Aktuelt Boktips Krim

11 krim- og spenningsbøker du kan sluke i juni

Frister det med medrivende mysterier og grusomme kriminalsaker, mens du selv slapper av i solveggen, rydder i boden, går en tur blant blomstrende kirsebærtrær eller vasker et siste vindu? Da er det bare å glede seg, for i løpet av forsommeren fylles Storytel med en rekke spennende og fryktinngytende godbiter. Her er våre beste forslag til krimbøker du kan sluke i juni!

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Vinneren av Rivertonprisen

St. Avenger
av Heine Bakkeid
Lest av Ivar Nergaard

Liket av en politimann blir funnet nedgravd i sanddynene på Solastranda, og Thorkild Aske vender tilbake til Stavanger på leting etter svar.

Gripende, smart psykologisk thriller

Når du ser meg
av Lisa Gardner
Lest av Kirsti Grundvig

FBI-agent Kimberly Quincy og etterforsker D.D. Warren slår seg sammen for å løse den mest groteske saken de har støtt på i sin karriere.

Livsfarlig virkelighetslitteratur

Det ellevte manus
av Anne Holt
Lest av Gisken Armand
Slippes 6. mai

Hanne Wilhelmsen er tilbake! Det ellevte manus er en historie om familiehemmeligheter og bedrag, om identitetstyveri og svindel, om forfattere og bokbransje, og om hvordan virkelighetslitteratur kan være livsfarlig. Bokstavelig talt.

Åttende bok i serien om Anton Brekke

Ringmannen
av Jan-Erik Fjell
Lest av Helge Winther-Larsen
Slippes 9. mai

Cecilie Olin kommer aldri hjem etter en tur på byen, og blir funnet kvalt og mishandlet. Denne gangen er det blitt personlig for Anton Brekke.

Spennende om en tvilsom herreklubb

Bak lukkede dører
av Jane Casey
Lest av Lene Meieran
Slippes 10. mai

En ung journalist er på nippet til å avsløre en sjokkerende skandale om en herreklubb forbeholdt Londons mest priviligerte. Så forsvinner hun sporløst. Politietterforsker Maeve Kerrigan må fordype seg i klubbens rikdom, luksus og hensynsløse oppførsel for å finne ut hva som er skjedd. 

 Nervepirrende om svik, sorg og blodsbånd

Av mitt blod
av Ruth Lillegraven
Lest av Gard Skagestad
Slippes 14. mai

Clara Lofthus utnevnes til Norges nye justisminister. Trusselnivået mot henne er skyhøyt, men hun nekter ekstra vakthold. En måned etter utnevnelsen kommer Clara hjem til tomt hus. Tvillingsønnene er sporløst forsvunnet, men hun finner et brev. Beskjeden er klar: Dersom hun forteller noen at guttene er savnet, vil de bli drept.

Klassisk Nesbø-krim

Sjalusimannen
av Jo Nesbø
Lest av Jo Nesbø, Sven Nordin, Thorbjørn Harr, Andrea Bræin Hovig,
Kim Haugen, Duc Mai-The og Axel Aubert
Slippes 16. mai

På klassisk Nesbø-vis møter vi det potensielt dødelige utfallet av sjalusi, begjær og utroskap. Hør også Nesbøs Rotteøya som kommer i appen 23. mai.

Kostelig kodekrim

Sølvmyntene
av Tom Egeland
Lest av Duc Mai-The
Slippes 20. mai

30 sølvmynter og et forræderi. Et 2000 år gammelt brev skrevet av Pontius Pilatus forsvinner under dramatiske omstendigheter. Arkeolog Bjørn Beltø får det farlige oppdraget med å finne brevet.

En livsfarlig reise i det norske etteretningsmiljøet

Kokong
av Eystein Hanssen
Lest av Christoffer Staib
Slippes 21. mai

Et uforklarlig drap i Oslo sender journalist Nora Wold og den tidligere leiesoldaten Roger Eik på en livsfarlig reise inn i det skjulte etterretningsmiljøet. Med PST, E-tjenesten og kinesiske MSS på nakken kommer de på sporet av den største spionen i norsk historie.

Krimfavoritten fra Larvik

Grenseløs
av Jørn Lier Horst
Lest av Ivar Nergaard
Slippes 26. mai

William Wisting blir kontaktet av lederen for en gruppe mennesker som har funnet hverandre på internett, og som i samarbeid forsøker å løse en forbrytelse: drapet på den australske backpackeren Ruby Thompson.

Sesongstart!

Morgan Kane: Lovens skygge
av Louis Masterson
Lest av Torgeir Reiten
Slippes 30. mai

Sesongstart! Serien om westernhelten Morgan Kane fortsetter med én bok i uka frem til jul.


Flere krimtips? Sjekk ut noen av våre tidligere saker; 5 gode krimserier, 10 krimtips til påsken og 9 krimtips fra Krimfestivalen.


Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d