Aktuelt Barn og ungdom Boktips

8 lydbøker som gjør barna klare for skolestart!

Som barn føles sommerferien nesten uendelig. Men selv om det er det beste som finnes, er det er nok mange barn som gleder seg litt til å komme tilbake til venner, skolen og den vante hverdagen også! Ekstra spesielt er det nok for dem som skal begynne på skolen for første gang. Kanskje gruer de seg litt, eller kanskje kan de ikke snakke om annet? Vi har plukket ut åtte lydbøker som på ulike måter tar for seg det å begynne på skolen, gå på skolen eller forberede seg til skolestart – som kanskje kan gjøre overgangen fra sommerferie til skole litt lettere.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

Hvordan begynner man på skolen
av Anna Fiske
Lest av Inger Gundersen
Passer for barn mellom 3 til 6 år

Lurer du på hvordan det kan være å begynne på skolen? Hva man skal ha i sekken? Hvor lenge man må sitte stille, og hva som egentlig skjer i friminuttene? I Hvordan begynner man på skolen gir anna Fiske deg svar på mange av spørsmålene dine. Lykke til!

Vil dere høre flere bøker fra Anna Fiskes Hvordan-serie? Hvordan lager man en baby og Alle har en bakside er også tilgjengelig i Storytel.

123 for barske barn
av Anne Østgaard
Lest av Espen Reboli Bjerke og Harald M. Stoltenberg
Passer for barn mellom 3 og 9 år

Her finner du en samling festlige og tøffe tellevers for barske barn – og de fleste andre! Tekstene er på rim, og er enkelt oppbygd med god rytme, som gjør dem fine både å lese høyt og å øve seg på å lese, telle og regne.

Hør også ABC for barske barn av samme forfatter.

Pokaltyven
av Lars Mæhle av Jens A. Larsen Aas
Lest av Lars Mæhle
Passer for barn mellom 9 og 12 år

Det er Kalle Bergs aller første dag i 4B på Maribakken skole. Kalle er en sjenert og engstelig gutt, og det ville vel være å ta i å si at han gleder seg. Heldigvis har Eskil Holmen, som også går i 4B og er alt annet enn sjenert og engstelig, bestemt seg for å bli Kalles nye bestevenn. Og ikke bare det, de skal starte en detektivklubb sammen! De har knapt rukket å ankomme skolegården før de oppdager at noen har brutt seg inn og stjålet skolens gjeveste pokal, og Kalle og Eskil står overfor et vaskeekte mysterium …

Garmanns hemmelighet
av Stian Hole
Lest av Ingar Helge Gimle
Passer for barn mellom 6 og 9 år

Hvordan kan to som er så like allikevel være forskjellige? tenker Garmann da han ser på tvillingene hoppe tau i skolegården. Johanne overtar der hvor Hanne slutter. Mens Hanne svermer for Roy i fjerde, tar Johanne Garmann med inn i skogen og viser han noe som ingen andre vet om. Garmanns hemmelighet er en vakker fortelling om den første skjøre forelskelsen, om å være to og om å ha hemmeligheter. Vinner av Brageprisen 2010.

De to første bøkene i serien, Garmanns sommer og Garmanns gate er også tilgjengelige i Storytel.

Bukkene Bruse begynner på skolen
av Bjørn F. Rørvik
Lest av Bjørn F. Rørvik, Marianne Krogness, Gustav Nilsen, Ole Jacob Lindberg, Sofie Bjerketvedt
Passer for barn mellom 0 og 6 år.

De tre bukkene Bruse er tilbake – og denne gangen begynner de på skolen! Det var en gang tre bukker som het Bukkene Bruse. De hadde fått et brev om at måtte begynne på skolen. «Hvorfor det?» spurte den minste. «Alle må gå på skolen nå for tida», forklarte den største bukken. Så ble de enige om at de kunne prøve for ei uke eller to. Men skolen har fått ny rektor – og det er ikke hvem som helst!

Vilma skoledilla
av Abby Hanlon
Lest av Inger Gundersen
Passer for barn mellom 3 og 9 år

Her er Vilma. Hun med de merkelige påfunnene og oppdiktede vennene. Vilma skal begynne på skolen igjen etter ferien, og hun har bestemt seg for å lete etter en ny venn i klassen. En som finnes på ordentlig. Det er ikke så lett å vite hvordan man skal snakke med andre. Bør man ta på seg elleve underbukser, for eksempel? Eller rope? Den andre boken om Vilma er enda en varm, morsom bok som blander fantasi og virkelighet.

LasseMaja – Skolemysteriet
av Martin Widmark
Lest av Marianne Krogness
Passer for barn mellom 6 og 12 år

Det er falske pengesedler overalt i Valleby og sporene fører til skolen til Lasse og Maja. Men for å avsløre forbryteren må Lasse og Maja spane om natten og bruke kløkt og list for å få fingeravtrykk av de mistenkte.

Skolemysteriet er nok en spennende lydbok om LasseMajas detektivbyrå.

Verdens verste lærer
av Petter Lidbeck
Lest av Charlotte Grundt
Passer for barn mellom 6 og 9 år
Kommer som lydbok 20. august

Barneskolelærer Karin Karlsson hater barn. Men hun gjør i hvert fall ikke forskjell på folk. Hun hater nemlig alle barn. Dette er historien om læreren som aldri burde vært lærer.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: