Aktuelt

Gruer seg til å «forlate» Jomfruland

Omtrent samtidig som serieromanen Barn av stormen har premiere i Storytel, leser skuespiller Siv Charlotte Klynderud inn den siste lydboken i serien – bok nr. 36. Hun forteller fra sitt hjemmestudio i Vestby at hun gruer seg til å lese ferdig serien og dermed måtte «forlate» Jomfruland.

Skrevet av Tomas Algard, red.

Den langstrakte øya ytterst i Kragerøs skjærgård er en naturperle og et yndet utfluktsmål. Siv har etter lesingen av serien om losdatteren Agnete og hennes dramatiske liv på øya fått en sterk lyst til selv å oppleve naturen og stemningen på Jomfruland. Rullesteinsøya ble nasjonalpark i 2016. Den er ca. sju km lang og bare én km bred – utmerket størrelse for sykkel- eller fotturer.

Forfatter Merete Lien fra Bergen bodde mange år i Kragerø og ble trollbundet av Jomfrulands natur og kultur. Hun brukte sin fascinasjon for øya, da hun i 1999 sendte inn et manus til Norske Seriers første manuskonkurranse. Allerede i år 2000 ble Villrosetid, første bok i Barn av stormen, utgitt. Det ble starten på et langt og inderlig forhold mellom forfatter og lesere. Senere kom serien Rosehagen, som holdt leserne i spenning gjennom 88 bøker, og nå er det Tårnsvalene som gjør det samme.

Forfatter Merete Lien på Jomfruland

1. mai slipper Storytel første bok i Barn av stormen, Villrosetid. Deretter kommer det én bok i måneden. Siv Charlotte Klynderud formidler en sterk, poetisk og dramatisk historie fra norsk kystkultur på slutten av 1700-tallet. Når innlesingen av serien nærmer seg slutten, forteller Siv: «Jeg trodde vel ikke jeg skulle si dette, men jeg gruer meg til å lese siste boken. Jeg tar meg i å ha blitt glad i karakterene, og jeg har i tillegg blitt helt besatt av tanken på å reise ut til Jomfruland, så tusen takk for det, altså! :-)».

Men det stoppet ikke der. Rett før denne saken ble publisert, tikket det inn en ny mail fra Siv. Hun hadde tatt besettelsen ut i praksis og besøkt det forjettede Jomfruland. Se bilder fra en uforglemmelig dag under!

Innleser Siv Charlotte Klynderud foran Tårnbrygga Café

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: