Aktuelt Boktips Krim Romaner

9 skumle bøker til halloween

Enten du foretrekker klassiske grøssere, hårreisende skrekk, onde krefter, skumle vampyrer eller andre overnaturlige skapninger – vi har funnet fram ni bøker du kan kose deg med nå som høsten er på sitt mørkeste og halloween er rundt hjørnet. Slik at du kan bli skikkelig, eller bare litte grann, skremt.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

Dyrekirkegården
av Stephen King
Lest av Ola Otnes

Louis Creed blir advart mot dyrekirkegården bak det nye huset hans, men han tar ikke advarselen alvorlig. Ikke før døden oppsøker ham, igjen og igjen.

Se alle lydbøker av Stephen King her.

Frankenstein
av Mary Shelley
Lest av Per Frisch

Victor Frankenstein har ambisjoner om å finne ut alt om menneskekroppen og få kjennskap til livets hemmelighet. Hans studier og eksperimenter for å skape det perfekte menneske, tar snart overhånd. Romanen utkom i 1818, og er filmatisert en rekke ganger, første gang i 1910.

Den svarte katten
av Edgar Allan Poe
Lest av Knut Risan

«Når det gjelder den helt utrolige, og likevel den helt ordinære historien, som jeg nå vil skrive ned, verken forventer jeg eller anmoder jeg om å bli trodd…» Novellen Den svarte katten er en skrekknovelle som utforsker menneskets forbryterske natur, og ble første gang publisert den 19. august 1843 i The Saturday Evening Post.

Dr. Jekyll og Mr. Hyde
av Robert Louis Stevenson
Lest av Nils Nordberg

Dr. Jekyll og Mr. Hyde er den klassiske grøsser og verdens første og mest berømte psykologiske thriller. Den er skrevet i 1886, som ved et underlig sammentreff bare to år før en virkelig ‘Mr. Hyde’, nemlig den aldri avslørte Jack the Ripper, dukket opp på Londons østkant. Utgangspunktet for tragedien i boken er den anerkjente vitenskapsmannen dr. Jekylls sterke ønske om å få leve et skjult og tøylesløst liv. Men underlige ting skjer.

Dødsjakt i Louisiana
av Charlaine Harris
Lest av Kristine Rui Slettebakken

Sookie Stackhouse jobber som servitør i en småby i Louisiana. Hun lever et rolig liv og har ingen kjæreste. Ikke fordi hun ikke er pen, for det er hun. Men Sookie har et problem: Hun hører hva andre tenker. Det gjør det vanskelig å treffe den rette. En dag møter hun Bill. Han er mørk og kjekk – og Sookie kan ikke høre et ord av hva han tenker. Han er mannen hun har ventet på hele livet! Men Bill er en av byens forhatte vampyrer, og omgås noen av de mest blodtørstige i sin rase. Da en av Sookies kolleger blir myrdet og vampyrene mistenkes å stå bak ugjerningen, er hun redd for at hun kan bli den neste.

Dødsjakt i Louisiana er første bok i serien om Sookie Stackhouse, bøkene bak den populære TV-serien True Blood.

Mørkets elsker
av J.R. Ward
Lest av Bodil Vidnes-Kopperud

Beth er 25 år og jobber i en lokalavis. Hun har ingen familie, for moren døde da hun ble født. Beth har aldri fått vite hvem som er faren hennes. Hun lever et stille liv, men alt endrer seg da en bil går i luften utenfor en lokal bar. Mannen som omkommer i eksplosjonen er nemlig Beths far. Han er vampyr, og han har alltid passet på henne på avstand. Men nå får Beth en ny vokter. Wrath er vampyrenes leder, og den eneste som kan hjelpe Beth inn i vampyrenes verden. Det er en verden preget av mørke og destruksjon, men også ufattelig rikdom, evig vennskap og brennende begjær.

Mørkets elsker er første bok i serien Den sorte dolks brorskap, hele serien finner du i Storytel.

Vampyrdreper
av Laurell K. Hamilton
Lest av Renate Katedralen Jensen

En seriemorder tar livet av uskyldige vampyrer og Nikolaos, byens mektigste vampyr, ber Anita Blake finne den skyldige. Anita nekter. Hun jobber ikke for blodsugere. Men vampyrene gir seg ikke og tar i bruk skitne metoder for å presse henne. Anita jobber ikke bare for vampyrene, politiet trenger også hennes hjelp. Noen slakter familier i deres egne hjem, og Anita må få stoppet det før flere mister livet. Men da hun følger sporene til en kirkegård, går hun rett i en felle …

Vampyrdreper er første bok i serien om Anita Blake. Alle bøkene er tilgjengelig i Storytel.

Tingen på terskelen
av Howard Phillips Lovecraft
Lest av Erich Kruse Nielsen

Den amerikanske forfatteren H.P. Lovecraft døde i 1937 uten noen gang å ha fått se sine manuskripter utgitt i bokform. Men i dag anerkjennes han som et av de største navn innenfor grøsser og fantasylitteratur.

Hør alle H.P. Lovecrafts grøsserhistorier her.

De dødes båt
av Knut Nærum
Lest av Nils Nordberg

Under et ferieopphold på Sørlandet møter forfatteren Kjell Nilsen den briljante privatdetektiven Oberon Qvist. Bak en fasade av reker og solkrem gjærer det i sjalusi, misunnelse og hat, og før femti sider er gått, finner man kosmetikkdronningen Malin Meller død i sin egen seng, druknet, bak en låst dør. Lydboka blir lest av ingen ringere enn ‘krimmens far’ Nils Nordberg, Sherlock Holmes ekspert og NRK Radioteatrets mest kjente og skumle stemme…

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: