Boktips Krim

Forsommerens 10 beste krimbøker

Sommer er for mange synonymt med solkysset hud, sand mellom tærne og smeltet iskrem. Men de som bare elsker krim, slik mange av oss gjør, vet at sommeren har plass til grusomme drap og mørke skoger som skjuler dype hemmeligheter. Gled deg til en rekke spennende nye krimbøker i Storytel i sommer!

Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Pikant samlivsthriller

Elskeren
av Helene Flood
Lest av Ida Holten Worsøe
Slippes 1. juni

Rikke jobber som forsker og er lykkelig gift med ungdomskjæresten Åsmund. Sammen har de har barna Emma og Lukas, og en leilighet i en firemannsbolig i Oslos beste boligstrøk. Harmonien brytes da naboen i etasjen over blir funnet drept. Eller var den brutt for lenge siden? Ettersom firemannsboligen inntas av politi og presse blir det vanskeligere og vanskeligere for naboene å holde hemmeligheter og ugjerninger skjult for hverandre.

Leken og marerittaktig

Minneskogen
av Sam Lloyd
Lest av Kristine Rui Slettebakken
Slippes 7. juni

Et uheldig trekk kan bety døden … Elijah har bodd i Minneskogen så lenge han kan huske. Han bruker mesteparten av tiden sin her. Og det er slik han finner Elissa. Elissa har akkurat kommet til Minneskogen. Hun har blitt kidnappet og befinner seg lenket fast i et rom under bakken. Hun innser at denne merkelige gutten er den eneste som kan redde henne.

Ny storsatsning fra Sverige

Mentalisten
av Camilla Läckberg og Henrik Fexeus
Lest av Anne Ryg
Slippes 8. juni

Første bok i en ny trilogi av krimdronningen Camilla Läckberg, skrevet sammen med den kjente mentalisten Henrik Fexeus. En ung kvinne blir funnet i et sverdskap, gjennomboret fra alle kanter av sverdene, lik en makaber parodi på det magiske trikset. Politietterforskeren Mina Dabiri oppsøker mentalisten Vincent Walder i et forsøk på å forstå morderens tenkemåte.

Ole Vik er tilbake

Dommen
av Jørgen Jæger
Lest av Torgeir Reiten
Slippes 11. juni

En lørdag i mai blir seks år gamle Alexander borte mens han er på tur med familien. En pedofil overgriper ble sett i turområdet like før gutten forsvant. Fjellbergpostens nye og skruppelløse redaktør legger ut informasjon som røper hvem overgriperen er. Ole Vik og Cecilie Hopen kjemper forgjeves mot lynsjestemningen som brer seg. Så forsvinner også læreren Lisen Berg. Flere aner en sammenheng, men de tør ikke si noe.

Hør også Det sorte fåret, boken Jørgen Jæger drømte plottet til en natt på 80-tallet.

Spionthriller i toppklasse

Jeg er Pilegrim
av Terry Hayes
Lest av Duc Mai-The
Slippes 14. juni

En ung kvinne blir funnet drept på et nedslitt hotell, alle identifiserende kjennetegn er oppløst av syre. En far blir offentlig halshugget i den pulserende heten på et saudiarabisk marked. Liket av en ekspert i bioteknologi ligger uten øyne på en søppelplass i Damaskus. Menneskelige levninger blir funnet i et avsidesliggende fjellområde i Afghanistan. En perfekt plan er lagt for å begå en grusom forbrytelse mot menneskeheten. Én tråd knytter ugjerningene sammen, og bare én mann vet hvordan … Pilegrim.

 Forløperen til Det henger en engel alene i skogen 

Ulven
av Samuel Bjørk
Lest av Ivar Nergaard
Slippes 19. juni

To gutter blir funnet drept like utenfor Oslo, de har en død rødrev liggende ved siden av seg. Sakene ligner en uløst sak fra Sverige. Holger Munch, sjef for en ny etterforskningsenhet, har satt sammen et team av Norges beste etterforskere. Han gjøres oppmerksom på en ekstremt talentfull student på Politihøgskolen. Munch møter den unge Mia Krüger på en kafé og viser bilder fra begge åstedene. Hun trenger bare minutter for å se ting de ikke engang har tenkt på.

Svenske tilstander

Paradis City
av Jens Lapidus
Lest av Bendik Østbye Johannessen
Slippes 23. juni

Sverige i nær fremtid. Segregeringen har gått amok og motsetningene eksplodert: for å beskytte resten av samfunnet er det blitt bygd murer rundt forbudssoner der innbyggerne kontrolleres av “spesielle områdelover”. Det største området er Järva, også kalt Paradis City. Når innenriksministeren skal holde sin valgtale, blir et beskyttende gjerde revet ned og ministeren bortføres av maskerte menn. Den arresterte Emir sendes inn for å finne ministeren. En gang en legendarisk MMA-fighter, i dag lider han av nyresvikt. Uten dialyse dør han innen fem dager.

Høytflyvende spenning

Gissel
av Clare Mackintosh
Lest av Ingrid Vollan
Slippes 24. juni

Atmosfæren ombord på den første direkteflyvningen fra London til Sydney er elektrisk. Det ryktes at det er mange kjendiser blant passasjerene i business class, og at journalister venter på bakken for å ta imot flyet. Mina er en av de utvalgte flyvertinnene til denne spesielle flyturen. Flyet har knapt tatt av da Mina mottar en lapp fra en anonym passasjer, noen som vil sikre at flyet aldri når målet sitt. Noen som trenger Minas hjelp og som vet nøyaktig hvordan hen skal få henne til å samarbeide.

En hyllest til den engelske landsbykrimmen

Matadorens siste dans
av Øistein Borge
Lest av Dennis Storhøi
Slippes 26. juni

Den tidligere politimannen Lennox Hartly og kona flytter til den lille spanske fjellandsbyen Montepaz i Andalucia for å nyte pensjonisttilværelsen. Idyllen blir kortvarig. Bare et steinkast unna ekteparets nye hjem, på det storslåtte godset Gracia, finner et brutalt drap sted. Lennox havner tilbake i manesjen som etterforsker, noe han stortrives med, selv om det lokale politiet helst vil løse saken selv.

Vakkert, hjerteskjærende og skremmende

Elskede barn
av Romy Hausmann
Lest av Fanny Vaager
Slippes 30. juni

En kvinne og en liten jente blir lagt inn på sykehus etter en bilulykke. Den lille jenta forteller at moren heter Lena og at de har flyktet fra en hytte i skogen, en hytte med tildekkede vinduer. En mann hun kaller far har holdt dem fanget der i lang tid. Men marerittet er ikke over, det har akkurat begynt.


Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: