Aktuelt Boktips Krim

9 mørke krimbøker til lyse sommerkvelder

En levende begravet brudgom, en seriemorder-søster og en død ulv med rester av et menneske i magen. Hva er vel bedre enn å pusle i hagen eller ligge godt plassert på en solseng med en mørk og medrivende kriminalsak på øret? Vi serverer deg her 9 nye krimbøker du kan høre i Storytel, som passer perfekt til akkurat det.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

This image has an empty alt attribute; its file name is levende-begravet.jpeg

Levende Begravet
av Peter James
Lest av Kjersti Maagerø

Seriestart: Det begynte som en dårlig spøk på utdrikningslaget. Michael Harrison skulle få igjen for det han tidligere hadde utsatt sine venner for. Men alt går veldig feil. Vennene havner i en kollisjon med bilen på vei til puben, og Michael er etterlatt alene, levende begravet i en kiste som langsomt tar inn vann. Bare tre dager gjenstår til bryllupet idet politietterforskeren Roy Grace kontaktes av den fortvilede vordende bruden, Ashley Harper. Alle forlovedens kamerater er døde, med unntak av en, og han sier ingen ting.

Levende begravet er første bok av seks bøker i serien om Roy Grace. Hele serien blir tilgjengelig i appen i løpet av sommeren.

This image has an empty alt attribute; its file name is gråsonen.jpeg

Gråsonen
av Jan-Erik Fjell
Lest av Helge Winther-Larsen

Harald Uteng er pensjonert Kripos-etterforsker, og en legende i norsk politi. Helt uventet kontakter han en journalist for å lage podkast om drapet på 17 år gamle Malin Rekve i Aremark i 1991, men Uteng blir funnet druknet like før podkasten skal slippes. Anton Brekke, som var ung politiaspirant i den lille bygda da Malin ble drept, har ikke mistanke om noe kriminelt før han får høre det upubliserte opptaket. Etter hvert begynner Anton motvillig å lure på om feil person ble dømt den gangen, og at en morder igjen har satt seg i bevegelse. I Aremarks dagligvarehandel jobber nå unge Emily. Hun får en gryende følelse av at noen holder øye med henne, og at hun er i fare.

This image has an empty alt attribute; its file name is fallesjuke.jpeg

Fallesjuke
av Randi Fuglehaug
Lest av Siren Jørgensen

Ein fallskjermhoppar dundrar i bakken framfor hundrevis av sjokkerte tilskodarar under Ekstremsportveko på Voss. Undersøkingar viser at fallskjermen til den omkomne småbarnsmora Veslemøy Liland er tukla med, og drapsalarmen går. Kven ville henne til livs – og kvifor? Tidlegare VG-reporter, no heimflytta lokalavisjournalist Agnes Tveit vaknar opp frå ein yrkesmessig dvale og begynner å leite i si eiga ungdomstid etter svar. Snart oppdagar ho at den vakre vestlandsbygda skjuler mange mørke hemmelegheiter. Fallesjuke er ein roman om nære vennskap og djupe svik, om å bryte opp og om å vende tilbake.

This image has an empty alt attribute; its file name is av-kjott-og-blod.jpeg

Av kjøtt og blod
av John Harvey
Lest av Trond Teigen

En ung gutt er på vei ut av fengsel etter å ha sonet for voldtekt og drap på en ung jente. En politietterforsker klarer ikke glemme jenta som forsvant for femten år siden. Når Shane Donald stikker av under prøveløslatelsen og sekstenårige Emma Harrison brutalt blir myrdet, bestemmer Frank Elder seg for å gjenoppta en gammel, uløst forsvinningssak. Frank gjør nye oppdagelser, og blir involvert langt utover sin rolle som etterforsker. Særlig etter at han mottar postkort fra morderen …

This image has an empty alt attribute; its file name is Ulvesommer.jpeg

Ulvesommer
av Hans Rosenfeld
Lest av Gisken Armand
Kommer som lydbok 21. juni

Ulvesommer foregår i Haparanda, på grensen til Finland. Da det viser seg at en ulv funnet død i skogen har rester av et menneske i magen, forstår politietterforsker Hannah Wester at dette ikke blir en vanlig sommer. Den avdøde som ulven har spist av kan knyttes til en blodig narkotikahandel i Finland. Hannah og kollegene hennes må snu alle stener for å finne ut hva som har skjedd. Men tiden er knapp, det er andre som er på jakt etter byttet.

Forfatter Hans Rosenfeldt er en internasjonalt anerkjent manusforfatter, og står bak anerkjente tv-serier som Broen og Marcella. Ulvesommer er første bok i en ny krimserie.

This image has an empty alt attribute; its file name is Hypnotisoren.jpeg

Hypnotisøren – Black Edition
av Lars Kepler
Lest av Haakon Strøm

Hypnotisøren – Black Edition er en nyskrevet og forbedret utgave av Hypnotisøren, første bok av hittil syv bøker i serien om etterforsker Joona Linna. For å feire tiårsjubileet, og for å gjøre boken til en enda mer komplett thriller, har forfatterne skrevet om og presset tempoet ytterligere opp. I tillegg er dialogen bearbeidet, nye scener er skrevet inn og vår helt, Joona Linna, har fått en større og mer fremtredende rolle.

Med kort tids mellomrom blir en far, hans kone og datter funnet brutalt myrdet på to ulike åsteder. Sønnen er så vidt i live. Noen har åpenbart ønsket å utslette hele familien. Da politimannen Jonna Linna innser at det finnes enda et gjenlevende familiemedlem, en søster, forstår han viktigheten av å finne henne før morderen gjør det. For å kunne avhøre sønnen tar Joona Linna kontakt med legen Erik Maria Bark. Han overtales til å hypnotisere gutten. Dermed bryter Bark et gammelt løfte om aldri mer å praktisere hypnose, og en skremmende kjede av hendelser settes i gang. Sammen med politimann Joona Linna går Bark noen uhyggelige desemberdager i møte.

This image has an empty alt attribute; its file name is Mercedes-snittet.jpeg

Mercedes-snittet
av Anne Mette Hancock
Lest av Runa Eilertsen
Kommer som lydbok 22. juni

En gutt er forsvunnet fra skolen – Lukas ser ut til å ha forsvunnet i løse luften. I skolegården møter journalisten Heloise Kaldan sin nære venn og etterforsker Erik Schäfer. Lukas mobil blir funnet, og viser at gutten var besatt av pareidoli: et fenomen der man ser mønstre i tilfeldige ting. Særlig et foto av en låvedør, som ligner et ansikt, blir interessant i etterforskningen. Er det her Lukas er? Heloise blir beordret til å stoppe en artikkel om soldater som er rammet av posttraumatisk stresslidelse, for å heller dekke saken om den forsvunne gutten. Men da det dukker opp fakta i Lukas-etterforskingen som peker i retning av traumatiserte soldater, trenger Schäfer hjelp fra Heloise for å finne vei i virvaret av spor som finnes.

Mercedes-snittet er andre bok i krimserien om Kaldan og Schäfer. Første bok i serien, Likblomsten, er tilgjengelig i Storytel.

This image has an empty alt attribute; its file name is min-soster-er-seriemorder.jpeg

Min søster er seriemorder
av Oyinkan Braithwaite
Lest av Vibeke Saugestad
Kommer som lydbok 27. juni

Da Korede blir avbrutt i middagen av et nødanrop fra søsteren Ayoola, vet hun hva hun må gjøre: Finne frem blekemiddel, gummihansker og nerver av stål. Dette er den tredje kjæresten Ayoola har drept. Korede burde ha gått til politiet, men hun er glad i søsteren sin, og som man sier: Familien kommer først. For blod er tykkere – men vanskeligere å fjerne fra teppet – enn vann.

Min søster er seriemorder av Oyinkan Braithwaite er garantert ulik alle andre seriemorder-thrillere du har lest, selv om historien inneholder drap, store mengder blod, uhygge og til og med en politietterforskning.

This image has an empty alt attribute; its file name is jorgen-brekke.jpeg

Andre guder
av Jørgen Brekke
Lest av Ivar Nergaard og Cathrin Gram
Kommer som lydbok 28. juni

Jonny aner ikke hva som traff ham. Linda må ha trollbundet ham fullstendig. Hvorfor skulle han ellers ha blitt med henne på møtene i en vekkelsesmenighet styrt av den karismatiske predikanten Peter Isaksen? Jonny sluker Isaksens budskap, og Linda flytter snart inn hos ham. Sakte begynner tvilen å gnage i ham. Har Linda noe gående med Isaksen? Sjalusien vokser i Jonny, mens Linda stadig er ute i hemmelige ærender. Relasjonen går inn i en ond sirkel, og utgangen kan aldri bli god. Andre guder er en veldreid spenningsroman som på overraskende vis forteller om grådighet, sjalusi og hevnlyst.

Dekalogen er en serie bøker inspirert av De ti bud. Andre guder spiller på det første budet: Du skal ikke ha andre guder enn meg.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: