Aktuelt Boktips Krim

Krimfestivalen 2022: Ni aktuelle krimtips i Storytel

I år arrangeres den ellevte Krimfestivalen, der krimelskere og krimforfattere fra verden over møtes for å dyrke felles lidenskap for krimlitteratur. Årets festival finner sted fra 17. – 19. mars i Oslo, og byr på møter med hele 60 krimforfattere fra inn- og utland, og 50 programposter som alle er gratis for publikum – de fleste av dem mulige å følge via strømming. Vi har plukket ut noen aktuelle bøker som får deg i den riktige stemningen, alle av forfattere som vil være tilstede på festivalen.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

Iskaldt fra årets festivalforfatter Anne Holt

Mandela-effekten
av Anne Holt
Lest av Anne Ryg

Under et venninnetreff på en fortausrestaurant faller ett enkelt skudd fra en snikskytter. Skuddet treffer Selma Falcks venninne i hodet, og skader Selma i armen. Venninnen er en anonym og ukjent stortingsrepresentant, og både pressen og politiet antar umiddelbart at Selma var det egentlige målet for attentatet. Når så en dommer i Høyesterett blir funnet hengt og et regjeringsmedlem dør under mystiske omstendigheter, aner Selma at det er et mønster i både valg av ofre og drapsmetoder.

Mandela-effekten er tredje bok i serien om Selma Falck.

«Den beste psykologiske thrilleren siden Gone girl og Piken på toget»

Den tause pasienten
av Alex Michaelides
Lest av Håvard Bakke og Ida Holten Worsøe

Alicia Berenson skriver dagbok for å utløp for følelsene sine – men mest for å berolige Gabriel, bevise for ektemannen at hun har det bra. Det siste hun vil, er å være til besvær for Gabriel eller gjøre ham ulykkelig på noe vis. Inntil hun en kveld skyter ham fem ganger i ansiktet og aldri mer sier et ord. Seks år etter tragedien dukket det opp en ledig stilling på institusjonen The Grove der Alicia er innlagt. Psykoterapeuten Theo Faber er overbevist om at han kan få Alicia til å snakke, noe ingen andre har klart.

En thriller-reise av de sjeldne

Himmelen skal gråte blod
av Sigbjørn Mostue
Lest av Dennis Storhøi

Den kreftsyke, tidligere spesialsoldaten Even Stubberud skal på sitt siste oppdrag: en enkel eskortetjeneste av en terrorist til Somalia. Flyet fra Oslo blir tatt over av kaprere, og terroristen satt fri. Den eneste som kan redde 245 passasjerer fra den visse død er en ubevæpnet, syk mann uten noen kunnskap om det å fly. Sigbjørn Mostue har skrevet en forrykende fortelling som også griper oss i hjerterøttene – noen ganger må man tape alt, for å vinne det viktigste.

En spenningsroman om sannhet, svik og bitre familiehemmeligheter

Louise
av Mikaela Bley
Lest av Nina Woxholtt

Den kontroversielle justisministeren Louise Bohman våkner en morgen opp til beskjeden om at hennes pressesekretær er funnet død. Hun har tilsynelatende begått selvmord, men snart går mistankene i retning mord, og mye taler for at justisministeren selv er innblandet. I media henges Bohman ut og portretteres som et monster. Kriminalreporter Ellen Tamm får i oppdrag å lage en dokumentar om justisministeren, og møter en kvinne som fremstår ganske lik bildet media har tegnet av henne. Men det virker som om hun har noe å skjule.

Nervepirrende krim fra distriktsnorge

Øyenstikker
av Jaran Dammann
Lest av Nils Nordberg

Noen har sjanglet barføtt oppover en fjellside ved Fagernes. Den forsofne uteliggeren Claus følger sporene i snøen og finner en skadet og bevisstløs gutt. Samtidig blir lensmann Georg Bråten kontaktet da en anleggsarbeider finner et lik nedgravd i en grøft. Øyenstikker er den tredje krimromanen om et helt unikt etterforskerpar i norsk krim: uteliggeren Claus og lensmannen Georg. Jaran Dammann lager nervepirrende krimromaner lagt til det naturskjønne Fagernes.

Rystende psykologisk drama

Nabovarsel
av Unni Lindell
Lest av Ane Dahl Torp

Sonja Jansen er alene hjemme for å lese til ny matteeksamen. Hun vanner for naboen da hun hører en lyd fra huset og ser en skygge bak kjøkkenvinduet. Hun ringer politiet. Politibetjent Lydia Winther, kalt Snø, får sin første utrykning. Hun og makkeren finner ikke noe mistenkelig i det stille nabolaget og drar igjen. Men Snø føler en uhygge og kjører tilbake. Da er Sonja borte.

Bli med til Stockholms underverden

VIP-rommet
av Jens Lapidus
Lest av Helge Winther-Larsen

Bli med til Stockholms underverden. En ung, klassisk Stureplangutt forsvinner. Den unge advokaten Emilie får i oppdrag å finne ham. Til å hjelpe seg får hun Teddy, en tidligere straffedømt jugoslav som har vært utpresser for mafiaen. Gjennom dette umake etterforskerparet viser Lapidus forbrytelsen gjennom blikk på ulike verdener.

VIP-rommet er første bok i serien om Teddy og Emilie.

Er det mulig å flykte fra alt og starte på nytt?

Jeg lar deg gå
av Clare Mackintosh
Lest av Ingrid Vollan

Hun slipper hånden til den fem år gamle sønnen sin – som vil løpe til huset deres på den andre siden av gaten – da han brått og brutalt blir truffet av en bil. Bilen kjører fra åstedet, og lokalsamfunnet i Bristol er rystet. Hvordan kunne dette skje? Jenna Gray bestemmer seg for å forlate alt, og drar til en avsidesliggende kystby i Wales. Men da livet så smått begynner å få mening igjen, vender fortiden tilbake med full kraft.

Fiksjon møter virkelige hendelser

Forsvunnet
av Tina Frennstedt
Lest av Cathrin Gram

1992: En 19 år gamle kvinne forsvant en natt på Österlen. Saken ble aldri løst. 16 år senere herjer en serievoldtektsmann i Malmö. Tess Hjalmarsson, kriminalinspektør og sjef for Skånes Cold Case-gruppe, tar saken. Hun brenner for uoppklarte saker, ikke minst for å kunne gi de pårørende svar på hva som skjedde. Men snart havner hun midt i et grusomt katt-og-mus-spill som voldektsmannen driver med politiet. Og han har Tess i siktet. Lydboken er inspirert av virkelige hendelser som utspilte seg i Malmö og Skåne i 1992.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d