Aktuelt Boktips Romaner

7 gode romaner for når vinteren blir litt for lang

Når vinteren blir tung og lang er det viktig å ha noe å glede seg til. Vårt beste tips er å bunkre opp med noen gode bøker du gleder deg til å høre, som du kan ta med deg på den daglige turen for å få litt dagslys og frisk luft når anledningen byr seg, eller kose deg med hjemme for å gjøre dagene eller kveldene litt lysere. Her er våre anbefalinger!

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

Ingen kan hjelpe meg – En lesereise med Elling
av Ingvar Ambjørnsen
Lest av Sven Nordin

«Kort egenmelding, samt plan for lesingen av Michel Houellebecqs roman Lanzarote: Jeg har til tross for mine seks tiår på jorden ingen alvorlige fysiske eller psykiske plager for øyeblikket. På mange måter har jeg det bedre enn på lenge.» Elling humrer av gjenkjennelse og krymper seg i forferdelse når han leser og skriver om Houellebecq. Bli med på en morsom og sår lesereise, med Elling i førersetet!

Ingen kan hjelpe meg – En lesereise med Elling, er den sjette boka i serien om Elling. Siste bok i serien, Yoko Ono er en sjarlatan, kommer som lydbok 20. februar.

Katalog over mine menn
av Helene Uri
Lest av Haakon Strøm, Anderz Eide, Ivar Nergaard, Joakim Gunby, Martin Lange og Ravdeep Singh Bajwa

Margrete Ecker har en sterk vilje, men et svakt hjerte. Hun vil komme til å trenge et nytt. Det får hun da en ung mann kjører utfor veien en oktoberdag med lav sol. Hans hjerte blir hennes. Hans liv er over, hennes begynner på nytt. Hva gjør det med et menneske å få hjertet til en som skulle ha hatt livet foran seg? Og hva med dem som mistet sønnen sin, men gav bort hjertet hans? Hva har de rett til å forvente, eller til og med kreve, av henne som har sønnens hjerte i brystet? Katalog over mine menn er historien om Margrete fortalt av seks menn.

Bra kunst om menn
av Ellen Emmerentze Jervell
Lest av forfatteren
Kommer som lydbok 28. januar

Det er nyttårsaften, og i Tromsø feirer Magnus Madsen sin siste kveld som ansvarsløs. Han er et av landets største kunsttalent og bare måneder unna sitt livs viktigste utstilling, det som skal bli hans store gjennombrudd. Fra i morgen av mener han alvor. Han skal våkne og lage verker som ingen kan glemme. Han skal slutte å drikke seg full og kaste bort tid på jenter som krever noe av ham. Han skal gjenopplive sitt egentlige jeg, sitt sarkastiske, sjarmerende, strålende jeg. Men i byens forfrosne avkroker skjuler det seg mennesker som vil det annerledes.

En sånn rød amerikansk scooter
av Henrik Øxnevad
Lest av Amund Harboe
Kommer som lydbok 26. januar

Erik sykler viljeløst rundt i Stavanger for å stagge sin egen rastløshet, skulker skolen mest mulig, røyker hasj, krangler med moren og drikker øl med mormoren. Han har to kjærester, en gutt og en jente. I Eriks liv flyter seksualitet og tabugrenser sammen, over hverandre og i hverandre, i en brytningstid for samfunnets forventninger om normalitet.

Beretninger om beskyttelse
av Erik Fosnes Hansen
Lest av forfatteren

Beretninger om beskyttelse er en gjennomkomponert og gripende roman, som med musikalitet og eleganse skifter perspektivet mellom Den store fortellingen og storheten i den lille. Handlingen utspiller seg i flere land til forskjellige historiske tider, med et fint skjebnemønster som vever menneskene, kulturene og tidsplanene sammen. Erik Fosnes Hansen mottok Bokhandlerprisen for denne boken.

En beretning om blindhet
av José Saramago
Lest av Anders Ribu

En bilist stanser ved rødt lys. Da lyset skifter, rikker han seg ikke. Han er blitt blind. Rammet av et hvitt lys. Det første tilfellet av en ubegripelig epidemi som snart fører til kaos, redsel og uoverveid brutalitet. José Saramago mottok Nobelprisen i litteratur i 1998.

Hør også En beretning om klarsyn av samme forfatter, som kommer som lydbok 7. februar.

Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet
av Heidi Linde
Lest av Ine Jansen og Marit Adeleide Andreassen

Vigdis har vært gift i tjue år, men ønsker ikke annet enn å bryte ut av ekteskapet. Men hvordan kan hun rettferdiggjøre å forlate en mann som ikke slår, som ikke drikker eller ligger rundt, som er en god far? Kanskje handler det bare om forventninger, og om å legge lista lavere. Men hvor lavt kan en list legges, før selvforakten tar overhånd, før man kveles, før man dør? Linn har bestandig vært den pene. Nå oppdager hun at menn ikke lenger snur seg etter henne på gata. Hvis tiltrekningskraften er tapt, hvem skal hun nå være? Historiene til Vigdis og Linn flettes inn i hverandre av tilfeldigheter. Av nødvendighet ender begge på et ganske annet sted enn der de startet.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d