Aktuelt Boktips Dokumentar Fakta

6 bøker for deg som ikke får nok av vinter-OL

Etter fire års venting er det endelig tid for å fylle dagene med langrenn, hopp og slalom under de olympiske lekene i Beijing. Får du ikke nok av vintersport? Eller ønsker du å mimre tilbake til legender som Oddvar Brå og Petter Northug? Vi har plukket ut seks lydbøker til deg så du har underholdningen klar, også når sendingen er slutt for dagen.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

Mitt liv som middels langrennsløper
av Thor Gotaas
Lest av Per Andreas Tønder

Mitt liv som middels langrennsløper er en vandring gjennom Gotaas’ eget skiløperliv, men også et skråblikk på langrennshistorien de siste 50 åra. Thor Gotaas har feiret julaften i USA på rulleski i 35 effektive kuldegrader, finstudert leggmusklene til Bill Koch og løpt på glattisen med Petter Northug. Forfatteren har vært like mye en observatør som deltaker i sporten. Alle han har møtt og observert på sin vei får en plass i denne humoristiske hyllesten til langrenn, og forsøket på å beskrive dets sjel – sett fra en middels skiløpers ståsted.

Hoppuka
av Thomas Karlsen
Lest av Tom Styve

Hoppuka er en vindskeiv og fornøyelig reiseskildring fra de tysk-østerrikske hoppukebyene. Det er en reise inn i et besynderlig og fargerikt univers som sjeldent fanges opp av TV-kameraene, befolket av ompaorkestere, polske turister og pratsomme russiske sportsjournalister. Men det er også en bittersøt reise i tid, tilbake til hoppsportens gullalder, da hele Norge satt klistret til TV-skjermen første nyttårsdag og ventet timevis på første norske hopper, for kunne å oppleve at denne hopperen landet på kulen.

Oddvar Brå
av Thor Gotaas
Lest av Per Andreas Tønder
Kommer som lydbok 7. februar

Langrennsløperen Oddvar Brå er blant våre største idrettslegender, han brakk staven i VM i Oslo i 1982 og huskes særlig for det. Men han presterte mye mer. Hva vet vi egentlig om Oddvar Brå fra Hølonda, bygda i Sør-Trøndelag der han vokste opp som odelsgutt? Dette er historien om en viljesterk bondesønn, og om foreldre og besteforeldre som støttet opp om barnestjerna som ble best også som voksen.

Større enn meg – En selvbiografi
av Aksel Lund Svindal og Torbjørn Lysebo Ekelund
Lest av Trond Espen Seim

Aksel Lund Svindal er kåret til Norges mest populære idrettsutøver, og har gjennom en eventyrlig alpinkarriere vunnet 36 verdenscupseire, fem VM- og to OL-gull. Det unike med Svindals karriere er likevel ikke hva han har oppnådd, men hvordan. For første gang forteller Lund Svindal sin personlige historie, og åpner opp om prinsippene han alltid har jobbet etter, både som idrettsutøver og forretningsmann, lagkamerat og forbilde.

Skisportens vugge
av Thor Gotaas
Lest av Christian Borch

Skisportens vugge er en betegnelse som ofte brukes om Norge, der ski har vært et transportmiddel, en fritidssyssel og en sportsgren i mange hundre år. Her presenteres historien om folket som “er født med ski på beina”.

Min historie
av Petter Northug og Jonas Forsang
Lest av Paul Ottar Haga

Hvor mye må du ofre for å bli best i verden? Dette er historien om en av våre aller største idrettsutøvere. Han som tapte alle skirennene, men aldri ga opp. Gutten som trosset alle og revolusjonerte langrennssporten. Om gullene, skandalene og bilturen som forandret alt. Fortalt av Petter Northug – den eneste som vet den sanne historien.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: