Aktuelt Boktips Fakta

8 lydbøker som gjør deg bedre rustet for studenttilværelsen

Hvordan sørge for at hjerne, kropp og sinn spiller på lag når det gjelder som mest? Det kan være omveltende å begynne å studere for første gang – enten du har flyttet til en ny by, bor alene for første gang eller møter på utfordrende fag. Da kan det være godt med litt hjelp på veien. Derfor har vi samlet noen gode lydbøker som på ulike måter kan gjøre deg litt bedre rustet for tilværelsen som ny student.

Og visste du at du som student får 50,- i studentrabatt på vårt mest populære abonnement: Storytel Unlimited? Da kan du velge og vrake, helt ubegrenset, mellom tusenvis av lydbøker for kun 139,- per måned. Det vil si at hvis du ikke elsker lydboka du har begynt på, så er det helt ok å begynne på en ny!

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager

Går det trått på lesesalen? Fysisk aktivitet kan være løsningen

Sterk hjerne med aktiv kropp
av Ole Petter Hjelle
Lest av Christoffer Hag Maure

Få er klar over er at hjernen vår sannsynligvis er det organet som påvirkes mest av fysisk aktivitet. Hjernen din er ikke bare helt avhengig av fysisk aktivitet, den blir rett og slett oppgradert til en bedre versjon ved at du er fysisk aktiv. I denne boken gir hjerneforsker og fastlege Ole Petter Hjelle en innføring i vår fantastiske hjerne, og forklarer hvorfor fysisk aktivitet er det beste du kan gjøre for å holde ditt viktigste organ i form. Forskning viser at fysisk aktivitet i tillegg til å gi oss et lengre og bedre liv, gjør oss mer kreative, bedrer stressmestring og hukommelse samt reduserer risikoen for depresjon og demens. Hadde fysisk aktivitet vært en pille, ville alle tatt den.

Få kontroll på hverdagen og lev ditt beste liv med snillegucci

snillegucci – lev ditt beste liv
av Kristiane Aateigen
Lest av Silje Hagrim Dahl

Lager du nyttårsforsetter du ikke holder gang på gang? Trenger du råd for å komme i gang med å forandre livet til det bedre? Kristiane Aateigen, kjent som snillegucci på Instagram, forteller deg hvordan du kan planlegge dagene dine bedre og få et mer bevisst forhold til hvordan du lever livet ditt i dag. I tillegg kan du bli inspirert til hvordan du på kort og lang sikt, med små og større grep og innsikter, kan få til varige endringer livet ditt.

Alle har en psykisk helse! Lær deg hvordan du kan håndtere motgang og stress for å oppnå glede og økt selvfølelse

Hverdagspsyk
av Rebekka Egeland, Peder Kjøs og Carina Carl
Lest av forfatterne

I Hverdagspsyk får vi psykologisk innsikt og kunnskap som kan hjelpe oss å håndtere motgang og ha det bedre. For det er egentlig det vi ønsker oss – et liv som vi kan fungere i, hvor vi opplever færre negative tanker, mindre stress, mer glede og økt selvfølelse. Forfatterne Rebekka Egeland og Carina Poulsen – som er psykologer men først og fremst mennesker som alle andre – viser på en tilgjengelig og ekte måte hvordan våre personlige egenskaper spiller seg ut i relasjoner med andre. Boken er et praktisk verktøy til alle som ønsker å håndtere utfordringene man står ovenfor på en konstruktiv og god måte.

Hvordan komme seg gjennom tyveårene?

Alt jeg vet om kjærlighet
av Dolly Alderton
Lest av Maria Bock

Å bli voksen i medgang og motgang – det er noe Dolly Alderton vet alt om. Selv kom hun seg bare så vidt gjennom tyveårene med sine altfor mange nachspiel og en endeløs rekke med dårlige dater, kjærlighetssorg og ydmykelser. I denne boken får du være med på den humpete reisen. Alt jeg vet om kjærlighet rommer store mengder hjerte og humor – og litt mørke. Akkurat som livet.

Husk å gå deg en tur mellom slagene – med denne boka lærer du hvorfor

Det gode ved å gå – Hvordan vi går og hvorfor det er så bra for oss
av Shane O’Mara
Lest av Reidun Berntsen

Å gå er en unik menneskelig egenskap. I denne boken om alt det gode ved å gå, viser den nyeste forskningen hvordan hjernen og nervesystemet sørger for balanse, hvordan vårt indre GPS-system fungerer, og at gåing er bra for både helse og humør. Å gå sammen mot et felles mål er dessuten et sosialt lim som har bidratt til vår overlevelse som art. Når livene våre blir stadig mer stillesittende, risikerer vi å miste alt dette.

Lær mer om hvordan tarmen påvirker både hjernen og resten av kroppen

Sjarmen med tarmen
av Guilia Enders
Lest av Charlotte Grundt

Denne boka baserer seg på ny forskning, som avdekker forbløffende sammenhenger mellom tarmen og resten av kroppen. Ubalanse i bakteriefloraen kan blant annet føre til alt fra oppblåsthet og smerter til overvekt, depresjon, allergi, intoleranse og Alzheimer. For å føle oss vel, ha god helse og balanse i kropp og sinn må vi med andre ord ta vare på tarmen vår. I denne sjarmerende lydboka kan du høre: Alt om fordøyelse, dovaner og matens virkning i kroppen – ABC om bæsj, bakteriene våre og hva de betyr for helsen – i tillegg til mange gode råd om hvordan du blir venn med tarmen din.

Ny hverdag betyr nye vaner – med denne boka får du hjelp til å endre dem til det bedre

Litt lykkeligere – De beste rådene fra Ingefær podcast
av Sara Lossius
Lest av forfatteren

Ønsker du hjelp til å endre vanene dine, få bedre helse, mer overskudd i hverdagen og bli litt lykkeligere? I Litt lykkeligere gir Sara Lossius deg konkrete verktøy til hvordan du kan påvirke din egen fysikk og psyke ved å endre vaner knyttet til søvn, mobilbruk, trening, middager, naturopplevelser og fellesskap. Hvordan samfunnet er kan vi kanskje ikke gjøre så mye med, men heldigvis kan vi selv ta enkle grep for å få bedre vaner som gir mer overskudd i hverdagen og et lykkeligere liv.

Ta styringen over egne tanker og følelser og bli sjef i eget liv

Sjef i eget liv – En bok om kognitiv terapi
av Ingvald Wilhelmsen
Lest av forfatteren

Dersom noen skal være sjef i ditt liv, må det være deg selv. Forutsetningen for å utøve denne lederrollen på en god måte er at dine holdninger til de grunnleggende temaene i livet er på plass. Synet vi har på oss selv, andre mennesker, fortiden, døden og verden, avgjør hvilke automatiske tanker og følelser vi opplever i en gitt situasjon. Hva styrer mine følelser? Hvordan kan jeg finne mine grunnholdninger? Er det mulig å skille mellom ekte og tenkte problemer? Hvordan kan jeg endre meg? I denne boken belyses disse spørsmålene ut fra kognitiv terapi, en av de best dokumenterte og effektive samtaleformer innen psykologi og psykiatri.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d