Aktuelt Boktips

8 lydbøker for en ny start

Et nytt år kan bety nye sjanser. Det er en mulighet til å rette blikket fremover, nullstille og sette nye mål. For mange betyr et nytt år også en ny start. Nye drømmer vi ønsker å oppfylle eller utfordringer vi ønsker å mestre. Vi vet ikke hva dine drømmer og utfordringer er, men kanskje kan noen av disse bøkene hjelpe deg et stykke på vei? Gå forberedt inn i 2022, og la det bli året du ikke visste at du ventet på.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

Handlekraft
av Kristian Hall
Lest av forfatteren

Er målet ditt å bli en bedre prosjektleder? Eller å få et bedre e-postsystem? Eller vil du bli fotballtrener, skrive en bok eller male et bilde? Uansett hvilket mål du har, på jobb eller privat, stort eller lite, er det noen felles verktøy du kan bruke. Her får du lære dem gjennom 15 konkrete steg. Ta verktøyene i bruk, føl mestringsglede og vit at du er på god vei til å få gjennomført det du vil!

Hjernesterk
av Anders Hansen
Lest av Per Andreas Tønder

Går det an å bli smartere? Går det an å oppgradere hjernen ved bare å røre på seg? Hjernen er det organet som påvirkes aller mest når vi er i bevegelse, ifølge moderne hjerneforskning. Anders Hansen, overlege i psykiatri i Sverige, har samlet resultater fra den seneste forskningen og viser hvor viktig det er for oss alle å røre på oss for blant annet å få en mer fokusert og kreativ hjerne.

Munken som solgte sin Ferrari
av Robin S. Sharma
Lest av Ingar Kristiansen

Munken som solgte sin Ferrari er historien om hvilken storhet som venter den som søker det enkle. Det er fortellingen om den tidligere advokatens fantastiske odyssé som ender i en landsby høyt oppe i Himalaya, hos vise og fredfylte munker som lever etter evigunge prinsipper og tidløse teknikker som ser ut til å frigjøre både sinnet, kroppen og sjelen.

Det gode ved å gå
av Shane O’Mara
Lest av Reidun Berntsen

Å gå er en unik menneskelig egenskap. I denne boken om alt det gode ved å gå, viser den nyeste forskningen hvordan hjernen og nervesystemet sørger for balanse, hvordan vårt indre GPS-system fungerer, og at gåing er bra for både helse og humør. Å gå sammen mot et felles mål er dessuten et sosialt lim som har bidratt til vår overlevelse som art. Når livene våre blir stadig mer stillesittende, risikerer vi å miste alt dette.

Skjermhjernen
av Anders Hansen
Lest av Trond Teigen

«Aldri i menneskehetens historie har vi endret oss så raskt som de siste tiårene. Men det er ikke bare våre digitale vaner vi har endret. Vi opplever også en annen type stress enn vi gjorde tidligere. Vi sover mindre og er mer stillesittende. Alt dette betyr at hjernen er i en ukjent verden. Denne boken handler om konsekvensene den har for oss.»

Aldri gi opp
av Peder Kjøs og Petter Wallace
Lest av forfatterne

Hvordan skape varige gode vaner? Hvordan leve mer slik du vil, fri fra uvaner og tilbakefall som sliter på selvtilliten? Det virkelige kampen for en varig balanse består av det langsiktige vedlikeholdet og håndteringen av tilbakeslag. Det er da det gjelder å aldri gi opp. Med humor og entusiasme presenterer Peder Kjøs og Petter Wallace egne og andres godt utprøvde og effektive oppskrifter på å få seirene til å vare, unngå å rykke tilbake til start og bli der.

Pust for livet
av Marianne Magelssen
Lest av forfatteren

Hva skjer i kroppen når vi puster fullstendig, og hva skjer i kroppen når vi stresser? Hvordan kan vi bruke pusten vår til stresshåndtering? Pusten er knyttet til nervesystemet vårt. Måten vi puster på vil derfor alltid påvirke kropp og sinn. Boken setter fokus på hvordan bevisst pust kan være et hjelpemiddel til økt tilstedeværelse, stresshåndtering, økt prestasjon og bedre helse.

Operasjon sjølvdisiplin
av Agnes Ravatn
Lest av Anderz Eide

Sjekkar du Facebook på mobilen mens du les godnatthistorier for ungane? Har du konsentrasjonsvanskar og manglande impulskontroll? Ikkje-eksisterande treningsvanar og eit kosthald lagt opp etter innfallsmetoden? Då er denne boka for deg! Operasjon sjølvdisiplin er ei gjenkjenneleg og underhaldande bok spekka med råd om korleis du kan bryte dårlege vanar, arbeide konsentrert, få gode rutinar, og meir fritid utan dårleg samvit. Boka passar like godt for studentar og folk i kontoryrke, som for deg som har vondt for å knyte på deg joggeskoa, eller har ein hang til å småete.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: