Boktips Romaner

8 gode romaner til forsommeren

Samtidig som temperaturene kryper oppover og luften fylles med forsommerens deilige forventning, fylles appen med nyheter du kan plassere i den virtuelle bokhylla. Hva er vel bedre enn å nyte milde, lyse kveldene, en dag med strålende solskinn under lysegrønne trekroner, eller det varme svaberget etter årets første badetur med en god lydbok? Nyt forsommeren med disse gode romanene.

Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Siste bok i den episke Oslo-serien

Byens spor – Jesper og Trude
av Lars Saabye Christensen
Lest av Kim Haugen
Slippes 29. juni

Det er blitt åttitall, tidene er forandret, byen også, men det er mange av de samme sporene. Karakterene er bare blitt eldre, de er kommet til en ny etasje i livet, der synsvinkelen plutselig er en annen: der det er enten eller, der noe må skje. Familien Kristoffersen består ikke lenger av Ewald og Maj og forfatteren er for lengst trådd ut av skyggene. Nå er det Jesper og Trude som står i sentrum, de er de voksne, de som må finne retning og bære livet.

Byens spor — Jesper og Trude fjerde bok i serien Byens spor, og en vakker og rørende fortsettelse på et av høydepunktene i Lars Saabye Christensens forfatterskap.

Spennende og storslått om familiedynasti og maktkamp

Havets kirkegård
av Aslak Nore
Lest av Jonathan Espolin-Johnson og Gjertrud Jynge
Slippes 6. juni

Høsten 1940 går hurtigruteskipet D/S «Prinsesse Ragnhild» ned utenfor Bodø. Vera Lind og hennes nyfødte sønn Olav overlever, men ektemannen og hundrevis av andre omkommer. Åtti år senere tar forfatteren Vera livet sitt. Sporene peker tilbake til forliset.

Om kjærlighet og overlevelse fra en ukjent del av norsk krigshistorie

Morfar pustet med havet
av Trude Teige
Lest av Anders Ribu og Anna Backe-Wiig
Slippes 9. juni

Et norsk skip blir torpedert i Det indiske hav i 1943. Konrad og Sverre, to brødre fra Sørlandet, er blant de få som overlever. Men de kommer bort fra hverandre, og Konrad ender opp på et sykehus på Java. Der forelsker han seg i den norske sykepleieren Sigrid. Både Konrad og Sigrid havner i japanske fangeleirer, og brått handler livet kun om å overleve krigens grusomheter. Begge kjemper for å bevare håpet om en bedre framtid, men vil de noen gang treffes igjen? Hva skjedde med Konrads bror?

Tolv skjebner møtes på Nationaltheatret

En tid for å leve
av Jan Kjærstad
Lest av Axel Aubert, Helle Haugsgjerd, Sarah McDonald Berge
Slippes 14. juni

Tolv mennesker er på vei mot Nationaltheatret fra hver sin kant av byen. Alle har billett til premieren på Hedda Gabler. En lærer har gått for nær en elev og frykter at han vil bli viklet inn i en metoo-skandale. En far som har mistet datteren i selvmord, vet ikke om han orker å se et teaterstykke hvor en person skyter seg selv i siste akt. En samfunnsengasjert jente har planlagt å reise seg midt under forestillingen og rope ut en protest. En tid for å leve er en roman om den umistelige verdien av å møtes, sitte tett sammen i en sal; om hvordan mennesker påvirker hverandres liv uten at de er klar over det.

En stemme til de mange barna som har det vanskelig

Kvar dag skal vi vere så modige
av Brynjulf Jung Tjønn
Lest av Endre Hellestveit
Slippes 14. juni

Heime gjer Isak alt for at mora skal halde ut. For mora treng kvile. Ho er avhengig av han, og tvingar han til å skulke skulen. På andre sida av skogen ligg nabogarden, og ein framand mann har flytta inn. Gradvis utviklar mannen og guten eit slags taust vennskap. Mannen gir guten tyggis eller kjeks. Naboen har også ein kjærast med langt, lyst hår. Og dei inviterer Isak med på grilling og bading. Kan dei bli ein ny familie for Isak? Vil dei det?

Ømhjertet og humrende

Fiskehuset
av Stein Torleif Bjella
Lest av forfatteren
Slippes 21. juni

Onkel Ivar Helgesson Aal har peika ut brorson Jon Aslesson Aal til å ta over fiskevatnet Storsenn. Romanen Fiskehuset handlar om ei veke haustfiske, kunstens indre vesen, naturen som dundrar fram, kjærleiken, sanningsord og Den Store Endringa i livet til Jon Aslesson Aal.

Om verdien av fellesskap og betydningen av enkeltmennesket

Team Tuva
av Marit Eikemo
Lest av Anderz Eide
Slippes 27. juni

Ingen kjem upåverka frå eit møte med Tuva. Noko ligg alltid igjen: ein smittande latter, litt større sjølvtillit, ein kraftig irritasjon, ein trong til å pakke saman for dagen og dra heim til kona – eller avgjerda om å satse på draumen sin, ein gong for alle.

Et fantastisk og nifst kaleidoskop av hendelser

Langs landeveien mellom Cottbus og Berlin
av Erik Fosnes Hansen
Lest av forfatteren
Slippes 2. juni

To omreisende gullmakere møtes på landeveien og ender opp i den vesle byen Jüterbog. En hund og en katt sitter i et portrom og undrer seg over hva mennenes ankomst kan bety. Et annet sted i byen står en uskikkelig gutt og hans syke søster på hver sin side av en låst dør i et fattigslig hus. Og i det gamle slottet kjeder den bortskjemte Clotilde vettet av seg. En sensasjonell forestilling skal finne sted i byens teater på fredag, men mye tyder på at det også kan komme til å skje noe virkelig farlig.


Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d