Aktuelt Boktips Krim

Sommerens beste krimserier

Vi vet at for mange er sommer ikke bare synonymt med idyll og sand mellom tærne, men også grusomme drap og mørke skoger som skjuler dype hemmeligheter. Og finnes det da noe bedre enn å sette på første lydbok i en splitter ny krimserie, med vissheten om at man har mange spennende timer foran seg? Vi serverer deg her en rekke spennende krimserier du kan bruke sommerferien på med god samvittighet. Vel bekomme!

Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


1. Samuel Bjørk: Holger Munch og Mia Krüger-serien

Ulven
av Samuel Bjørk
Lest av Ivar Nergaard

Den intenst spennende serien om Holger Munch og Mia Krüger har tatt Storytel-lytterne med storm. Ulven, fjerde bok i rekken, er forløperen til Det henger en engel alene i skogen.

To gutter blir funnet drept like utenfor Oslo, de har en død rødrev liggende ved siden av seg. Sakene ligner en uløst sak fra Sverige. Holger Munch, sjef for en ny etterforskningsenhet, har satt sammen et team av Norges beste etterforskere. Han gjøres oppmerksom på en ekstremt talentfull student på Politihøgskolen. Munch møter den unge Mia Krüger på en kafé og viser bilder fra begge åstedene. Hun trenger bare minutter for å se ting de ikke engang har tenkt på.

Hør alle lydbøkene i serien i Storytel her.

2. Lars Kepler: Joona Linna-serien

Speilmannen
av Lars Kepler
Lest av Håkon Strøm

Speilmannen er åttende bok i Lars Keplers serie om Joona Linna.

Både den første boken Hypnotisøren og de senere bøkene i serien om Joona Linna har hatt enorm suksess i Norge og Norden generelt. Lars Kepler er pseudonymet til det svenske forfatterekteparet Alexander og Alexandra Ahndoril.

Den finsk-svenske politimannen Joona Linna bruker ukonvensjonelle metoder som en hypnotisør og et medium for å løse mord utført med en utspekulert ondskap. I serien om Joona Linna trekkes både han, familien hans og andre som er tilknyttet etterforskningen inn i morderens galskap. Bøkene er mørke og brutale.

Du kan høre på alle lydbøkene hittil i Joona Linna-serien i Storytel.

3. Jørn Lier Horst: Wisting-serien

Grenseløs
av Jørn Lier Horst
Lest av Ivar Nergaard

William Wisting er en rettsindig og god politimann, men først og fremst et godt og inderlig menneske som er en omsorgsfull og bekymret etterforsker.

Grenseløs er den attende og hittil siste lydboken i Wisting-serien. Her utforsker Horst det fascinerende fenomenet crowdsolving. En gruppe mennesker har funnet hverandre på internett, og i samarbeid forsøker de å løse en forbrytelse: Drapet på den australske backpackeren Ruby Thompson i Spania. En av dem som er med på etterforskningen er norsk og kaller seg Astria, men idet hun nærmer seg å finne ut av noe interessant blir det helt stille fra henne. Wisting lar seg motstrebende fascinere av denne iherdige gruppen, og starter et søk etter Astria.

Du kan høre alle lydbøkene i Wisting-serien i Storytel.

4. Anne Holt: Hanne Wilhelmsen-serien

Det ellevte manus
av Anne Holt
Lest av Gisken Armand

Det ellevte manus er ellevte og hittil siste lydbok i serien om Hanne Wilhelmsen, politibetjent i Oslo-politiet. Her får vi en historie om familiehemmeligheter og bedrag, om identitetstyveri og svindel, om forfattere og bokbransje, og om hvordan virkelighetslitteratur kan være livsfarlig.

Du kan høre alle lydbøkene i serien om Hanne Wilhelmsen i Storytel.

5. Camilla Läckberg: Serien om Patrik Hedström og Erica Falck

Heksen
av Camilla Läckberg
Lest av Bodil Vidnes-Kopperud

Heksen er tiende og hittil siste lydbok i Camilla Läckbergs populære krimserie lagt til den svenske kystbyen Fjällbacka. Her løser forfatteren Erica Falck og politimannen Patrik Hedström mordgåter som ofte har et historisk bakteppe. I Heksen har to barn forsvunnet med 30 års mellomrom. Når det andre barnet blir funnet nøyaktig samme sted som det første, blir politiet urolige.

Hør alle lydbøkene i serien i Storytel her.

Vil du høre mer Läckberg? Hør også Mentalisten, første bok i Läckbergs nyeste serie, om politietterforskeren Mina Dabiri og mentalisten Vincent Walder.

6. Jo Nesbø: Harry Hole-serien

Kniv
av Jo Nesbø
Lest av Dennis Storhøi

Hele Norges antihelt, en fordrukken politietterforsker og seriemordekspert som strir mer karrieren, livet og kjærligheten. Harry Hole-serien er blant de mest populære krimseriene i Norge.

Kniv er den tolvte og til nå den siste lydboken i serien, og nå har Harry Hole mistet alt. Han har begynt å drikke igjen, Rakel har kastet ham ut, han har mistet jobben på Politihøgskolen, men får, som avdanket legende, aller nådigst jobbe som papirflytter på Politihuset. Når han tror det ikke er mer å tape, starter han en ensom jakt på en gammel fiende. Harry stilles overfor to valg: å gå under med en gang. Eller å reise seg og gå under senere. Kan hevntørsten redde Harry?

Hør alle lydbøkene i serien i Storytel her.


Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d