Aktuelt Barn og ungdom Boktips

Lydbøkene som underholder barna i sommer

Sommeren er sterkt etterlengtet for barna, men den kan også være uendelig lang uten noe gøy å finne på. Enten det er hjemmeferie, bilferie, Norgesferie eller familieferie som står på planen – ikke alle sommerdager er solskinnsdager der man kan bade og løpe rundt på gresset. Men det gjør ingenting! Det finnes ingenting som å slå seg ned på sofaen hjemme eller på hyttetur med en lydbok når regnet trommer på taket. Eller sette på en lydbok når hele familien er samlet i bilen på vei til neste feriemål – og sammen lytte til noen morsomme og spennende lydbøker.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

Vi har derfor samlet et godt knippe nye bøker som passer for både store og små, som dere kan glede dere til i løpet av sommeren!

LasseMaja – Detektivmysteriet
av Martin Widmark
Lest av Marianne Krogness
Kommer som lydbok 19. juli
Passer for barn fra 9 til 12 år

Lasse og Maja har løst mange mysterier i Valleby. Denne gangen får de for første gang en utfordrer …

Etter at et verdifullt maleri blir stjålet fra Valleby museum, dukker plutselig stjernedetektiven Torkel Naut opp. Han løser saken i ekspressfart og imponerer alle, bortsett fra Lasse og Maja. Er de bare misunnelige, eller er det noe mystisk med denne stjernedetektiven?

Detektivmysteriet er den 29. boka i den populære serien om LasseMajas detektivbyrå, og som vanlig er den underfundig, spennende og morsom. Mysterier som er lettleste, men ikke lettløste!

Gutta i trehuset med 78 etasjer blir filmstjerner
av Andy Griffiths
Lest av Erlend Klarholm Nilsen
Kommer som lydbok 4. juli
Passer for barn fra 9 til 12 år

Trehuset har blitt 78 etasjer høyt, da en regissør fra Hollywood kommer og banker på døren. Hollywood vil lage film om Gutta i trehuset! Det er bare én ulempe: De synes bare én av gutta er gode nok til å være med i filmen …

Bøkene om Gutta i trehuset har vært en braksuksess i Norge de siste årene, og i løpet av sommeren kommer det hele fire nye bøker i serien i Storytel. Den australske bokserien har tatt vårt lille land, og noen av våre minste innbyggere, med storm – og det er ikke rart! Bli med inn i en helt unik verden der gjennomsiktige svømmebasseng og marshmallow-maskiner som skyter godteri rett inn i munnen din er en realitet, og kun fantasien setter grenser for hva Andy og Terry kan finne på neste gang! 

Gutta i trehuset med 78 etasjer blir filmstjerner er sjette bok i serien Gutta i trehuset.

Solvokteren
av Lisa Aisato og Maja Lunde
Lest av Ane Dahl Torp
Kommer som lydbok 24. juni
Passer for barn mellom 6 og 9 år

Lilja har et vagt minne om sola, men verden slik hun er kjenner den, er alltid regntung og mørk. Ingenting vil vokse i den våte jorda. Hun bor sammen med bestefaren sin, som forsyner landsbyen med grønnsaker. En dag glemmer han matpakka si, og da Lilja løper etter ham til drivhuset, oppdager hun noe som skal forandre alt. Lilja får øye på en hemmelig sti inn i skogen, inn dit ingen barn bør gå. Men Lilja er ikke som andre barn, hun svelger frykten og følger stien inn blant de mørke trestammene. Der inne åpner det seg en verden som kaster Lilja ut i et stort eventyr. Hun må møte sin største frykt, men finner også kjærlighet og glede – og ikke minst et håp om vår.

Solvokteren er det neste, episke eventyret i årstidskvartetten, der bestselgeren Snøsøsteren var den første.

Rappa – Ferie i hagen
av Arne Svingen
Lest av Espen Beranek Holm, Scott Maurstad, Marit Synnøve Berg, Mathilde Storm, Hilde Lyrån og Øyvind B. Lyse
Seriestart 18. juli!
Passer for barn mellom 6 og 12 år

Vegard vil gjerne reise et spennende sted i sommerferien, mens tante synes at ferie i hagen er like greit. De er tross alt blakke. Men så kommer Johanne opp med både ideen og pengene til en felles ferie. Det er bare et problem: Tante vil dra til Fjøsing. Antakelig verdens mest kjedelige sted. Men så feil kan man ta. For så snart trioen ankommer Fjøsing, oppdager de at stedet er fullt av mørke hemmeligheter. Og en veldig farlig hund.

Ferie i hagen er første bok i andre sesong av Rappa.

Vilma Tanndilla
av Abby Hanlon
Lest av Inger Gundersen
Kommer som lydbok 28. juni
Passer for barn mellom 3 og 9 år

En løs tann er ikke bare-bare. Bare spør Vilma. Da hun får sin første løse tann, klarer ikke Vilma snakke om annet enn tannfeen. Storesøsknene Olivia og Lukas blir sprø. Og sjefsskurken Gomle Grakar blir sjalu når Vilma er mer opptatt av tannfeen enn av henne. Hun bestemmer seg for å snike til seg tannfeens jobb. Klarer Vilma å hjelpe tannfeen, slik at hun får jobben sin tilbake?

Vilma Tanndilla er fjerde bok i serien om Vilma.

Ønskemaskinen
av Hanne Buch
Lest av forfatteren
Kommer som lydbok 5. juli
Passer for barn fra 6 til 9 år

Vi er i en verden hvor du kan gå inn i en hvilken som helst leketøysbutikk, og kjøpe deg en bestevenn på boks. En levende dukke som gjør alt du ønsker at en bestevenn skal gjøre. Herlig, tenker du kanskje! Men hvordan er det å være en slik levende dukke? I denne boken møter vi Tøysekoppen. Sammen med Superhelten og Jåledukken må han bekjempe den utspekulerte Betty Spaghetti. Hun har nemlig adoptert de tre dukkebarna for egen vinnings skyld. De må strikke for henne dag og natt. I smug har de strikket de tre bokstavene S.O.S. Men vil noen komme? Og vil de forstå at de er i stor nød?

Ønskemaskinen er tredje bok i serien Bestevenn på boks.

Mummitrollet og den usynlige gjesten
av Tove Jansson og Cecilie Davidsson
Lest av Andrea Bræin Hovig
Passer for barn fra 3 til 9 år

En mørk høstkveld banker det på døren til Mummihuset. I regnet utenfor står det en merkelig gjest – et usynlig barn. Hun heter Ninni, og hun er blitt skremt av den som skulle passe på henne. Hvordan får man et barn til å bli synlig igjen? Dette funderer alle i Mummifamilien på. De prøver med vennlighet, en ny kjole og en gammel huskur. De prøver å fortelle morsomme historier, og å vente. Hvordan det går, får du vite i denne fortellingen.

Hør også de andre bøkene fra eventyrlige Mummidalen.

Pulverheksa og spøkelset på slottet
av Ingunn Aamodt
Lest av Marianne Krogness, Eli Rygg, Gustav Nilsen og Silje Hagrim Dahl
Kommer som lydbok 24. juli
Passer for barn fra 0 til 6 år

Spøker det på slottet? Det sier Drømmeprinsen. Pulverheksa drar sammen med Hokus og Pokus av sted for å undersøke saken og ganske riktig: i loftsvinduet ser de noe hvitt som flagrer og to øyne som ser ned på dem. Hvem kan det være mon tro?

Hør også de andre bøkene i serien om Pulverheksa.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d