Boktips Romaner

Storytels store påskeguide: 7 gripende fortellinger til påskekosen

Dagene er lysere, og få ting er deiligere enn å kjenne vårsola varme ansiktet. Enten du tilbringer påsken hjemme, på hytta eller på balkongen: Det er i disse øyeblikkene en god fortelling på øret kan gjøre tilværelsen enda et hakk bedre. Finn frem kvikk lunsj og appelsin, her er sju gripende fortellinger vi mener det er verdt å bruke påsken på.

PS: husk å laste ned til offline-modus hvis du tilbringer påsken et sted med dårlig dekning!

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Fortellingen om en hel nasjons storhet og fall

Åndenes hus
av Isabel Allende
Lest av Birgitte Victoria Svendsen
Kommer som lydbok 7. april

Gjennom beretningen om et familiedynasti skildrer Isabel Allende Chiles dramatiske historie fra århundreskiftet og frem til mordet på president Allende i 1973. Romanen tegner fascinerende bilder fra et kontinent som i dag vies stor oppmerksomhet. Ikke minst utgjør møtet med kvinnene i boken en stor leseropplevelse.

En fargerik historisk roman som speiler de voldsomme skiftene i samfunnet og i menneskesinnet

Tornedans
av Ole Kristian Ellingsen
Lest av Marit Synnøve Berg
Kommer som lydbok 11. april

Vi er kommet til vinteren 1923. Det er bankkrise og forbudstid. Alle har nok med sitt, og med å holde fasaden plettfri, slik at dødsengel og namsmann overser dem, og går videre til neste dør. For noen betyr dette enden. For andre er det begynnelsen.

Tornedans er tredje bok i trilogien om Kirsten og Olaf Eilertsen fra Stavanger mellom 1905 og 1924.

En fengslende roman om skjebnen og viljens makt

Den hvite liljen
av Elisabet Nemert
Lest av Kirsti Grundvig
Kommer som lydbok 13. april

Catherina blir født i 1460 på Sicilia. Moren dør i barselseng, men rekker å se at den lille bærer på en uvanlig indre styrke. I frykt for at den følelseskalde faren skal undertrykke jenta, bønnfaller hun svigerinnen om å la datteren vokse opp hos henne i Messina. Catherina får en lykkelig barndom. Hun blir oppfostret i kjærlighet og får frihet til å leke, ri og fekte. Men da fosterfaren dør, forandrer alt seg.

Den kalde krigen og farlig kjærlighet

Da vi forlot Cuba
av Chanel Cleeton
Lest av Kristine Rui Slettebakken

1960: Beatriz Perez mistet alt til den cubanske revolusjonen – familien, folket sitt, landet sitt. Hun er besatt av hevntanker og trangen til å ta tilbake et tapt liv. Hun blir rekruttert av CIA til å infiltrere Fidel Castros innerste sirkel og blir dratt inn i en spionverden som er både fascinerende og farlig. Beatriz blir fanget mellom den cubansk-amerikanske politikken, og innleder et forbudt forhold til en mektig mann.

Da vi forlot Cuba er andre bok i serien om Familien Perez.

Rørende om livet, kjærligheten og kvinnelig vennskap

Venner for alltid
av Susan Mallery
Lest av Kikki Stormo

Etter fem år som hjemmeværende mor, gleder Gabby seg til å jobbe igjen. Ingen masete småbarn, ingen trassig stedatter. Planene blir avsporet av sjokkerende nyheter, og hun må kjempe for retten til å ha et eget liv. Det er enkelt for Hayley å bli gravid, men vanskelig å forbli gravid. Ektemannen er livredd for helsen hennes, men for Hayley er det å bli mor så viktig at det er verd all risikoen. Nicole er fremdeles overrasket over at skilsmissen ikke var så smertefull som den burde vært. Hun er merkelig uanfektet av endringen i livet. En ny mann frister, men hvordan kan hun kjenne igjen ekte kjærlighet?

Venner for alltid er andre bok i Mischief Bay-serien.

En mektig historie om en sterk kvinne som sitter lenge i

Kvinnen ved jordas kant
av Gunhild M. Haugnes
Lest av Hilde Grythe

Frøydis Eiriksdatter er en av vikingtidens mest markante kvinneskikkelser. Hun lever et barskt liv mellom steile fjell og veldige breer innerst i en grønlandsk fjord. Frøydis dyrker Frøya, Tor, Odin og de andre norrøne gudene. Hun må gifte seg med den litt veike storbonden Torvard, men det er andre menn som får blodet hennes til å bruse – og hennes barn har ulike fedre. Frøydis hegner om sin frihet, følger sine lyster og er like stri som sin far, Eirik Raude. Hun følger i sin halvbror Leiv Eirikssons fotspor og leder to eventyrlige seilaser til Vinland.

Kvinnen ved jordas kant er første bok i serien Frøyas døtre.

Har du noensinne lurt på hva som skjedde med din første, store kjærlighet?

Tretti pluss
av Lisa Jewell
Lest av Eva Dons
Kommer som lydbok 7. april

Nadine har et dilemma. Hun har vært Digs beste venn de siste femten årene, og hun har akkurat skjønt at hun er forelsket i ham. Men før hun får fortalt ham det, treffer han Delilah, som han var sammen med for mange år siden. Er det rart at synet av henne gjør Nadine rasende? For å hevne seg på Dig, ringer Nadine til sin første kjæreste.


Vil du ha flere lyttetips? Les også 10 krimtips til påsken, De 5 beste krimseriene til påsken, 8 gode romaner du bør ta med deg på påskeferie eller 5 lydbøker som redder påskeferien for barna.


Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: