Aktuelt Boktips Krim

Storytels store påskeguide: 10 krimtips til påsken 2022

Påsken er krimlitteraturens høytid – der bloddryppende, bestialske drap og blodspor i snøen lever side om side med hyggelige påskequizer og lodne påskekyllinger. Den særnorske påskekrim-tradisjonen lar seg kombinere med kvikk lunsj og appelsin, og nytes best i solveggen. Her er våre ti beste tips til krim du bør fylle ørene dine med i påsken 2022. God lytting!

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Norsk krim på sitt beste

Nøkkeltvitnet
av Jørn Lier Horst
Lest av Ivar Nergaard

Preben Pramm har ligget død en uke. Han er naken, bundet og har vært utsatt for redselsfull tortur. Huset er endevendt, men det ser ikke ut til at drapsmennene har funnet det de lette etter. Pramm hadde ingen slektninger eller venner, og levde tilsynelatende isolert fra omverden. Hva var det Pramm visste? Hvorfor ble han drept på så brutalt vis?

Nøkkelvitnet er første bok i Jørn Lier Horsts populære serie om politimannen William Wisting. Hele serien er nå tilgjengelig i Storytel!

Tankevekkende thriller med handling fra hytta

Furet/værbitt
av Anne Holt
Lest av Anne Ryg

Selma våkner til et mareritt. Hun er naken i en brennende hytte på snaufjellet. Hukommelsen er borte, hun aner verken hvor hun er eller hvordan hun har havnet der. Mens Selma kjemper mot skader og frost, sult og tørst, kommer minnene tilbake i brokker. Hun strever med å sette dem sammen, men etterhvert danner det seg et skremmende bilde av det siste halvårets hendelser. Det står om selve nasjonens framtid. Og Selmas frist for å gripe inn er dessuten uhyggelig kort.

Furet/værbitt er andre bok i serien om Selma Falck.

Raffinert krim i klassisk stil

Kameleonmenneskene
av Hans Olav Lahlum
Lest av Nils Nordberg

Vi er kommet til 1972, det er EEC strid og sovjetisk spionasje er et ikke ukjent fenomen. Lørdag 25. mars brytes helgefreden idet en livredd guttunge med en blodig kniv i lomma ringer frenetisk på K2s dør. Gutten ytrer én setning, nemlig «Slipp meg inn! De er etter meg, og jeg må snakke med deg før de når meg!» før forfølgerne hans tar ham igjen. Og de viser seg å være politi.

Kameleonmenneskene er femte bok i serien om Patricia og K2.

Kløktig, troverdig og underholdende politikrim

Den stille uke
av Sven Petter Næss
Lest av Ivar Nergaard

Kripos-etterforsker Harinder Singh vender motvillig tilbake til småbyen han vokste opp i for å bistå det lokale politiet med å oppklare en drapssak. Den halvt indiske Singh ble aldri helt godtatt i Elvestad, og møtet med hjemstedet får gamle konflikter til å vekkes til live. Mye er ved det samme i byen han forlot. Men nå er Axel, fabrikkdirektørens sønn, drept, og det viser seg snart at mange har noe å skjule.

Den stille uke er første bok i serien om Kripos-etterforsker Harinder Singh.

Når virkeligheten overgår fantasien

Drapsmysterier: Sesong 3
av Monica Yndestad
Lest av Lasse Lindtner
Sesongstart 8. april

Tredje sesong av true crime-serien Drapsmysterier sparkes i gang med Haik med døden: Om en drapssak som savner sidestykke i Norge, sentrert rundt et brødrepar som kjører rundt i en hvit Ford Taunus med fartsstriper på sidene.

Drapsmysterier er en serie fortellinger om norske drap, basert på øyenvitner, avisartikler og rettsdokumenter. Nye episoder slippes annenhver dag frem til andre påskedag.

Høyaktuell thriller om maktmisbruk som rammer samfunnets mest utsatte

Tiggeren
av Sofie Sarenbrant
Lest av Anne Ryg

En ung kvinne er død, under uforståelige omstendigheter. I minnestunden står det en som betrakter de sørgende på avstand, en som selv ikke vil bli sett. Samtidig blir en rekke av Stockholms rumenske tiggere drept, og etterforskerne på saken rammes også. Politiet famler i mørket, og med livet som innsats arbeider Emma Sköld i det skjulte.

Tiggeren er femte bok i krimserien om Emma Sköld.

En briljant psykologisk thriller

Den tause pasienten
av Alex Michaelides
Lest av Håvard Bakke og Ida Holten Worsøe

Alicia Berenson skriver dagbok for å utløp for følelsene sine – men mest for å berolige Gabriel, bevise for ektemannen at hun har det bra. Det siste hun vil, er å være til besvær for Gabriel eller gjøre ham ulykkelig på noe vis. Inntil hun en kveld skyter ham fem ganger i ansiktet og aldri mer sier et ord. Seks år etter tragedien dukket det opp en ledig stilling på institusjonen The Grove der Alicia er innlagt. Psykoterapeuten Theo Faber er overbevist om at han kan få Alicia til å snakke, noe ingen andre har klart.

Drivende spennende om en uløst forsvinningssak

Så var hun borte
av Lisa Jewell
Lest av Kirsti Grundvig
Kommer som lydbok 4. april

Det har gått ti år siden femten år gamle Ellie forsvant, og Laurel Mack har aldri gitt opp håpet om å finne datteren. Men ti år senere innser hun at hun må gi slipp. Når hun treffer en liten jente som er til forveksling lik den forsvunne datteren, kommer alle spørsmål tilbake. Hva skjedde med Ellie? Er hun fremdeles i live?

Bloddryppende, nervepirrende og troverdig

Aldri si det
av Lisa Gardner
Lest av Kirsti Grundvig

Ved første øyekast ser det ut som en helt vanlig hus i et av Bostons bedre strøk. Nyklippet plen, hvitt stakittgjerde, en bil parkert i oppkjørselen, inngangsdøra så vidt på gløtt … Inne ligger det en død mann, veggene er flekkete av blod, og i trappen står en gravid ung kvinne med et våpen i hånden. D.D. Warren gjenkjenner straks kvinnen fra en sak for seksten år siden.

Aldri si det er tiende bok i krimserien om etterforsker D.D. Warren.

Leken og underholdende krimparodi med mysterier i klassisk påskekrim-stil

Døde menn går på ski
av Knut Nærum
Lest av Lasse Lindtner

En av dere kommer til å myrde meg. Ordene tilhører Sverre Hartkorn; milliardær, playboy og sykelig opphengt i mord. I påskeuken tar han med seg en psykoanalytiker og syv av sine nærmeste venner til den øde Blåkamhytta for å leke Mordleken. Den som klarer å løse den fiktive mordgåten innen kl. 21 første påskedag, vinner fem millioner kroner. Men etter bare én dag blir påskeidyllen brutt. En av turdeltagerne ligger halshugget i sneen.

Døde menn går på ski er første bok i serien om Kjell Nilsen og Oberon Qvist.


Vil du ha flere lyttetips? Les også De 5 beste krimseriene til påsken, 8 gode romaner du bør ta med deg på påskeferie, 7 gripende romaner til påskekosen eller 5 lydbøker som redder bilturen for barna.


Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: