Aktuelt Barn og ungdom Boktips

7 lydbøker til juleverkstedet

Når nettene blir lange og kulda setter inn, kan det være fint å ha bunkret opp med noen gode bøker til barna. En lydbok til pepperkakebakingen eller juleverkstedet, eller som kveldskos i sofaen gjør mørketiden litt hyggeligere både for store og små. Vi har funnet frem noen morsomme, spennende, koselige og julete bøker som dere kan lytte til sammen – eller som barna kan høre på alene, etter hvert som juleroen senker seg.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

Benny går berserk
av Tom Erik Furre
Lest av Scott Maurstad
Passer for 9 – 12 år

11 år gamle Benny elsker julen. Han elsker maten, småkakene, snøen, musikken, dekorasjonene og tradisjonene. Sjokket er derfor stort da foreldrene hans to dager før julaften kommer med en katastrofal nyhet: De har bestemt at hele familien i år skal feire jul i syden! Som om det å bytte ut snø og kjelkekjøring med strand og vinterbleke foreldre i badetøy ikke er ille nok, skal de reise med et vennepar og deres tretten år gamle og altfor kjekke sønn, Ken. Det er mye Benny ikke vet her i livet, men én ting har han klart for seg: Aldri i verden om han skal sprade rundt i syden iført badebukse sammen med Ken, som siden sist de så hverandre har blitt enda kjekkere. Sydenturen må stoppes. Benny må gå berserk.

Hvor er Lucia-kronen?
av Lars Mæhle
Lest av Kim Haugen
Passer for 0 – 6 år
Kommer som lydbok 13. desember

Det er klart for Lucia-fest! Alle barn og foreldre skal gå i lystog rundt Kråkeslottet barnehage. Lille, sjenerte Signe skal være Lucia. Men like før toget skal starte, forsvinner Signes Lucia-krone på mystisk vis. Hvem har tatt den? Både barna og de voksne er mulige mistenkte. Løsningen er veldig overraskende! Selv ikke Kråkeslottets smarte detektiver, Leon og Live, klarer å gjette hvem eller hva som står bak.

Hør også Hvor er julenissen, som kommer som lydbok 24. desember.

Rappa – Lyder om natta
av Arne Svingen
Lest av Marit Synnøve Berg, Espen Beranek Holm, Mathilde Storm, Øyvind B. Lyse, Hilde Lyrån og Scott Maurstad
Passer for 6 – 12 år

Det blir en juletid fylt av dramatikk og overraskelser når Vegard oppdager at uvedkommende har brutt seg inn hjemme hos han og Tante midt på natta, og han går rett i angrep med en lampe. Vegard får seg en overraskelse på flere måter når han finner ut hvem han har slått ned og hvilken planer gjesten har.

Lyder om natta er første ut av fire nye episoder i Rappa-serien, som kommer ut én gang i uka frem til jul.

Julen kommer til mummidalen
av Tove Jansson, Cecilia Davidsson og Alex Haridi
Lest av Andrea Bræin Hovig
Passer for 3 – 9 år
Kommer som lydbok 20. desember

Mummitrollet er vekket fra sin lange vintersøvn, og alle i Mummidalen er veldig urolige. Noe som heter JULEN, skal komme allerede samme kveld! Og den mystiske julen ser ikke ut til å være hyggelig i det hele tatt – hvis du dømmer etter hvor stresset alle er. Juletre, julemat og julepresanger må skaffes før julen kommer.

Kvar vart det av jula
av Rasmus Løland
Lest av Endre Hellestveit
Kommer som lydbok 24. desember

Vesle Hallvard hadde så store forventningar til jula. Storebror skulle kome heim frå landbruksskulen og Hallvard var lova julegåve. Hallvard hadde slett ikkje tenkt å vere anna enn snill gut i denne søte juletida. Men var det ikkje som utgjort! Det byrja med ein liten ulydnad, men det drog etter seg så mykje leitt. Hallvard kunne mest ikkje forstå etterpå korleis det heile gjekk til…

Nisseforeningen
av Bjørn F. Rørvik
Lest av Anders Baasmo Christiansen
Passer for 3 – 9 år

Fjompenissen Papp har meldt seg inn i en forening, ‘Nisser uten genser’, og står ute i elva og vasker seg før han skal på det første møtet. Han er litt engstelig, og vil gjerne at Reven og Grisungen skal følge ham selv om de ikke er nisser. Det vil de gjerne, særlig da de får høre at det skal være utlodning. Møtet blir ikke helt som Fjompenissen har tenkt seg, og en stund er han så sint at han lukter pepper. Men etterhvert blir han svært fornøyd, særlig når han vinner en fin gevinst.

Vil dere høre mer? Alle bøkene om Reven og Grisungen finner dere her.

Super-Charlie og nissen som forsvant
av Camilla Läckberg
Lest av Synne Eilertsen Nederhoed
Passer for 3 – 6 år

På et helt vanlig sted, på en helt vanlig dag, blir det født en helt vanlig baby, Charlie. Men mens han fortsatt bare er noen timer gammel, støter to stjerner sammen langt der ute i verdensrommet. Stjernestoffet faller ned på jorden og lander på nyfødte Charlie. I det øyeblikket forvandles han. Han er ikke lenger en vanlig baby – han er Super-Charlie! Bli med Super-Charlie på gøyale eventyr!

Ute etter enda mer julestemning? Se også Julekalendere for hele familien.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: