Aktuelt Barn og ungdom Boktips

Storytels store påskeguide: 5 lydbøker som redder bilturen for barna

Påsken blir ikke det samme uten et spennende kriminalmysterium. Dette gjelder også for de yngste! Her er fem tips til altoppslukende detektivhistorier barna kan bryne seg på i påsken – som passer perfekt til bilturen, påskeverkstedet, en rolig stund på kvelden eller en regnværsdag på hytta.

PS: husk at du kan laste ned til offline-modus hvis dere tilbringer påsken et sted med dårlig dekning!

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


For barn mellom 9 og 12 år som liker lydbøker om mysterier, humor og vennskap

Detektivene på Torshov: Den usynlige hunden
av Samuel Bjørk
Lest av Gaute Skjegstad
Kommer som lydbok 11. april

Denne gangen forsvinner en hund fra Frankrikegården, og det viser seg at flere hunder i byen fordufter uten spor. Heldigvis er Detektivene på Torshov på saken, og snart vikler de seg inn i et mysterium som er langt større og skumlere enn de kunne ha forutsett. Perfekt for barn som liker lydbøker om mysterier, humor og vennskap, fra den kjente krimforfatteren Samuel Bjørk.

Den usynlige hunden er andre bok i serien om Detektivene på Torshov.

For barn mellom 6 og 9 år, om to venner som jobber i de godes tjeneste for å løse krimmysterier

Dillstadbanden 1: Kunstkuppet
av Jens Lapidus
Lest av Trond Teigen

Jonathan har alltid likt best å sitte inne og mekke på oppfinnelsene sine. Helt til han blir kjent med Zasha. Og med Zasha blir det action. Plutselig har de dannet Dillstadbanden, en tyvebande i de godes tjeneste. Deres første oppdrag er «Kunstkuppet». Spennende om intellekt og mot, fra den hardbarka krimforfatteren Jens Lapidus.

Kunstkuppet er første bok i serien om Dillstadbanden. Andre bok, Juvelkuppet, kommer som lydbok 21. april.

For barn mellom 9 og 15 år, som tør å bli med tilbake til Norges mest kjente grøsserbygd, Skymdal

Ingen andre enn oss
av Mari Moen Holsve
Lest av Haakon Strøm og Anne Bolette Stang Eng
Kommer som lydbok 4. april

Det er to år siden Skymdals seriemorder herjet, og ett år siden noe skremte bygdas ungdommer til taushet. Nå skjer det igjen. Hvem er det som tente på skolen – og låste klasseromsdøra fra utsiden? Hvem er det som ikke vil la innbyggerne i Skymdal leve i fred?

Ingen andre enn oss er tredje bok i den skumle og spennende serien om grøsserbygda Skymdal.

For barn mellom 6 og 9 år, som vil høre en skikkelig grisete og morsom krimhistorie fra et sted der ingen skulle tro at kriminelle kunne bo

Dyrenes detektivbyrå: Hvem forgiftet Hennie Hvalen?
av Endre Lund Eriksen og Gisle Normann Melhus
Lest av forfatteren

Hennie Hvalen er fryktelig syk, og da det viser seg at noen har forgiftet henne tar Dyrenes Detektivbyrå saken. Sammen med den pensjonerte mesterdetektiven Carl Berner og den hyperaktive minken Mirja, prøver detektiv-aspirant Nora å finne ut hvem som står bak. Sporene peker i ulike retninger, og kanskje er det ikke snakk om én gjerningsperson, men flere.

Hvem forgiftet Hennie Hvalen er andre bok i serien Dyrenes Detektivbyrå.

For de minste: En vanskelig sak for Kråkeslottet barnehages egne detektiver

Hvem har tatt pølsene?
av Lars Mæhle
Lest av Kim Haugen
Passer for: 0 til 6 år

Kråkeslottet barnehage er på tur i skogen. De skal opp til Soltoppen og grille pølser. Men idet de kommer fram, slår en pølsetyv til! Pakka med pølser forsvinner på mystisk vis. Men hvem er den skyldige? Det blir en vanskelig sak for Kråkeslottets egne detektiver, Leon og Live, for sporene leder dem bokstavelig talt på ville veier.

Hvem har tatt pølsene? er femte bok i serien Mysteriene i Kråkeslottet barnehage.


Vil du ha flere lyttetips? Les også 10 krimtips til påsken, De 5 beste krimseriene til påsken, 8 gode romaner du bør ta med deg på påskeferie eller 7 gripende romaner til påskekosen.


Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d