Aktuelt Boktips Romaner

10 gripende lydbøker for late sommerdager

Glem stive nakker, sol i øynene og sand mellom boksidene! Finnes det noe bedre enn å legge seg godt til rette i nærmeste solstol, eller på nærmeste håndkle på en strand eller et svaberg med en underholdende og medrivende roman på øret? Her er ti tips til lydbøker som garantert byr på gripende historier, varme hjerter, høye gisp og kanskje noen tårer i sommer. God lytting!

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Sommerens høydepunkt fra Lucinda Riley

Den savnede søsteren
av Lucinda Riley
Lest av Hedda Munthe
Slippes 26. juni

I den syvende lydboken i den populære serien om De syv søstre er familien D’Apliése omsider på sporet av søster nummer syv, den savnede søsteren. Men alt de har av ledetråder er adressen til en vingård på New Zealand, samt en tegning av en stjerneformet smaragdring. Jakten fører dem til New Zealand, Australia, Canada, Frankrike, England og Irland. Men den siste søsteren forsvinner stadig like før de nærmer seg, og det kan virke som hun ikke ønsker å bli funnet.

Romantikk møter kjærlighet for miljøet

Når hvalene synger
av Jojo Moyes
Lest av Karin Okkenhaug Seim

For Liza betyr de vakre, uberørte strendene og det sammensveisede samfunnet i Silver Bay, frihet og trygghet for henne selv og den unge datteren. Men det er før Mike Dormer kommer på besøk til Silver Bay, og idyllen blir brutt. Den milde og betenksomme engelskmannen, med litt for fine klær, kan ødelegge alt det Liza har jobbet så hardt for å beskytte. Ikke bare står familiebedriften og havet som huser hennes elskede hvaler i fare. Det samme gjør hennes overbevisning om at hun aldri vil – og heller ikke fortjener – å elske igjen.

Frittstående oppfølger til Syrinpikene

Villrosene
av Martha Hall Kelly
Lest av Hedda Munthe

Året er 1914, og selv om verden har vært på randen av krig flere ganger, stiller mange newyorkere seg nærmest passive til hendelsene. Eliza Ferriday reiser opprømt til St. Petersburg sammen med venninnen Sofija, en russisk adelsdame. Men så bryter krigen løs for alvor, og Eliza reiser tilbake til Amerika, mens Sofija og familien hennes rømmer til eiendommen på landet. De ansetter den fattige bondejenta Varinka som hushjelp. Fra den andre siden av Atlanterhavet gjør Eliza det hun kan for å hjelpe russiske adelsfamilier på flukt, og hun brevveksler tett med Sofija. Da brevene slutter å komme, frykter hun det verste for venninnen sin.

Oppfølgeren til bestselgeren Øya

August
av Victoria Hislop
Lest av Anne Ryg

I August vender vi tilbake til universet fra Øya. Det er endelig tid for å møte igjen Anna, Maria, Manolis og Andreas på tidspunktet da leprakolonien på øya Spinalonga blir evakuert – og i tiden etter.

Tilbake til Slottskrønikene

Arven etter Deverill
av Santa Montefiore
Lest av Karin Okkenhaug Seim
Slippes 20. juli

Året er 1985 og det ærverdige Deverill-slottet er omgjort til hotell. Det er usikkerhet og store uenigheter knyttet til driften, og konfliktene tilspisses ytterligere når den rettmessige arven til godset diskuteres. Vil slottet bestå og familiens hemmeligheter bevares når alt det de har kjempet for, bokstavelig talt, settes i brann?

Penger, privilegier og familiehemmeligheter

Huset på Silvermoor
av Tracy Rees
Lest av Inger Gundersen
Slippes 10. juli

1899, South Yorkshire. Tommy har alltid visst at når han ble gammel nok, ville han bli sendt ned for å jobbe i gruvene. Det vil han for en hver pris unngå. Han har større planer for fremtiden. Josie, hans beste venn fra nabolandsbyen, er like rastløs. Livet deres er hardt, mye på grunn av de urimelige kravene til de som eier gruvene. Et forlatt hus ligger på veien mellom deres to landsbyer. Heston Manor har vært avstengt og ubebodd i årevis etter en familietragedie. Da Tommy og Josie en dag bestemmer seg for å utforske dette huset nærmere, oppdager de noe som vil ha stor betydning for hele deres fremtid.

Hør også Timeglasset av Tracy Rees, som slippes 24. juli.

Hollywood-glamour og stor, forbudt kjærlighet

Evelyn Hugos syv ektemenn
av Taylor Jenkins Reid
Lest av Siv Charlotte Klynderud
Slippes 31. juli

Da den glamorøse Hollywood-stjernen Evelyn Hugo kontakter Monique for at hun skal skrive ned hennes livshistorie, kunne ingen blitt mer overrasket enn Monique selv. Hvorfor har Evelyn Hugo valgt henne? Fast bestemt på å redde sin karriere treffer hun skandaledronningen og hører henne fortelle om livet i LA på 50-tallet, og helt frem til hun valgte å forlate rampelyset på slutten av 80-tallet. Mens Evelyn forteller om skruppelløs ambisjon, uventet vennskap, og en stor, forbudt kjærlighet, begynner Monique å utvikle et sterkt bånd til skuespillerinnen. Samtidig som deres vennskap vokser seg sterkere, innser Monique at det faktisk var en grunn til at Evelyn tok kontakt med nettopp henne. Og at det kan komme til å knuse henne…

 Om søstre, mødre og døtre i dagens hektiske samfunn

Søstre i tykt og tynt
av Susan Mallery
Lest av Kikki Stormo

Skilsmissen etterlater Harper Szymanski med et navn ingen kan stave, et hus hun ikke har råd til og en tenåringsdatter som trekker seg unna. Dr. Stacy Bloom står foran sin aller største utfordring – morsrollen. Hun kjenner ikke på noen morsfølelse og prøver i det lengste å fortrenge at babyen snart kommer. Hver for seg har Harper og Stacy liv i kaos, men sammen kan de klare alt.

Spennende sommerintriger

Sommerhuset
av Tasmina Perry
Lest av Kari Jenseg
Slippes 19. juni

Jem og Nat er nygifte og har nettopp flyttet til New York. De kjenner ikke så mange i byen, og blir både overrasket og smigret når et vennepar inviterer dem med til The Hamptons på sommerferie. Fulle av forventninger reiser de til det glamorøse feriestedet, hvor de skal dele et sommerhus med tre andre par. Alt virker glamorøst og vidunderlig, men snart oppdager Jem at hun har fått plassen til en kvinne som døde sommeren før, under mystiske omstendigheter. De andre gjestene sier at dødsfallet var en ulykke, men hva om en av dem har noe å skjule?

Kan en etterlengtet pause forandre hele livet ditt?

Solskinn og havbris
av Carole Matthews
Lest av Kikki Stormo
Slippes 3. juli

Jodie Jackson trenger å komme seg vekk fra alt og alle, og reiser fra livet i London, karrieren og ektemannen. Mest av alt skulle hun ønske hun kunne skru tiden tilbake, men en tid alene på brorens nyrenoverte husbåt vil forhåpentligvis gi henne den freden og roen hun trenger. Fra det øyeblikket hun trår over terskelen til sitt nye hjem, innser hun at det vil bli vanskelig å få noe privatliv. Hvis det ikke er Marilyn, som kommer for å vaske båten og samtidig holde et øye med Jodie, så er det Ned, den bråkete skulptøren som bor i husbåten ved siden av.


Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d