Aktuelt Barn og ungdom

10 lydbøker for barn som underholder hele familien i sommerferien

En ekstra lang sommerferie krever ekstra mange gode lydbøker å boltre seg i – særlig for barna! Enten det er biltur, flytur, norgesferie eller langtur som står på planen – her får du den ultimate guiden til lydbøker i Storytel som underholder de yngste, men også de voksne, i sommer. God lytting!

Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Den gærne gjengen i det usannsynlig høye trehuset er tilbake

Gutta i trehuset med 104 etasjer
av Andy Griffiths
Lest av Erlend Klarholm Nilsen
Passer for: 9-12 år
Sesongstart 19. juni!

Andy og Terry har bygget tretten nye etasjer siden sist, og kjemper mot tiden for å finne på en morsom historie til den neste boken. Andy har fått tannverk, og da er det ikke lett å skrive … Derfor blir han og Terry enige om å kjøpe en «Vitse-penn 2000». Problemet er bare at pennen koster ti millioner kroner, men våre helter har bare ti kroner. Så begynner arbeidet med å tjene inn pengene de trenger. Hva er det egentlig som ikke kan gå galt?

I løpet av sommeren kommer det hele 4 nye lydbøker i Gutta i trehuset-serien med én ny bok annen hver uke. Like morsomt for både store og små, og perfekt til bilturen!

Kokos + banan = verdens sprøeste oppfinner

Kokosbananas og TV-brillene
av Rolf Magne G. Andersen
Lest av forfatteren
Passer for: 0-3 år
Sesongstart 5. juni!

Kokosbananas får ikke lov til å se på favorittserien på Nøttflix hele dagen, så han finner opp noe som løser problemet.

I løpet av sommeren kommer det hele fem nye lydbøker i serien om den helsprø oppfinneren Kokosbananas! Én ny bok slippes annen hver uke.

Løs spennende mysterier med grønnsaksdetektiven Purriot

Purriot går om bord
av Bjørn F. Rørvik
Lest av forfatteren
Passer for: 6-12 år
Slippes 26. juni

Mesterdetektiven Purriot og kona Paprika skal på tur med danskebåten. Om bord møter de bloggeren «Kålrabifrue». — Veska mi har blitt borte! roper hun. Og det er ikke hvilken som helst veske som er stjålet, det er en moteveske til flere tusen kroner. Som om ikke det var nok: Mina Morelli hadde noe hemmelig oppe i veska, som for all del ikke må bli borte. Purriot skjønner at han må jobbe raskt.

Se alle lydbøkene i den spennende krimserien om mesterdetektiv Purriot her.

Nye, spennende eventyr med Musse og Helium!

Musse og Helium – Jakten på gullosten
av Camilla Brinck
Lest av Guri Schanke
Passer for: 6-9 år

Det er bare de to små musene Musse og Helium som kan redde Dyreriket og dets innbyggere fra de onde duejegerne. Alt avhenger av at de finner gullosten.

Musse og Helium begir de seg ut på en spennende jakt hvor de møter både gode og onde skapninger. Hvem de kan stole på er ikke lett å vite.

Jakten på gullosten er andre lydbok i den spennende serien om Musse og Helium.

Kriminell rumpehumor

Hvem rumpet brunosten?
av Erlend Loe
Lest av forfatteren
Passer for: 6-9 år
Slippes 10. juli

Det har kommet Kongen for øre at verdens beste brunost lages på gardsmeieriet til Lisen von Kvantum og hun blir derfor invitert til slottet sammen med ett stykk brunost. Men på togturen oppdager hun noe fryktelig: Kongens ost er full av rumpespor. Den har blitt rumpet! Konduktøren trekker i nødbremsen og verdens beste detektiv, herr Fluffenberg, blir tilkalt. Skurken må være om bord, men ingen av passasjerene vil innrømme at de har rumpet noe som helst.

Får dere ikke nok av rumpefjas? Prøv også Erlend Loes Rumpemelk fra Afrika!

Eventyrlig om kampen mellom gode og onde krefter

Skjebnerytterne – Jorvik kaller
av Helena Dahlgren
Lest av Mathilde Storm
Passer for: 9-12 år

Velkommen til den magiske øya Jorvik, et paradislignende sted, i alle fall for alle som elsker hester. Under den vakre overflaten skjuler det seg mørke krefter. En urgammel konflikt er i ferd med å blusse opp igjen, og det kommer Lisa og vennene hennes snart til å merke. 

Andre bok i serien, Legenden våkner, slippes 29. juni.

Underfundige, spennende og morsomme mysterier

LasseMaja: Musikkmysteriet
av Martin Widmark
Lest av Marianne Krogness
Passer for: 9-12 år
Slippes 24. juli

Det blir dansefeber når det berømte bandet Errols kommer til Valleby. Konserten på hotellet blir en minneverdig kveld, men dagen etter er billettpengene stjålet! Hvem står bak? Og hvorfor synes Maja at hun har sett den engelske bassisten før …? Et LasseMaja-mysterium som det svinger av!

Dette er bok 30 i serien om LasseMajas detektivbyrå.

Hva gjør egentlig en politiker?

Hvorfor har vi ikke president i Norge?
av Susanne Kaluza
Lest av Silje Storstein
Passer for: 6-12 år

Samfunnsdebattant Susanne Kaluza besvarer barnas små og store spørsmål om politikk. For hva gjør egentlig en politiker? Kan barn stemme når det er valg? Og er det sånn at statsministeren faktisk bor på Stortinget?

Skikkelig teite gåter

99 helt ko-ko dyregåter
av Bjørn F. Rørvik
Lest av forfatteren
Passer for: 3-9 år

Hva slags plagg kan du lage hvis du har to små ormer? Svar: Kortormet genser. Gjør deg klar for 99 helt ko-ko dyregåter du garantert ikke har hørt før! Det er bare Bjørn Rørvik som klarer å finne på så teite gåter. Perfekt for bilturen!

Modige katter

Kattekrigerne: Farlige spor
av Erin Hunter
Lest Elisabeth Vatn
Passer for: 9-12 år

Skyggeklanen har fått en ny leder – Tigerstjerne. Ildhjerte frykter at det er en sammenheng mellom Tigerstjernes nye makt og de forferdelige drømmene som hjemsøker ham om natten og hvisker om fare og død. Samtidig har en mystisk og grusom trussel invadert skogen. Kattenes liv er i fare.

Dette er femte bok i serien om Kattekrigerne.


Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: