Aktuelt Boktips Krim

9 spennende krimbøker du kan sluke denne våren

Frister det med medrivende mysterier og grusomme kriminalsaker, mens du selv slapper av i solveggen, rydder i boden, går en tur blant blomstrende kirsebærtrær eller vasker et siste vindu? Da er det bare å glede seg, for i løpet av mai fylles appen med en rekke spennende og fryktinngytende godbiter. Her er våre beste forslag til krimbøker du kan sluke i vår!

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

Når isen brister
av Camilla Grebe
Lest av Silje Storstein, Bodil Vidnes-Kopperud og Andrei Faitas

Emma har en elsker. En elsker som er alt hun har drømt og mere til. Plutselig forsvinner han sporløst. Og ikke lenge etter blir en ung kvinne funnet bestialsk myrdet i hans flotte hus i en fasjonabel forstad til Stockholm. Den resignerte, men rutinerte politietterforskeren Peter Lindgren får hjelp av atferdsforskeren Hanne Lagerlind i etterforskningen av drapet på den unge kvinnen. Drapet har tydelige likheter med en ti år gammel sak, som fortsatt er uløst. Hvem er den drepte kvinnen? Har drapet noe med den ti år gamle saken å gjøre? Og hvor er den forsvunne elskeren?

Når isen brister er den første boken i serien Jentene og mørket.

Isprinsessen
av Camilla Läckberg
Lest av Hedda Munthe

Alexandra Wijkner blir funnet med kuttede pulsårer i badekaret i barndomshjemmet i Fjällbacka. Liket blir oppdaget av en eldre fisker, som skal passe huset når hun er borte. Han styrter ut og kaster seg over den første han møter. Det er forfatteren Erica Falck, som er i Fjällbacka for å gjøre opp boet etter sine avdøde foreldre. En gang var hun Alexandras beste venninne. Etterforskningen ledes av politimannen Patrick Hedström ved Tanumshede politistasjon, med Erica som en viktig kilde. De to må tilbake til fortiden for å avdekke de mørke hemmelighetene som skjuler seg under overflaten.

Isprinsessen er den første boken i Läckbergs populære krimserie om Erica Falck og Patrik Hedström.

Forsvunnet
av Tina Frennstedt
Lest av Cathrin Gram

1992. En 19 år gamle kvinne forsvant en natt på Österlen. Saken ble aldri løst. 16 år senere herjer en serievoldtektsmann i Malmö. I begynnelsen famler politiet i mørket, men DNA-spor peker mot den gamle forsvinningssaken. Tess Hjalmarsson, kriminalinspektør og sjef for Skånes Cold Case-gruppe, tar saken. Hun brenner for uoppklarte saker, ikke minst for å kunne gi de pårørende svar på hva som skjedde.

Forsvunnet er første bok i Frennstedts bestselgende Cold Case-serie, inspirert av virkelige hendelser som har utspilt seg i Malmö og på Österlen.

Dronningen
av Tove Taalesen
Lest av Nils Ole Oftebro

Kongelige fra hele Europa, samfunnstopper, regjeringen, eliten og kjendiser ankommer Slottet for å delta på en gallamiddag med slottsball. Alle vet at dronningen skal komme med en historisk kunngjøring. Hele verden følger med. Plutselig kollapser den nøye planlagte kvelden i et spektakulært kaos. En halsbrekkende jakt på liv og død gjennom Slottets verden starter.

Dukken
av Yrsa Sigurdardóttir
Lest av Jan Gunnar Røise
Kommer som lydbok 14. mai

En gammel dukke, dekket av rur, følger med fangsten i et fiskenett. Samme kveld blir kvinnen som tok med dukken hjem, funnet død. Fem år senere flyter rester av kroppsdeler til havets overflate. Identifiseringen av kroppsdelene er vanskeligere enn antatt, og samtidig blir politimannen Huldar involvert i etterforskingen av drapet på en uteligger. Psykologen Freyja dras inn i undersøkelsene etter anklager om overgrep på en barnevernsinstitusjon. Sakene viser seg å være knyttet sammen av et vitne, som ingen kan finne: jenta som fikk moren sin til å plukke opp dukken fra havet.

Dukken er femte bok i serien om Huldar og Freyja, islandske mord og mysterier fra bestselgerfenomenet Yrsa Sigurdardóttir.

Likblomsten
av Anne Mette Hancock
Lest av Runa Eilertsen
Kommer som lydbok 21. mai

Journalist Heloise Kaldan befinner seg midt i et mareritt. En av hennes kilder har blitt tatt i løgn. Det er fult kaos i avisredaksjonen, som desperat forsøker å rydde opp i skandalen. Kaos hersker også i Heloises privatliv. Midt oppi det hele mottar hun mystiske brev fra Anna Kiel, som i tre år har vært ettersøkt for drapet på en ung advokat. Både den egenrådige politimannen Erik Schäfer og Heloise selv begynner å grave i den gamle saken. Så finner det sted enda et drap. Har Anna Kiel slått til igjen, eller er det flere enn én morder? Hvorfor leder alle spor i saken plutselig til Heloise? Er hennes eget liv i fare?

Likblomsten er første bok i Hancocks spennende krimserie med Heloise Kaldan som hovedperson.

Bastarden
av Øistein Borge
Lest av Dennis Storhøi
Kommer som lydbok 24. mai

En norsk jøde på jakt etter rettferdighet forsvinner på ferieøya Mallorca. Tilsynelatende en savnet-sak, men Aaron Bercows forsvinning utvikler seg snart til noe langt større og farligere enn først antatt. Kripos-sjef Eva Heiberg innser at hun ikke har noe valg. Hun må søke hjelp hos mannen som vendte henne og etaten ryggen to år tidligere – privatetterforsker Bogart Bull. Han aksepterer oppdraget, en avgjørelse han skal komme til å angre på.

Bastarden er fjerde bok i serien om privatetterforsker Bogart Bull. De foregående bøkene Den syvende demonen, Det som aldri dør og Jeg er nummer 13 finner du også i Storytel.

Siste skanse
Av David Baldacci
Lest av Ivar Nergaard
Kommer som lydbok 28. mai

Melvin Mars venter på sin skjebne på dødscella. Han var en av Amerikas mest lovende fotballspillere, helt til han – bare tjue år gammel – ble arrestert og dømt for å ha drept begge foreldrene sine. Da Amos Decker, nylig utnevnt FBI-agent, får høre at Melvin unnslapp døden i siste øyeblikk fordi noen tilsto drapene, klarer han å overtale sjefen sin til å starte en ny etterforskning. Noen høyt oppe i systemet har mye å tape på at sannheten kommer frem. Sannheten forandrer ikke bare skjebnen til Melvin Mars, Amos Deckers liv blir aldri det samme igjen.

Siste skanse er andre bok i den kritikerroste og populære serien om Amos Decker.

La meg ikke huske
av Lisbeth Pettersen
Lest av Anne Ryg
Kommer som lydbok 29. mai

Klimaforsker Nina Berger, 41 år, våkner på Ullevål sykehus med hukommelsestap etter en kollisjon. Når hun kommer hjem, finner hun leiligheten endevendt, men ingenting er stjålet. Tre menn blir bedøvet, kidnappet og våkner opp innestengt i en kjeller. Christian Falchner og Georg Moen er finanstopper, Bjørn Gran er sjef for oljeselskapet Noroil. Vil Nina få hukommelsen tilbake slik at hun kan stå opp mot det som truer henne? Vil de tre mennene i kjelleren bli reddet?

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: