin stjerne i stjernehopen De syv søstre. Den syvende søsteren har de aldri møtt. Søstrene er adoptert fra alle verdensdeler av den mystiske mangemillionæren Pa Salt, og de vokser opp på Atlantis, et vakkert slott ved bredden av Genèvesjøen. 

Den første boken i serien, De syv søstre, begynner med at søstrene samles på Atlantis etter at deres elskede adoptivfar brått har gått bort. Som en del av arven får alle utdelt et spor som kan lede dem til å finne ut hvor de kommer fra.

Hver bok følger en av søstrene i jakten etter sin historie. I den syvende og hittil siste boka, Den savnede søsteren, samles søstrene for å løse mysteriet om den syvende, savnede, søsteren.

Den savnede søsteren er den syvende og hittil siste lydboken i serien om de syv søstrene, og slippes i Storytel 26. juni 2022.

Hvem er egentlig de syv søstrene?

Så hvem er egentlig de syv søstrene? Tittelen på serien, De syv søstre, referer til stjernehopen Pleiadene, eller Syvstjernen. Stjernene er synlige fra nesten overalt i verden, og skinner fra solnedgang til soloppgang. Fortellingene om Pleiadene har blitt fortalt i ulike kulturer i årtusener. Som regel er bare seks stjerner synlige, og den syvende stjernen omtales gjerne som den forsvunne pleiaden.

En kveld for mange år siden sto Lucinda Riley hjemme i England og kikket opp på stjernehimmelen. Riley interesserte seg for mytologien rundt stjernehopen, og bestemte seg for å bringe de mytologiske søstrene inn i vår moderne tid. Snart var idéen til serien De syv søstre født.

Første bok i serien er De syv søstre, fulgt av Stormens søster. Videre følger Skyggesøsteren, Perlesøsteren, Månesøsteren, Solsøsteren og den etterlengtede Den savnede søsteren. Før Riley i 2021 gikk bort etter å ha kjempet mot kreften, annonserte hun at det vil komme en åttende bok. Denne skal gi oss svaret på hvem Pa Salt er, og hvorfor han adopterte alle søstrene.

Her får du vår guide til bøkene om De syv søstre i riktig rekkefølge!

1. De syv søstre: Maias historie

De syv søstre

Søstrene samles i barndomshjemmet Atlantis ved Genèvesjøen etter adoptivfaren Pa Salts død. Som en del av arven mottar hver av søstrene et spor som skal lede dem tilbake til deres opphav. Maias D’Apliése er den eldste av søstrene, og hennes spor leder henne på en reise til et falleferdig herskapshus i Rio de Janeiro i Brasil.

Her begynner hun å pusle sammen sannheten om sin familie, og lærer å kjenne historien om den lidenskapelige Izabela Bonifacio som levde i Rio på 1920-tallet. Lucinda Riley fletter også inn virkelige personer i hver bok, og i denne boken møter vi den faktiske arkitekten Heitor da Silva Costa, mannen bak den kjente Kristusstatuen.

2. Stormens søster: Allys historie

Stormens søster

Serien fortsetter med Allys historie i Stormens søster der store deler av handlingen er lagt til Norge, landet forfatteren har lengtet til helt siden hun som liten jente fikk en plate med Griegs musikk av faren sin. Derfor føltes det også naturlig at nettopp Edvard Grieg fikk en av hovedrollene i romanen.

Allys spor i jakten på sitt biologiske opphav leder henne altså til Norge, der hun oppdager at hennes egen historie er nært knyttet til historien til en ung og ukjent sangerinne, Anna Landvik. Hun levde for over hundre år siden, og var med i den første oppsetningen av Ibsens Peer Gynt, med Griegs berømte musikk.

3. Skyggesøsteren: Stars historie

Skyggesøsteren

Den tredje boken i serien har tittelen Skyggesøsteren. Her følger vi den tredje søsteren, Star, som begynner å lete etter sin arv i Lake District og London på kong Edwards tid – og som etter hvert finner sin egen fremtid i et antikvariat i det moderne London.

I fortidshistorien møter vi den sta og uavhengige Flora. Hun er lykkelig hjemme i Lake District, men krefter utenfor hennes kontroll fører henne til London, der hun dras mellom kjærlighet og forpliktelser overfor familien. Hun blir en brikke i et spill der hun ikke kjenner spillereglene.

4. Perlesøsteren: CeCes historie

Perlesøsteren

I bok nummer fire, Perlesøsteren, er turen kommet til CeCe, som alltid har følt at hun ikke passer inn. Etter at søsteren Star fant den store kjærligheten, kjenner hun seg ekstra ensom. Hun slutter på kunstutdanningen for å finne sitt biologiske opphav. Det eneste sporet hun har er et gammelt fotografi og navnet på en kvinnelig pioner som bodde i Australia for over hundre år siden.

Hundre år tidligere får Kitty McBride, en prestedatter fra Edinburgh, muligheten til å reise til Australia som ledsagerske. Her møter hun sin skjebne i form av tvillingbrødrene Drummond og Andrew – den ene vilter og ustyrlig, den andre ambisiøs arving til en formue basert på perlefiske.

5. Månesøsteren: Tiggys historie

Månesøsteren

Den femte boka i serien har fått tittelen Månesøsteren. Her er det Tiggy som skal finne tilbake til sine røtter. Idet vi møter henne befinner hun seg i det skotske høylandet, der hun har fått drømmejobben. Hun skal ta seg av dyrene på den store og isolerte eiendommen Kinnaird, som drives av den gåtefulle Charlie Kinnaird.

På Kinnaird treffer hun også Chilly, en eldre sigøyner som forteller henne at hun har en sjette sans som er nedarvet fra hennes forfedre – og at det er forutbestemt at han er den som skal lede henne tilbake til røttene i Andalusia i Spania.

I skyggen av det praktfulle Alhambra oppdager Tiggy sin forbindelse til de legendariske sigøynerne i Sacromonte som ble fordrevet under borgerkrigen – og til «La Candela» – sin tids mest berømte flamenco-danserinne.

6. Solsøsteren: Electras historie

Solsøsteren

Den sjette boka i serien er Solsøsteren. Her tas vi med mellom Manhattan og Afrikas praktfulle, vidåpne sletter.

For omverdenen er Electra D’Aplièse kvinnen som har alt: Hun er vakker, rik og berømt – og er en av verdens toppmodeller.

Men under den perfekte overflaten har Electras allerede skjøre sinnstilstand blitt rystet av farens dødsfall. I sin fortvilelse tyr hun til alkohol og andre rusmidler. Mens folk rundt henne frykter for Electras helse, mottar hun et brev fra en fremmed kvinne som hevder at hun er hennes biologiske bestemor …

I 1939 ankommer Cecily Huntley-Morgan Kenya fra New York i håp om å reparere et knust hjerte. Hun bor hos sin gudmor ved bredden av den vakre innsjøen Naivasha. Her møter hun Bill Forsythe, en beryktet ungkar og storfebonde med nære forbindelser til den stolte Maasai-stammen.

Egentlig skal Cecily bare oppholde seg i Afrika noen få uker, men etter en sjokkerende oppdagelse, og med krigens trusler hengende over seg, har hun ingen mulighet til å reise hjem. Hun flytter til Wanjohi-dalen, og her bor hun isolert og alene – helt til hun møter en ung kvinne og gir henne et løfte som vil endre livet hennes for alltid.

7. Den savnede søsteren

Den savnede søsteren

I den syvende boka, Den savnede søsteren, er familien D’Apliése omsider på sporet av søster nummer syv, den savnede søsteren.

Maia og Ally oppdager at det bare finnes to ledetråder: adressen til en vingård på New Zealand, samt en tegning av en stjerneformet smaragdring. De ber CeCe, som bor i Australia, om å oppsøke vingården. Nå begynner et kappløp med tiden, og jakten fører søstrene til flere land, både New Zealand, Australia, Canada, Frankrike, England og Irland.

Men den siste søsteren forsvinner stadig like før de nærmer seg, og det kan virke som hun ikke ønsker å bli funnet.


Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d