Aktuelt Boktips Dokumentar Fakta

9 lydbøker for når reiselysten kribler

Kribler det i oppdagelsesfoten? I år som i fjor er det vanskelig å reise langt, men det er aldri umulig å reise i fantasien! Hva med å benytte sommeren til å lære noe nytt om land du kan tenke deg å besøke en dag? Eller om land med en historie du ønsker å vite mer om, eller konflikter du kanskje ikke kjenner så godt til?

Vi har plukket ut noen bøker som tar deg med ut, til land vi er nysgjerrige på, ønsker mer kunnskap om, og drømmer om å besøke. God reise!

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

Høyt
av Erika Fatland
Lest av forfatteren
Kommer som lydbok 13. juli

Himalaya bukter seg gjennom fem svært ulike land. Her blandes verdensreligionene islam, buddhisme og hinduisme med eldgamle sjamanreligioner. Utallige språk og vidt forskjellige kulturer lever i de bortgjemte fjelldalene. Modernitet og tradisjon støter sammen, mens stormaktene kjemper om innflytelse. Vi har lest om fjellklatrere på vei opp mot Mount Everest og om reisende på åndelig søken til buddhistiske klostre. Men hvor mye vet vi om menneskene som bor i Himalaya? Forfatter Erika Fatland lar oss møte dem på nært hold.

London
av Nazneen Khan-Østrem
Lest av Emma Rowena Hansen

Glem Big Ben og Buckingham Palace og møt menneskene i gatene som gjennom historien har formet den britiske hovedstaden. Bli med til Notting Hill, Camden, Clapham, Peckham, Mayfair, Stamford Hill, Tooting, Southall, Shoredrich, Brixton og Ealing. Her møter du idealistiske ortodokse jøder, lidenskapelige Arsenal-fans, familien som har drevet kafé i Bethnal Green siden 1900, DJ-en som introduserte The Clash for reggae, irske løsarbeidere, hellige krigere, djerve filmregissører, polske bohemer og kompromissløse indiske restauranteiere.

Midtøsten på 200 sider
av Odd Karsten Tveit
Lest av forfatteren

Vil du forstå dagens konflikter i Midtøsten, må du kjenne regionens historie. Journalist og forfatter Odd Karsten Tveit har dekket Midtøsten i over førti år og skrevet flere prisbelønte bøker om regionen. Nå kan du bli med ham bak nyhetene, til de bakenforliggende sammenhengene og maktstrukturene som forklarer mye av stormaktenes spill i Midtøsten den dag i dag.

Orientekspressen – En vårreise
av Torbjørn Færøvik
Lest av Anders Ribu

Fra London til Istanbul og videre til Samarkand med Norges fremste reiseskildrer. Dette er et overflødighetshorn av en bok om den legendariske Orientekspressen som i mer enn hundre år har rullet på strekningen mellom Paris og Istanbul, en eventyrlig reise som går gjennom hele tolv land og tjueto byer.

Kunsten å forlise
av Peter Røren
Lest av Helge Winther-Larsen

Dette er den sanne historien om Peter Røren og Mariann Palmborg, to middeladrende eventyrere som bygget seg et lite seilskip og ville seile jorden rundt. Drømmen om å finne paradis tok imidlertid brått slutt da skuta gikk til bunns i Karibien. Men eventyret endte ikke på havets bunn. Ønsket om å bryte med det vanlige livet der hjemme levde fremdeles i dem, så de hevet skuta og pekte ut ny kurs. Gjennom tusener av nautiske mil, orkaner, tsunami og en latinamerikansk revolusjon bygget de to opp immunitet mot motgang og en sterk motivasjon for å overleve.

Kina på 200 sider
av Torbjørn Færøvik
Lest av Halfdan Bleken

Torbjørn Færøvik er Norges fremste kjenner av Kina og har utgitt en rekke prisbelønte bøker om landet. Her forteller han om Kinas rike historie på oversiktlig vis. Fra den første keiseren følger vi ulike dynastier, opiumskrigene, forfallsårene og den kommunistiske revolusjonen. Mye av boken er viet det moderne Kina, med Mao, Deng Xiaoping og den sittende presidenten Xi Jinping. Veksten har vært enorm. Snart vil Kina ha verdens største økonomi. Det blir stadig viktigere å kjenne til stormakten, og her får du en enkel og fengende oversikt.

Berlin – det 20. århundrets hovedstad
av Torgrim Eggen
Lest av Anders Ribu

Bli kjent med stedet, tiden og menneskene som skapte Berlin. Fra revolusjonen, via nazismen og den kalde krigen til en gjenforent by. Eggen gir oss en stilsikker, original og ikke minst morsom presentasjon, som er både kunnskapsrikt og reflektert skildret.

Gylne dager og dype viner – en mat- og vinreise i Veneto
av Klaus Hagerup og Bibbi Børresen
Lest av Klaus Hagerup

Bli med Klaus Hagerup og hans følge på en humørfylt mat- og vinreise i Veneto – fra vingård til vingård med smaking av rødviner fra Valpolicella, hvitviner fra Soave, og prosecco. Du reiser gjennom det italienske landskapet blant drueranker og vingårder og blir vitne til livlige samtaler rundt matbordet og i bilen underveis. Mellom smil og latter får du innblikk i Venetos fantastiske mat- og vinkultur.

Afrika – en vakker dag
av Tomm Kristiansen
Lest av Tomm Kristiansen

Denne boken er en reise blant de fattigste, de tause, de ydmykede, men også dem som står der med sin verdighet og skjønnhet. De som av ingen ting har skapt seg et hjem, et liv, og en fremtid for barna. Velskrevet og innsiktsfullt fra tidligere NRK-korrespondent Tomm Kristiansen.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d