Aktuelt Boktips Romaner

9 gode romaner du bør høre i juni

Med forsommeren kommer flere nye lydbøker i Storytel, og hva er vel bedre enn å fylle opp bokhylla i appen med forventninger og nye lytteropplevelser? Nyt de deilige junidagene med disse gode romanene.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


En bejublet oppvekstroman fra 80-tallets Glasgow

Shuggie Bain
av Douglas Stuart
Lest av Sigurd Myhre

Vinner av Bookerprisen 2020. I skyggen av en teknologisk revolusjon og økende arbeidsledighet i 80-tallets Glasgow, ser mange drømmene sine forvitre. Som forelder ønsker Agnes Bain det aller beste for seg og barna sine. Men så blir hun forlatt av barnas far, og mens Agnes døyver smerten med et stadig økende alkoholmisbruk, forlater barna henne, en etter en. Den som holder ut til sist, er lille Shuggie Bain – gutten som ikke finner seg til rette, og som elsker sin mor over alt. 

Urovekkande om mørke løyndommar og farleg nysgjerrigheit

Dei sju dørene
av Agnes Ravatn
Lest av Ane Barmen

Litteraturprofessor Nina Wisløff er i ei brytingstid. Arbeidet hennar kjennest mindre og mindre relevant, og huset hennar skal snart rivast. Mannen er travel helsebyråd, og forholdet til den kyniske legedottera er ikkje det beste. Då leigebuaren deira, Mari, forsvinn sporlaust, går det ikkje lang tid før politiets etterforsking stansar opp. I det stille begynner Nina å nøste opp i kva som kan ha skjedd, og det ho finn, får store ringverknader. 

Om å komme seg gjennom et krigstraume og forsøke å overleve freden

304 dager
av Simon Stranger
Lest av forfatteren

I mars 2015 står Afghanistanveteranen Nicholas alene i skogen bak huset, klar til å ta sitt eget liv, da han innser at han er nødt til å varsle sine nærmeste. Han lover moren sin å holde seg i live til jul, som er 304 dager unna. Basert på en sann historie.

Elegant og medrivende

Penger på lomma
av Asta Olivia Nordenhof
Lest av Anna Bache-Wiig

Penger på lomma er et brutalt og empatisk portrett av ekteparet Kurt og Maggies turbulente kjærlighetsforhold, i utkanten av 1980-tallets danske velferdssamfunn. Det er også fortellingen om mordbrannen på passasjerskipet Scandinavian Star, natt til 7. april 1990, der 159 mennesker mister livet.

Nominert til Nordisk råds litteraturpris

Det uferdige huset
av Lars Amund Vaage
Lest av Endre Hellestveit

Lars Amund Vaage har dikta fritt omkring lagnaden til farfaren Ragnvald (1889-1966) som var blant dei unge lovande landsmålsdiktarane i det nye, sjølvstendige Noreg. Gabriel Halvardson veks opp på ei gard ved ein fjord som folk fer bort frå, på den eine eller andre måten. Kva skal det bli til med garden når også dei gamle fer, kven skal skjøtta jorda då, kven skal hogga i skogen? Eit gripande portrett av ein ung mann i spenn mellom pliktkjensle og kunstnarkall.

Fyrste bok i det prisløna storverket frå Jon Fosse

Det andre namnet
av Jon Fosse
Lest av Anderz Eide

Kunstmålaren Asle bur åleine på Dylgja nord for Bjørgvin. Han har stort sett berre kontakt med grannen Åsleik, ungkar og fiskarbonde. I Bjørgvin bur ein annan Asle, også han er kunstmålar. Dei to Aslane er vener og på eit vis dobbeltgjengarar, to versjonar av det same livet. I dette fyrste bandet av Septologien handlar tilbakeblikka om barndomen. Det handlar om Asle og systera, fjorden og alle farar, men også om ein nabogut som vart borte på sjøen

Eg er ein annan kjem 16. juni og Eit nytt namn kjem 16. juli.

Frodig og oppslukende om å stå utenfor og innenfor på samme tid

Gode lesere
av Synne Øverland Knudsen
Lest av Petronella Barker

Hun kommer fra bygda og har oppsøkt kulturlivet med en tro på at hva som helst er mulig der. Hun er overbevist om at hvis hun bare tilpasser seg de merkelige omgangsformene, snakkemåtene og alliansene, så skal det oppstå noe bra på den andre siden. Men nå er hun blakk. Eller er det bare en helt vanlig livskrise hun føler på? Hun er i tvil. Gode lesere er en desperat redegjørelse fra innsiden av litteraturfeltet.

Dysfunksjonelt mor og sønn-forhold

Hjerteknuseren
av Anne B. Ragde
Lest av Anne Ryg

Jonetta lengter etter det enkle livet på hytta. Men der er også Ragnar, hennes hjemmeboende voksne sønn. Ikke bare er han arbeidsledig med bunker av uåpnede regninger på gutterommet hjemme – han blir også med på ferie, tar det beste soverommet på ferie, bestemmer hva de skal se på TV og svarer med enstavelsesord. Men i løpet av et par ferieuker får dramatiske hendelser alt agget til å komme til overflaten.

Tilbake til Øya

August
av Victoria Hislop
Lest av Anne Ryg

Victoria Hislop vender tilbake til universet hun skapte i Øya – en av århundrets største internasjonale litterære triumfer.


Flere lyttetips? Sjekk ut noen av våre tidligere saker; 11 krim- og spenningsbøker du kan sluke i mai, 5 gode krimserier, 8 gode romaner til påsken og 9 krimtips fra Krimfestivalen.


Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: