Aktuelt Boktips Krim

12 fengslende krimbøker for sensommeren

Sommeren er (dessverre) på hell, og hverdagen sniker seg sakte men sikkert tilbake inn i kalenderen. Men selv om solen snur og veien tilbake til jobb og skole kan føles lang, er det heldigvis mye å glede seg til. Enten det er sene middager med de man er glad i, kvelder hjemme i sofakroken – og ikke minst reiseveien til jobb, med en deilig uhyggelig og fengslende lydbok på øret. Her er noen av bøkene vi gleder oss til å sette i gang med!

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

Bare deg
av Ninni Schulman
Lest av Ingrid Vollan / Trond Teigen og Anne Bolette Stang Eng
Kommer som lydbok 1. september

Pål jobber som vakt på Stockholms t-bane. Etter noen tunge år er han igjen klar for kjærligheten. Iris er frilansdesigner og lever enkelt liv. Men hun er lei ensomheten og har lenge lett etter den perfekte mannen. Så finner de hverandre. Pål er helt fantastisk, og det virker som han kjenner Iris bedre enn hun selv gjør. Snart forsømmer de resten av verden, og vennene deres begynner å lure på om alt egentlig er som det skal. Det er det ikke. Faktisk er de på vei mot en katastrofe.

Bare deg utgis i en versjon med én innleser, Ingrid Vollan, og en versjon med to innlesere, Trond Teigen og Anne Bolette Stang Eng – slik at du kan velge det du foretrekker.

Brennende hat
av Val McDermid
Lest av Haakon Strøm

Enslige kvinner begynner å forsvinne fra bryllup. Et mønster trer fram: Noen i selskapet lokker dem bort fra festen. En etter en blir de funnet døde i sin egen oppbrente bil i Nord-England. Dette skal bli Tony Hill og Carol Jordans til nå vanskeligste sak. For drapsmannen ser ut til å være både usynlig, utilnærmelig og ustoppelig.

I mørket
av John Harvey
Lest av Trond Teigen
Kommer som lydbok 29. august

Hun var iført en kortermet gullkjole. Han kunne se den svake stripen på venstre hånd, som avslørte at hun hadde båret giftering. Hun virket så fredfull der hun lå på sengen. Død. Politietterforsker Frank Elder husker fremdeles sin første sak for Nottingham-politiet. Ingen ble siktet, og morderen forble der ute med full frihet til å drepe igjen. Flere år senere kontakter Elders ekskone ham og forteller at søsteren hennes er forsvunnet. Da hun blir funnet i nøyaktig samme positur som kvinnen i gullkjolen, vet Elder at det er en sammenheng.

Flykt, måne
av Torkil Damhaug
Lest av Giuliana Consonni Blom
Kommer som lydbok 31. august

En ung mann blir funnet bevisstløs ved katedraltrappen i Avignon. Overlegen ved en psykiatrisk klinikk i nærheten tar ham inn og skjønner snart at han bærer på en opplevelse som er iferd med å frata ham språket. Hun forstår også at det har sammenheng med en kvinne som nylig er funnet død i Paris. Mens politiet etterforsker dødsfallet, drar legen til Paris for å oppsøke den unge mannens bekjentskapskrets. Gradvis får hun innsyn i hans historie – og i sin egen, men ser ikke hvordan denne innsikten setter henne selv i fare.

Stråmann
av Carina Westberg og Tore Aurstad
Lest av Ivar Nergaard
Kommer som lydbok 6. september

Giftig avfall i jorda, likfunn og en karriere i grus. Og dette var sommeren Robert Vinters liv skulle få et løft. Akkurat da Robert Vinter trodde at livet nådde nye høyder, smeller det, både bokstavelig og i overført betydning. Robert blir avslørt som en fusker i bokfaget, og familien blir mistenkt for å stå bak en eksplosjon på et gjenvinningsanlegg. Robert må ta et tvilsomt skribentoppdrag, og snart er han truet fra flere hold. I møtet med en avdanket suksessforfatter, en sleip søppelbaron og en grisk bokbransje må Robert Vinter være tøffere enn han trodde var mulig – for å redde seg selv og familien sin fra gribbene.

Stråmann er første bok i serien om Robert Vinter.

Stum sitter guden
av Anna Jansson
Lest av Hedda Munthe
Kommer som lydbok 27. september

Midt under sankthansfeiringen blir ferieidyllen på Gotland brutt av at en mann blir funnet i skogen – hengt. Rundt ham henger døde dyr. Politibetjent Maria Wern og hennes kolleger er lamslått av det bestialske mordet med okkulte overtoner. Da de undersøker saken nærmere, oppdager de at mordet har flere likhetstrekk med ett som ble begått i Uppsala for noen år siden. Etterforskningen fører dem via svik og fornedrelse til gudsdyrkelse og syk besettelse. Maria må kjempe mot klokken for å forhindre at drapsmannen slår til igjen. Stum sitter guden er første bok i serien om Maria Wern.

Svanemordet
av Hans Olav Lahlum
Lest av Nils Nordberg
Kommer som lydbok 12. september

Et nytt høydepunkt i krimserien med K2 og Patricia! Den unge privatdetektiven Aurora Holmes dukker plutselig opp i livet til K2 en sommerdag i 1973. K2 blir raskt betatt, men kort tid etter blir hun funnet drept i Akerselva. K2 sier ja til å lede etterforskningen, og sporene leder ham tilbake til Den kalde krigen, til 2. verdenskrig og til den finske borgerkrigen i 1918.

Tre dager
av Anders Roslund
Lest av Jan Martin Johnsen
Kommer som lydbok 19. september

En skikkelig fin bursdagskake. Fem røde lys. Forventninger. Ikke kunne hun vite at denne dagen skulle forandre så mange menneskers liv. Og enda mindre forandre kriminalkommissær Ewert Grens liv, og undercover-agenten Piet Hoffmanns liv. Alt Zana ville da hun fylte fem år, var å synge bursdagssangen og slippe å se mennesker dø.

Tre dager er niende bok i serien om Ewert Grens.

Øynene som ser
av Mary Higgins Clark
Lest av Hedda Munthe

Etter en hjemme-alene-fest blir 18 år gamle Kerry Dowling funnet død i bunnen av familiens basseng. Til tross for alle kjærlighetserklæringene, stiller politiet spørsmål ved Kerrys kjæreste. Han og Kerry skal ha blitt observert i en krangel tidligere den kvelden. Mens naboer og venner sørger, leter Kerrys 28 år gamle søster, Aline, etter svar. Hun gjør alt som står i hennes makt for å hjelpe etterforsker Mike Wilson å avdekke hva som egentlig hendte. Men for Aline kan sannheten være dødbringende. Hva vet vi egentlig om dem vi tror vi kjenner så godt?

Den demokratiske terroristen
av Jan Guillou
Lest av Geir Morstad
Kommer som lydbok 24. august

Den demokratiske terroristen er andre bok i serien om Carl Gustaf Gilbert Hamilton, alias Rød Hane. I denne boken søker den vesttyske etterretningstjenesten etter en medhjelper som kan etablere seg som “terrorist” og Carl Hamilton blir valgt. Jobben fører ham til Hamburg, Syria og Libanon og han utfører sitt oppdrag så godt at Carl selv begynner å tvile på hvem som er hans rette jeg. Serien fortsetter i Storytel utover høsten med én bok i måneden.

Coyoteros
av Louis Masterson
Lest av Torgeir Reiten
Kommer som lydbok 29. august

De myrdet, voldtok og terroriserte. De var Coyoteros – en gjeng som herjet på begge sider av grensen. Og de var blodtørstige og skyteglade. Ingen hadde noen gang våget å stanse dem – før Morgan Kane ble interessert i «forretningene» deres.

Coyoteros er bok 40 i serien om Morgan Kane.

I kryssilden
av David Baldacci
Lest av Espen Sandvik

Will Robie og Jessica Reel må bevise at de fortsatt er det beste teamet i felten da den amerikanske presidenten vil sende dem på et ekstremt farlig oppdrag. Kan de klare å overvinne en agent som har vært gjennom et treningsprogram som ville tatt livet av de fleste? Konsekvensene kan bli katastrofale hvis de mislykkes. Og både Will og Jessica vet at de kun er brikker i et dødelig spill. I kryssilden er tredje bok i den populære actionserien om leiemorder Will Robie og makkeren Jessica Reel. Fjerde bok i serien, Ingenmannsland, kommer i Storytel 3. september.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: