Aktuelt Barn og ungdom Boktips

Spennende lydbøker for tøffe barn

Mot sommeren kommer det en rekke nye bøker i Storytel som barna kan more seg med, både alene og sammen med resten av familien. Få tiden frem til sommerferien til å gå med spennende lydbøker, enten det er mysterier, krim, superhelter eller dinosaurer på eventyr. Her finnes det noe for enhver; for de aller minste, for de store, og selvfølgelig alle som befinner seg imellom. Gled dere til sommerens nye favoritter! 

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

Garmanns sommer
av Stian Hole
Lest av Ingar Helge Gimle
Passer for barn mellom 6 og 9 år
Kommer 2. juni

Snart er sommeren slutt og i morgen skal Garmann begynne på skolen. Han gruer seg, og han prøver å finne ut om de voksne også gruer seg til noe. Ingen av tennene til Garmann er løse. Han har kjent etter hver eneste dag i hele sommer, og nå haster det. De gamle tantene er på besøk. De kommer med båten fra en annen by, en annen tid, en annen historie og det er høst i lufta.

Garmann tenker og undrer seg over liv og død, nåtid og framtid. “Hva skal du bli når du blir stor?” hvisker tante Augusta til ham: “Sverdsluker”, svarer Garmann.

Garmanns sommer ble tildelt Brageprisen 2006, Bologna Ragazzi Award 2007 og Deutscher Jugendliteraturpreis 2010.

Buffy By er inspirert
av Ingeborg Alvdal
Lest av Silje Hagrim Dahl
Passer for barn mellom 9 og 12 år

Ny bok om Buffy By, fattig jente fra rike Oslo! Buffy har gitt opp slalåmdrømmen, men vil gjerne på sommerferie. Kan de overtale mamma til å låne Bollas hytte? Det er ikke enkelt, når mamma ikke vil sette seg i takknemlighetsgjeld. Men Buffy er ikke den som gir seg – selv om hun mangler både kjæreste, busspenger og hjul på kofferten.

Hele serien om Buffy By finner du her.

Frida og jakten på nesehårene
av Frode Øverli
Lest av Scott Maurstad og Pernille Øiestad

Monstrene i Mellomland vet at Frida er tøffere enn toget: Hun tar besøkene deres om natten med knusende ro, selv om de vekker henne med banjo og blokkfløyte. Derfor utpeker de Frida til å redde Mellomland – et rike fanget i evig vinter.

Forsvunnet
av Elias og Agnes Våhlund
Lest av Jannike Kruse
Kommer som lydbok 29. mai
Passer for barn mellom 6 og 9 år

En moderne Pippi Langstrømpe med superkrefter! Superheltjenta Røde maske er tilbake! Når uskyldige barn begynner å forsvinne fra byen midt på natten, blir det enda vanskeligere og skumlere enn før å være superhelt som skal rydde opp. Lisa – alias Røde maske – er blitt leder for sin egen superheltgjeng. Klassekameratene Robert, Nick og Max har sluttet seg til henne. Nå må de samarbeide, selv om Lisa synes det er vanskelig å tilgi at hun ble mobbet. Barn begynner å forsvinne fra Rosenhill om nettene. Ett etter ett, forsvinner de sporløst. Folk blir mer og mer redde og sinte, og de lurer på hvorfor superheltene ikke finner barna. Samtidig forsøker Lisa å lære bort superheltkrefter til Nick og Robert, men det går heller ikke bra. Plutselig er alle mot henne.

Hele serien Håndbok for superhelter finner du her.

Ikke akkurat Lykke
av Monica Steinholm
Lest av Ina Svenningdal
Passer for barn mellom 9 og 12 år.

Ny serie – perfekt for fans av Superbitchene! Møt Lykke: Tøff og svak, uovervinnelig og sårbar – og som slettes ikke har tenkt å la alfajentene definere henne. Lykke er klassens klovn og venninne med Liv, som går i ett med tapetet. Kan de bli kule uten å miste seg selv? Kan man være kul uten å være som alle andre? Og vil vennskapet overleve prosessen? En serie om å stole på seg selv, å finne sin indre drive, om vennskap, kjærlighet, sosiale medier – med karakterer man virkelig blir glad i.

Mysteriet med trusselmeldingene
av Hanne Kristin Rohde
Lest av Jannike Kruse
Passer for barn mellom 9 og 12 år

Under en fotballkamp på skolen havner Yusuf og en gutt på det andre laget i tottene på hverandre, og Yusuf får rasistiske kommentarer slengt etter seg. Yusuf og klasselaget i 8A vinner kampen og skolepokalen, men etterpå oppdager den andre at noen har skåret opp dekket på sykkelen hans – med Yusufs lommekniv. Gutten som heter Trond, blir rasende. Hjemme hos Astrid er Yusuf fortsatt sint etter det som skjedde. Han tror Trond har lurt ham i en felle. Samtidig er det noe som ikke stemmer: For den dagen da noen kan ha rappet lommekniven fra ham i garderoben, var ikke Trond på trening. Samtidig har Yusuf og familien begynt å motta trusselmeldinger på mobilen, og de ber faren til Astrid om hjelp.

Hele Blålys-serien finner du her.

Dødens tjern
av Sigbjørn Mostue
Lest av forfatteren
Passer for barn mellom 9 og 12 år

Mathias og storesøsteren Malin blir dratt med på telttur i skogen av deres naturelskende far. Med på lasset er også farens nye kjæreste og hennes datter, Birgitte. Allerede i bilen er det dårlig stemning, og turen med bonusfamilien oppi huttiheita er nødt til å bli dødskjedelig. Men det skal ikke gå lang tid før skumle og mystiske ting begynner å skje. For i skogen lever det vesener som mennesker vanligvis ikke kan se, og Mathias får beskjed om at en i familien neppe vil overleve natten…

Spøkelsesskipet Vallona
av Lena Ollmark
Lest av Sibeth Hoff
Passer for barn fra 9 til 12 år
Kommer som lydbok 7. juni


Det er høst, og Karl skal bo noen uker hos morfar i den vesle byen Krappsjø. Stedet er ikke som om sommeren. Det er truende og mørkt, og tåken letter aldri. Det viser seg at at den rommer dystre hemmeligheter som enkelte vil gå over lik for å holde skjult… Hva er det for noe mystisk med modellen av skipet Vallona som henger i kirken? Og hvorfor oppfører stedets doktor seg så merkelig? Gode råd er dyre når morfar plutselig forsvinner, og sammen med venninnen Sara må Karl begi seg ut i den fryktede tåken.

Skattejakten
av Lars Mæhle og Lars Rudebjer
Lest av Even Vaa
Passer for barn mellom 3 og 6 år

Rasmus og Trym finner et mystisk skattekart i buskene ved Rex-hula. En verdifull skatt skal være gravd ned helt innerst i dypet av sumpskogen. Rasmus har ikke lyst til å legge ut på skattejakt – det kan stå lumske dinosaur-sjørøvere bak! Men Trym overtaler ham til slutt. På veien må de passere flere farlige hindre. Klarer de å finne skattkista? Og ikke minst: Hva er oppi den? Med Dinosaurgjengen har Lars Mæhle og Lars Rudebjer skapt et fantastisk dinosaurunivers for de minste, fylt av spenning og humor. Dette er fjerde bok i den populære serien om Rasmus og vennene hans. Bøkene er perfekt til høytlesning for førskolebarn og velegnet for barn på småtrinnet som har begynt å lese selv.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: