Aktuelt Barn og ungdom Boktips

9 bøker for barna til halloween

En helt egen dag for å kle seg ut så rart eller skummelt som mulig, være sent oppe, finne på knep og spise så mye godteri man klarer – er det rart barna elsker halloween? Vi har plukket ut en samling spennende, skumle, og litt morsomme, lydbøker som barna kan lytte til alene eller sammen med resten av familien for å varme opp til grøss og sprell. Hvis dere tør …

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager! Velg mellom:
Storytel Unlimited – 1 voksen + 1 barn
Storytel Family – 2 voksne + 2 barn
Storytel Family Plus – 3 voksne + 3 barn

Edward Rubikon: Den siste Halloween
av Aleksander Kirkwood Brown
Lest av Espen Reboli Bjerke
Passer for 9 – 12 år

Rektor vil ikke ha halloween-feiring i år. Det blir alltid så mye bråk og skumle kostymer. Derfor har han innført Hallo venn isteden. Samtidig nærmer Åsgårdsreia seg, og de er på leit etter en real fest – og noen å kidnappe til følget sitt. Snart er det fullt kaos i Grimsrud. Det blir opp til Edward Rubikon og hans kompanjonger å stoppe de mørke kreftene.

Den siste Halloween er tredje bok i serien om Edward Rubikon. De to første bøkene i serien, Kong Grimms Hevn og Mørkets bok er allerede tilgjengelig i Storytel.

Skolespøkelset
av Eldrid Johansen
Lest av forfatteren
Passer for 6 – 9 år

En av korridorene på skolen er stengt. Det er fordi veggene kan rase ut, sier lærerne. Men noen av elevene mener at det spøker der, at de som går inn der i mørket, om natten, ender opp som zombier. Aman nekter å tro på ryktene. Da klassen skal overnatte på skolen natten før Halloween, overtaler hun Gina til å bli med for å sjekke. Det skulle hun aldri ha gjort!

Vampyrvarsel
av Anna Holmström Degermann
Lest av Gisken Armand
Passer for 6 – 9 år

Snart er det Halloween. Titti liker ikke vampyrer og skrekkhistorier. Men det finnes noe som er verre enn liksom-vampyrer. En virkelig vampyr har nemlig flyttet inn i huset til Titti! Titti vet ikke hva hun skal gjøre. Heldigvis har hun en modig venn, og hun kjenner en vampyrekspert. Sammen kan de kanskje stoppe vampyren.

Vampyrvarsel er første bok i serien Vampyrvarsel. Andre bok, Stopp den svarte madammen kommer 28. oktober, og tredje bok Zombiepanikk kommer 30. oktober.

Bøddelen
av Ingunn Aamodt
Lest av Charlotte Grundt
Passer for 9 – 12 år (de modigste)

Oline er ei jente med overnaturlige evner. Hun har arvet dem fra sin tippoldemor med samme navn. Hun er den åttende i rekken. Den gamle Oline ble henrettet som heks i Utvik 1665. Ingen vet hvem den onde bøddelen som tok livet av henne egentlig var. Sammen med familien drar dagens Oline til det fraflyttede stedet i nord for å finne ut av hvem han var. Men før Oline finner ham, finner bøddelens gjenferd henne. Han hater fremdeles hekser, og jobben hans er å drepe dem.

Serien Marg & Bein er marerittaktig lesning for de modigste. Vi ber leserne sjekke under sengen, ha lommelykten klar og forberede seg på isnende grøss. Tre prisbelønte norske forfattere skriver for serien: Arne Svingen, Ingunn Aamodt og Jon Ewo.

Spøkelser
av Pia Strømstad
Lest av Espen Reboli Bjerke
Passer for 6 – 12 år

En underholdende og skummel bok om spøkelser, som også sier noe om underlige fenomener og om hvordan de oppstår. Dette er noe så underlig som en faktabok om spøkelser. For hvordan kan man skrive faktabok om noe man ikke engang vet om eksisterer? Men spøkelseshistorier bygger ofte på historiske fakta. De første spøkelseshistoriene vi kjenner til stammer fra det gamle Egypt og ble skrevet på papyrus. Historiene fortelles over hele verden og kan ha sitt utspring i en dramatisk historie om brå død eller ulykkelig kjærlighet.

Spøkelsesprestene
av Martin Widmark
Lest av Silje Hagrim Dahl
Passer for 9 – 12 år

Nelly Rapp har lært seg å håndtere monstre og andre farlige skapninger ved hjelp av likevekt, lærdom og list. Men holder det når en kirke er utsatt for den verste formen for spøkeri? I den gamle kirken farer bibler gjennom lufta, svarte prestekjoler flagrer bak søylene og fæle skrik ødelegger stillheten … og hver morgen ligger alt hulter til bulter når presten kommer. Det begynte i julen, men så har spøkeriet bare økt og økt. Presten er fortvilet og Nelly Rapp og Lena Sleva tilkalles – kan de løse dette mysteriet?

Hele serien om den nysgjerrige, modige og litt utålmodige monsteragenten Nelly Rapp finner du i Storytel.

Dødens tjern
av Sigbjørn Mostue
Lest av forfatteren
Passer for 9 – 12 år

Mathias og storesøsteren Malin blir dratt med på telttur i skogen av deres naturelskende far. Med på lasset er også farens nye kjæreste og hennes datter, Birgitte. Allerede i bilen er det dårlig stemning, og turen med bonusfamilien oppi huttiheita er nødt til å bli dødskjedelig. Men det skal ikke gå lang tid før skumle og mystiske ting begynner å skje. For i skogen lever det vesener som mennesker vanligvis ikke kan se, og Mathias får beskjed om at en i familien neppe vil overleve natten…

Småbarnsuppe
av Bjørn Ousland
Lest av Erlend Klarholm Nilsen
Passer for 6 – 9 år

Skumle ting har begynt å skje på nettene. Små barn forsvinner sporløst og foreldrene blir livredde og passer ekstra godt på når de sier god natt. Denne kvelden flyr truende figurer inn på et barnerom. Mens søsteren blir puttet i en sekk, klarer småen å lure seg ned i en lomme. Og så bærer det avgårde på en sopelime rett inn i hekseberget. Kan en liten gutt alene redde alle barna fra å bli småbarnsuppe?

Kaldt blod 3 – Den store zombien
av Jørn Jensen
Lest av Trond Teigen
Passer for 9 – 12 år

En stor, mørk skikkelse kommer til syne. Den går rett mot Tobias så de kræsjer i hverandre. Tobias kikker opp i ansiktet hans. Det er bleikt og gulaktig – som om han er død.

Kaldt blod er en serie lette grøsserbøker om søsknene Tobias og Simone. Du finner alle bøkene i serien her.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager! Velg mellom:
Storytel Unlimited – 1 voksen + 1 barn
Storytel Family – 2 voksne + 2 barn
Storytel Family Plus – 3 voksne + 3 barn

%d bloggers like this: