Aktuelt Boktips Krim

10 nye krimbøker du kan nyte i sommer!

Sommer er for mange synonymt med solkysset hud, sand mellom tærne og smeltet iskrem. Men de som bare elsker krim, slik mange av oss gjør, vet at sommeren har plass til grusomme drap og mørke skoger som skjuler dype hemmeligheter. Nå kan du glede deg til en rekke spennende nye krimbøker som kommer ut i Storytel i sommer!

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

Speilmannen
av Lars Kepler
Lest av Haakon Strøm
Kommer som lydbok 1. juli

En ung kvinne forsvinner på vei hjem fra skolen. Fem år senere blir hun funnet drept på en lekeplass midt i Stockholm. Gjennom overvåkningskameraer klarer Joona Linna å spore opp et øyenvitne. Når det viser seg at vitnet er en psykisk syk mann som overhodet ikke husker noe av det han har sett, kontakter Joona hypnotisør Erik Maria Bark.

Speilmannen er åttende bok i serien om Joona Linna.

Den tredje engelen
av Gert Nygårdshaug
Lest av Helge Winther-Larsen
Kommer som lydbok 2. juli

Kripos-etterforsker Skarphedin Olsen har flyttet til Røros og blitt politisjef i byen. Så gjøres det et makabert funn: I en maurtue stikker det opp en menneskearm. Armen blir undersøkt av patologer, samtidig som det viser seg at det ikke er meldt om noen som er savnet eller har vært utsatt for en ulykke. Mysteriet vekker oppsikt da det etter hvert viser seg at armen tilhører en svært kjent person.

Den tredje engelen er bok 13 i serien om Fredric Drum. Bøkene kan lyttes til uavhengig av rekkefølge.

Bakom synger døden
av Karin Fossum
Lest av Kim Haugen
Kommer som lydbok 4. juli

En enslig mor finner en urovekkende tegning på sønnens rom. En ung mann og en tenåringsgutt møtes tilfeldig på svaberget ved det dype vannet i Svartlandsskog. Dagen etter blir seksten år gamle Gritt Zeeland funnet død i samme skog. Det er så mange grunner til at en pen, ung jente kan være i fare. Overbetjent Sejer får en smertefull mordgåte i hendene, med mange mulige forklaringer. Gritt Zeeland lot nesten ikke noen slippe innpå seg, men det var svært mange – både unge og voksne – som hadde lagt merke til henne. Bakom synger døden er en dyptborende kriminalroman om det vakre og det heslige, ømhet og vold, livsløgn og vond virkelighet.

Bakom synger døden er bok 15 i Karin Fossums serie om Konrad Sejer. Hele serien hører du i Storytel.

En fri agent
av John le Carré
Lest av Ivar Nergaard
Kommer som lydbok 5. juli

En fri agent er et skremmende samtidsportrett, hjerteskjærende, med mørk humor, fortalt med endeløs spenning av en av vår tids største fortellere.

Nat, en førstisju år gammel veteran fra Storbritannias utenriksetterretning, tror hans dager som hemmelig agent er over. Men trusler fra hovedkvarteret i Moskva drar Nat tilbake til jobben. Han må ta over The Haven, en av London Generals nedlagte stasjoner, med en gjeng spioner av ulik kvalitet. Gruppens eneste håp er den unge Florence, som holder øye med Russlands departement og en ukrainsk oligark, som har en finger med i det russiske spillet.

Bare et barn
av Malin Persson Giolito
Lest av Hedda Sandvig
Kommer som lydbok 18. juli

Alex Andersson er en merkelig gutt. Han havner stadig i nye slagsmål, har vanskelig for å konsentrere seg på skolen og halvsover i timene. Det er bare såvidt han snakker, og når han sier noe, banner han bare. Men en dag oppdager legen hans noe som får henne til å slå alarm. Hun mener å ha forstått hvorfor Alex har problemer. Mistankene tas på alvor. Alex tvangsflyttes og politiet starter en etterforskning for å finne ut hvem det er som har behandlet ham så dårlig. Sophia Weber får oppdraget som Alex´advokat. Han er sju år og veien knapt tretti kilo. Han kan verken tiltales eller straffes, kan ikke klokka og har ingen peiling på hva en advokat faktisk gjør. Likevel er det han som skal gjøre Sophia berømt.

Bare et barn er første bok i den svenske forfatteren Malin Persson Giolitos krimserie om advokat Sophia Weber.

1794
av Niklas Natt och Dag
Lest av Christoffer Staib
Kommer som lydbok 25. juli

I bok nummer to av Niklas Natt och Dags Bellmann noir-trilogi møter vi igjen Mickel Cardell og Anna Stina Knapp. De har en mildt sagt utfordrende tilværelse i et Stockholm der ingenting er igjen av den gustavianske æraens prakt. Niklas Natt och Dag viser at han er langt fra ferdig med sin brutale og nakne skildring av det sene 1700-tallets mørke kroker.

Første bok i trilogien, 1793, hører du allerede i Storytel.

Svarte vannliljer
av Michel Bussi
Lest av Nina Woxholtt
Kommer som lydbok 21. juli

Jérôme Morval, kunstsamler og skjørtejeger, blir funnet død i kanalen som renner igjennom idylliske og søvnige Giverny. Byen som er kjent for Claude Monet og hans verdensberømte vannlilje-malerier. Politietterforskerene Laurenç Sérénac og Sylvio Bénavides finner ut at et identisk drap ble begått på samme sted i 1937. Hva er koblingen til nåtiden?

Håndverkeren
av S. J. Bolton
Lest av Kristine Rui Slettebakken
Kommer som lydbok 8. juli

Arrestasjonen av begravelsesagenten Larry Glassbrook ble utgangspunktet for Florence Loveladys strålende karriere i det britiske politisystemet. Ofrene hans ble gravlagt i live, i kister laget av Glassbrook selv. Tretti år senere er Larry Glassbrook død, og Florence er selv tilstede i begravelsen. Så begynner hendelser fra fortiden å gjenta seg. Er det mulig at Florence tok feil den gangen for mange år siden?

Alle fugler små
av Hanne Gellein
Lest av Anne Bolette Stang Eng
Kommer som lydbok 1. august

Patolog Silje Andersen har nettopp flyttet fra en tung fortid til Trondheim. Under obduksjonen av en ung gutt oppdager hun en skjebnesvanger sammenheng. Dommer Ingeborg Witsøe Berg er fortsatt i sorg over datteren Maja som mistet livet i en ulykke. Mens hun forbereder en viktig rettssak, oppdager Ingeborg en kjøttmeis inne i huset. To spørsmål dukker opp: Hvordan kan datterens yndlingsfugl ha tatt seg inn i et lukket rom? Og hva hendte egentlig da Maja druknet i Nidelva? Alle fugler små er en spenningsroman med et skremmende perspektiv. To kvinner forenes i deres søken etter sannhet og de som gjemmer seg i skyggene. For ingen ting er som det skal være i Trondheim.

Det du gjorde
av Claire McGowan
Lest av Ingrid Vollan
Kommer som lydbok 8. august

Hvem hadde du trodd på? Mannen din, eller din beste venninne? Det skulle ha vært den perfekte weekenden – gjengen skulle samles for første gang på 25 år. Barn og ektefeller også. Ali gleder seg til å ha dem hjemme hos seg i det vakre hjemmet, men er litt nervøs for å se de gamle vennene igjen. Spesielt mannen som hun kanskje hadde giftet seg med hvis ting hadde blitt annerledes. Men utpå kvelden under selskapet blir bestevenninnen til Ali, Karen, utsatt for et overgrep – og hun sier at det var Alis mann Mike som gjorde det! Mike benekter det, men innrømmer at han har vært utro med Karen helt siden studietiden. Ali er lamslått og vet ikke hvem hun skal tro på.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: