Aktuelt Boktips Fakta Lyrikk Romaner

Storytel lanserer studentrabatt! Her er noen av bøkene du kan lytte til

Som student preges hverdagen gjerne av lesing og mye skjermtid – og ikke alltid av den typen man helst ønsker seg. Det kan være fint å gi øynene en liten pause i blant. Men det trenger ikke gå på bekostning av hverken underholdningen, eller nytten av å lese bøker. Ved å koble av med en lydbok aktiverer du fortsatt de samme områdene i hjernen din som når du leser en vanlig bok, viser en studie fra UK Berkley fra 2019.

Visste du at du som student nå får 50,- avslag på vårt mest populære abonnement? Det betyr at du kan velge og vrake, helt ubegrenset, mellom 300 000 lydbøker og e-bøker for kun 139,- per måned. Her er noen tips til gode bøker du kan koble av med på øret i høst.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

Ida tar ansvar
av Kjersti Halvorsen
Lest av Kathrine Thorborg Johansen

Ida flytter hjemmefra for å studere psykologi på Blindern. Hennes største frykt er terror. Det bedrer seg ikke når hun treffer Aksel, en ensom ulv som tar opp fag og nærer en mistenkelig interesse for våpen. Ida blir både fascinert og frastøtt. For hva er egentlig greia med Aksel, og hva er han i stand til å gjøre? Ida tar ansvar er bekmørk og morsom på samme tid. Den handler om internett-stalking og ensomhet, om å sykle fra katastrofetankene sine, om dronningepler, vannmeloner og hamstere. Men først og fremst handler den om å finne sin oppgave i det aller største gruppearbeidet – livet.

Hjemmekamp
av Trygve Skaug
Lest av forfatteren

Trygve Skaug er en av de mestselgende poetene i Norge. I denne boken serverer poeten og musikeren både nye og trofaste lesere sine greatest hits, det vil si et utvalg av dikt fra tidligere samlinger – i tillegg til flere nyskrevne perler. Som alltid formidler Trygve Skaug sin lune dikt om kjærlighet, trøst og lengsel på en måte som treffer bredt.

Hør her’a!
av Gulraiz Sharif
Lest av Nahom Feshatzion
Kommer som lydbok 28. september

Det er sommerferie og Mahmoud på 15 ser for seg lange dager på benken utenfor blokka. Norske nordmenn reiser på sommerferie, men utlendinger uten penger, hva gjør de? Denne sommeren skal likevel bli annerledes, for familien får besøk av Onkel Ji fra Pakistan og Mahmoud får i oppgave å vise onkelen rundt i Oslo. Onkel Ji gjør store øyne i Norge og så lurer han på hva det feiler Ali, lillebroren til Mahmoud, han som leker med Elsa-dukker og ikke oppfører seg slik pakistanske gutter skal. Hør her’a! er et fyrverkeri av en roman som skildrer minoritetsmiljøet på en helt original og særegen måte.

Else går til psykolog
av Else Kåss Furuseth
Lest av Else Kåss Furuseth og Per Gørvell

Else går til psykolog består av to år med samtaler mellom den nevrotiske og pratsomme Else og terapeuten hennes.

Det er en herlig sjarmerende og klok bok som åpner døren til terapirommet – et rom heftet med mange myter og feiloppfatninger, og som med vidd og en god porsjon alvor reiser et spørsmål som er like personlig som det er allmennmenneskelig: Hva bør vi bør vi snakke om, og hva er det lurest å la ligge?

Helvete
av Erlend Loe
Lest av forfatteren

Nyskilte Rakel har flyttet fra enebolig til rekkehus og har barna i oddetallsuker. I partallsukene har hun mye tid, og en dag bestemmer hun seg for å gå løs på hageflekken med den litt rustne spaden som står i skjulet. Ikke før har hun begynt å grave, så støter hun på en lem som viser seg å føre lukt til helvete. Med umiskjennelig loesk blikk og humor blir vi med på en reise inn i mørkets hjerte.

Verden på vippepunktet
av Dag O. Hessen
Lest av Haakon Strøm
Kommer som lydbok 30. september

Med utgangspunkt i forskning, ikke skremselspropaganda, tar Dag O. Hessen bladet fra munnen og viser hvordan det står til med natur og klima – og hvor ille det kan gå. Det store risikomomentet er ulike tilbakekoblingsmekanismer som medfører at forandringene kan forsterkes. Samtidig er også den menneskelige kulturen i konstant endring. Kanskje står vi også her foran et vippepunkt i dag? Vil vi klare å snu utviklingen tidsnok til å avverge de verste scenariene? Denne boka er en kraftfull appell om at vi må gjøre mer – og at vi må gjøre det raskere.

Kan jeg bli med deg hjem
av Marie Aubert
Lest av Ola G. Furuseth og Silje Storstein

En 16-åring lurer seg inn i et hus som ikke er hennes. En ung kvinne får blåmerker og vet ikke om hun liker det. En mann drar til Sør-Amerika med sin kone for å adoptere en gutt, men trekkes i stedet mot en litt for stor jente.

Marie Auberts kritikerroste novelledebut Kan jeg bli med deg hjem består av ni noveller, fulle av sjarm og tristesse, med overraskende, underfundige og treffsikre poenger om mellommenneskelige relasjoner. Det handler om mennesker i oppbrudd – fra vennskap, ekteskap og kjæresteforhold – og det er kort vei fra lengsel til skamløshet og videre overtramp. Alle gjør ting de skammer seg over, og alle klamrer seg til forestillingen om at det finnes noe som er større enn det de forlater.

Kinderwhore
av Maria Kjos Fonn
Lest av forfatteren

Moren til Charlotte er alltid hjemme, likevel er hun aldri der. Hun bruker mesteparten av tiden til å sove, og sterke medisiner for å holde seg i søvn. Når moren ikke sover, gir hun Charlotte nye fedre. Som tolvåring opplever Charlotte noe hun ikke har forutsetning for å ta innover seg. Etterhvert fatter hun nytten av morens pillebruk, glad for å oppdage at det finnes måter å skru av følelsene sine på. Snart lever Charlotte med stor avstand både til seg selv og til andre. Er det mulig å komme seg ut av en barndom med så destruktive mønstre?

Sapiens – en kort historie om menneskeheten
av Yuval Noah Harari
Lest av Per Andreas Tønder

For over 100 000 år siden fantes det seks ulike menneskearter på jorden. I dag finnes det kun en. Oss. Homo sapiens. Hvorfor ble nettopp vår art så fremgangsrik og dominant? Hvordan har det seg at vi skapte byer og kongeriker? Hvorfor begynte vi å tro på guder, nasjoner og menneskerettigheter? Hvorfor setter vi vår lit til penger, bøker og lover? Hvordan ble vi så kuet av byråkrati, forbruk og jakten på lykke? Sapiens er en fantastisk spennende, tankevekkende og engasjerende bok om menneskehetens historie, og er på kort tid blitt en internasjonal bestselger.

Tante Ulrikkes vei
av Zeshan Shakar
Lest av Ivar Nergaard, Martin Lange og Tohid Akhtar

Det er Norge på 2000-tallet. To gutter vokser opp i Tante Ulrikkes vei på Stovner i Oslo. Foreldrene hadde et håp. Selv står de midt i brytningen mellom drabantbyen og storsamfunnet, mellom vaskehallen og studentkantina, karakterer og keef. For Tante Ulrikkes vei vant forfatter Zeshan Shakar Tarjei Vesaas debutantpris i 2018.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d