Aktuelt Boktips Krim

8 nye krimbøker du kan nyte i vinter!

Dagene blir lysere og lengre – den perfekte anledning til å høre enda mer krim! Det er lite som slår en oppslukende krimbok eller -serie som er umulig å skru av, samtidig som du slapper av på hytta, når oppvasken når nye høyder eller når veien til jobb føles litt ekstra lang. Vi har funnet frem lydbøkene som gir deg både grusomme drap og mørke skoger – og som kan gjøre vintermånedene litt mer spennende.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager

Naboen fra ditt verste mareritt

Dødelig bekjentskap
av Peter Swanson
Lest av Christoffer Staib

Henrietta og mannen hennes Lloyd lever et stille liv i deres nye hjem utenfor Boston, Massachusetts. Helt til de treffer naboen. I bokhyllen hans står en pokal identisk med den som forsvant fra hjemmet til en mann som ble drept for to år siden. Henrietta begynner å observere naboen, og en kveld hun møter ham på en mørk parkeringsplass, forstår hun at han har oppdaget henne. Og at dette bare er begynnelsen på det grusomme marerittet hun kanskje ikke kommer levende ut av …

«Den beste psykologiske thrilleren siden Gone Girl og Piken på toget

Den tause pasienten
av Alex Michaelides
Lest av Håvard Bakke og Ida Holten Worsøe

Alicia Berenson skriver dagbok for å utløp for følelsene sine – men mest for å berolige Gabriel, bevise for ektemannen at hun har det bra. Det siste hun vil, er å være til besvær for Gabriel eller gjøre ham ulykkelig på noe vis. Inntil hun en kveld skyter ham fem ganger i ansiktet og aldri mer sier et ord. Seks år etter tragedien dukket det opp en ledig stilling på institusjonen The Grove der Alicia er innlagt. Psykoterapeuten Theo Faber er overbevist om at han kan få Alicia til å snakke, noe ingen andre har klart.

Fengende thriller fullspekket med svart humor om livet og døden, kjærlighet og svik

Mannen som døde
av Antti Tuomainen
Lest av Trond Teigen

Jaakko Kaunismaa er en suksessfull mann i sin beste alder. En dag får 37-åringen den sjokkerende nyheten fra legen sin om at han er dødssyk. Og på toppen av det hele tilsier symptomene at noen over en lengre periode har forgiftet ham. Fast bestemt på å finne ut hvem det er som ønsker ham død, legger Jakkoo ut på en berg-og-dalbanereise hvor han møter på noen svært spesielle karakterer og havner i de mest bisarre situasjoner.

Solid krimhåndverk fra Rivertonpris-nominerte Frits de Bourg

Dykket
av Frits de Bourg
Lest av Ivar Nergaard

Nicolay Wolff er i Holmestrand for å hjelpe Jenny Borgelin med å få broren ut av et skipsvrak på bunnen av Oslofjorden. Broren omkom i et dykkeroppdrag i vraket, som har en eksplosiv last. Det er få dager igjen til det hele skal dekkes med fyllmasse. Men hvorfor etterlot broren et notat med navnene på kommunens rike og mektige? Hva har det å gjøre med to døde tenåringsjenter og en populær ordførers avgang, og hvorfor begynner også Wolff å motta bibelsitater i posten? I Dykket må journalist Nicolay Wolff gå dypt, både i fjorden, i seg selv og i en kystbys mørke hemmeligheter.

En grøssende, god pageturner i serien om Kim Stone

Dødelig lek
av Angela Marsons
Lest av Nina Woxholtt

På forskningsgården Westerley drives vitenskapelige undersøkelser av døde kropper i ulike stadier av forråtnelse. Når kriminaletterforsker Kim Stone finner et ferskt lik i utkanten av området, en ung kvinne som bare har vært død i noen timer, kan det tyde på at noen har funnet et perfekt skjulested for sine drapsofre. Det blir fort klart at politiet jakter på en seriemorder. Kim blir overbevist om at gåten bare kan løses ved å grave i fortiden. For den personen de etterhvert mistenker, eksisterer ikke lenger! Jakten på morderen blir en kamp mot klokka. Rekker Kim og teamet hennes å redde den neste kvinnen som forsvinner sporløst?

Dødelig lek er fjerde bok i serien om Kim Stone.

Nervepirrende krim fra distriktsnorge

Øyenstikker
av Jaran Dammann
Lest av Nils Nordberg

Noen har sjanglet barføtt oppover en fjellside ved Fagernes. Den forsofne uteliggeren Claus følger sporene i snøen og finner en skadet og bevisstløs gutt. Samtidig blir lensmann Georg Bråten kontaktet da en anleggsarbeider finner et lik nedgravd i en grøft. Øyenstikker er den tredje krimromanen om et helt unikt etterforskerpar i norsk krim: uteliggeren Claus og lensmannen Georg. Jaran Dammann lager nervepirrende krimromaner lagt til det naturskjønne Fagernes.

Øyenstikker er tredje bok i seiren om lensmann Georg Bråten.

Norsk true crime fra slutten av 1500-tallet til midten av 1800-tallet

I hine hårde dage
av Nils Johan Stoa
Lest av Ivar Nergaard
Kommer i Storytel 12. mars

I hine hårde dage omhandler norske kriminalsaker fra slutten av 1500-tallet til midten av 1800-tallet. Alle sakene er fra virkeligheten og bygger på originale rettsdokumenter som gir detaljerte beskrivelser av steder og begivenheter, levende karakteristikker av personene, og ordrette replikker slik de falt fra ofre, vitner og gjerningsmenn.

Vet vi hvem tenåringene våre møter på internett?

Drømmen av snø
av Anna Jansson
Lest av Hedda Munthe

Hvem møter ungdommen i cyberspace? På vei hjem fra skolen forsvinner en jente på 14. Dagen etter finner man hennes døde kropp i skogen. Når ytterligere en jente forsvinner, er det kort vei til panikk og jakt på syndebukker. Maria Wern får saken, og spør seg hva som skjer når ikke lenger rettsstaten fungerer, når empatien med de svakerestilte forsvinner og folk tar loven i egne hender.

Drømmer av snø er femte bok i serien om Maria Wern. Sjette bok i serien, Svart sommerfugl, kommer som lydbok 27. februar.

Flere krimtips?

Se våre tips til julekrim, klassisk grøss eller nordiske krimserier.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: