Aktuelt Boktips Krim

Storytels store påskeguide: De 5 beste krimseriene til påsken 2022

Påsken er krimlitteraturens høytid – der bloddryppende, bestialske drap og blodspor i snøen lever side om side med sobre påskequizer og lodne påskekyllinger. Den særnorske påskekrim-tradisjonen lar seg kombinere med kvikk lunsj og appelsin, og nytes best i solveggen. Her er våre beste tips til gode krimserier du bør fylle ørene dine med i påsken 2022. God lytting!

PS: husk at du kan laste ned til offline-modus hvis du tilbringer påsken et sted med dårlig dekning!

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Lisa Gardner: Serien om Detective D.D. Warren

Første bok i serien om Boston-etterforskeren D.D. Warren, Alene, er lest av Kirsti Grundvig

Lisa Gardner er en av de virkelig store, amerikanske krimforfatterne. Hun skriver gripende og smarte psykologiske thrillere med nerve, som holder på spenningen frem til siste punktum.

I krimserien om Boston-etterforskeren D. D. Warren, kombinerer Gardner spenning og dyp psykologisk innsikt, og evner å skape karakterer som treffer midt i følelsesregisteret. Liker du rå, kvinnelige etterforskere vil du elske denne serien!

Hør de første ti bøkene om etterforsker D. D. Warren i Storytel, lest av Kirsti Grundvig. Ellevte bok i serien, Når du ser meg kommer som lydbok 1. mai 2022.


Hans Olav Lahlum: Patricia og K2-serien

Første bok i serien om Patricia og K2, Menneskefluene, er lest av Nils Nordberg.

Kolbjørn Kristiansen (K2) er politiførstebetjent ved Oslo politikammer, og får god hjelp av en skarpsindig, men svært utradisjonell rådgiver til å løse sakene sine: Patricia Louice Borchmann. En lynskarp og spydig professordatter som er bundet til en rullestol etter en ulykke.

Med omfattende kunnskap maner Hans Olav Lahlum fram 60- og 70-tallets tidskoloritt. Serien gir deg både nordisk noir og klassisk krim med gåtefulle plot. Den perfekte påskekrim!

Du kan høre alle ti bøker i serien om K2 og Patricia i Storytel, lest av Nils Nordberg.


Viveca Sten: Sandhamn-serien

Første bok i serien, Farlig farvann, er lest av Håkon Strøm.

Den perfekte miksen av hygge og uhygge i den svenske skjærgården får du i Viveca Stens serie om kriminalinspektør Tomas Andreasson og hans barndomsvenninne, advokat Nora Linde på Sandhamn.

Sandhamn-serien er medrivende krim der spenningen er kombinert med levende miljøskildringer fra Stockholms skjærgård, og hverdagslivets gleder og bekymringer. Den populære TV-serien Mordene i Sandhamn er basert på bøkene.

Du kan høre alle ti bøker i Sandhamn-serien i Storytel, lest av Håkon Strøm.


Jaran Damman: Serien om lensmann Georg Bråten

Første bok i serien om lensmann Georg Bråten, Mørkets ansikt, er lest av Nils Nordberg.

Jaran Dammann skriver nervepirrende krimromaner lagt til den lille bygda Fagernes i Nord-Audral, hvor den vakre naturen ikke alltid spiller på lag.

Dette er en skikkelig god norsk bygdekrim, hvor vi møter et ganske så unikt etterforskerpar i norsk krim: hjemløse Claus, som er vant til å spille på lag med den til tiden ganske nådeløse naturen i området, og lensmannen Georg Bråten, en forsiktig einstøing som fra Oslo som sliter med stress.

Hør alle tre bøker i serien om lensmann Georg Bråten i Storytel, lest av Nils Nordberg.


Lars Kepler: Joona Linna-serien

Første bok i serien om Joona Linna, Hypnotisøren, er lest av Nils Nordberg.

Både Hypnotisøren og de senere bøkene i serien om Joona Linna har hatt enorm suksess i Norge og Norden generelt. Lars Kepler er pseudonymet til det svenske forfatterekteparet Alexander og Alexandra Ahndoril.

Den finsk-svenske politimannen Joona Linna bruker ukonvensjonelle metoder som en hypnotisør og et medium for å løse mord utført med en utspekulert ondskap. I serien om Joona Linna trekkes både han, familien hans og andre som er tilknyttet etterforskningen inn i morderens galskap. Bøkene er mørke og brutale, det utenkelige gjøres tenkbart og gir selv Alexandra Ahndoril mareritt.

Du kan høre på alle bøkene hittil i Joona Linna-serien i Storytel, lest av Nils Nordberg, Haakon Strøm og Ivar Nergaard.


Vil du ha flere lyttetips? Les også 10 krimtips til påsken, 8 gode romaner du bør ta med deg på påskeferie, 7 gripende romaner til påskekosen eller 5 lydbøker som redder bilturen for barna.


Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d