Aktuelt Barn og ungdom Boktips

Seriestart: Kattekrigerne – bøkene som får barna til å lese

De hadde håpet de var ferdige med det grufulle stedet, men nå må de tilbake til den mørke delen av skogen. I generasjoner har klaner med villkatter styrt i henhold til eldgamle lover, fastsatt av deres mektige forfedre. Men gamle koder og kjærlig vennskap er truet. Edle krigere dør under mystiske omstendigheter.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

Det begynte med Rødpus

Det var veldig mørkt. Rødpus merket at det var noe i nærheten. Den unge hannkatten lot blikket gli over den tette underskogen, dypt konsentrert. Dette var ukjent territorium for ham, men de merkelige luktene drev ham videre, dypere inn i skyggene. Magen hans rumlet, og minnet ham på hvor sulten han var. Han åpnet munnen for å la skogens varme lukter komme inn til luktkjertlene i ganen.

Slik drømmer huskatten Rødpus der han ligger i den varme kurven sin. Innvendig er han rastløs, han kjenner det må finnes et mer spennende liv, med andre katter, inne i skogen, i villmarka. Når månen lyser opp nattemørket legger Rødpus ut på sin livs reise mot navnet Ildstjerne. En katts lengsel har nå blitt til over 70 bøker.

Fenomenet Kattekrigerne har tatt Harry Potter-fansen med storm. Serien er utgitt i 30 land og er solgt i utrolige 10 millioner eksemplarer. Er du klar for å bli en del av Kattekrigerne?

Tilbake til villmarken
av Erin Hunter
Lest av Elisabeth Vatn

I generasjoner har fire klaner med villkatter styrt skogen i henhold til eldgamle lover, fastsatt av deres mektige forfedre. Men gamle koder er truet. Tordenklanen er i stor fare og den onde Skyggeklanen vokser seg sterkere for hver dag. Edle krigere dør, noen av dem under mystiske omstendigheter. Midt i dette kaoset dukker den vanlige huskatten, Rødpus opp. Vil han overleve i villmarken? Kan han bli en modig kriger? Tilbake til villmarken er første bok i serien om Kattekrigerne.

Flammer og is
av Erin Hunter
Lest av Elisabeth Vatn
Kommer som lydbok 15. mai

Rødpus er tatt opp som krigerkatt i Tordenklanen og har fått navnet Ildhjerte, men utfordringene hans har bare så vidt begynt. Vinterkulden setter inn, og truslene fra den rivaliserende Elveklanen vokser. Vindklanen er svak og trues fra alle kanter. Ildhjerte må ikke bare forberede seg til det store slaget, men må også forholde seg til svik innenfor sin egen klan. Spenningen bygger seg opp til et eksplosivt klimaks. Flammer og is er den andre boken i serien om Kattekrigerne.

Skogens hemmeligheter
av Erin Hunter
Lest av Elisabeth Vatn
Kommer som lydbok 23. mai

Alliansene mellom kattekrigerne som hersker i skogen, er i stadig forandring. Tidligere venner blir fiender, og noen katter er villige til å gå farlig langt for å oppnå det de ønsker. Ildhjerte er fast bestemt på å finne ut sannheten om det mystiske dødsfallet til den modige krigeren Rødhale i Tordenklanen. Men hans søken etter svar, avdekker hemmeligheter som enkelte mener burde forbli begravet for alltid. Skogens hemmeligheter er den tredje boken i serien om Kattekrigerne.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: