Aktuelt Boktips Krim

7 krimtips til påsken

Enten du gjør deg klar for bypåske, hjemmepåske eller hyttepåske – den beste oppskriften på påskestemning er å dykke ned i en altoppslukende krimbok. Enten det er som etterlengtet alenetid i solveggen, eller sammen med kjæresten eller familien rundt en knitrende peis om kvelden. Vi har plukket ut krimgodbitene som redder påsken.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

Det som aldri dør
av Øistein Borge
Lest av Dennis Storhøi

Andre bok om Bogart Bull! Kriminaletterforskeren som vi ble kjent med i Borges kritikerroste krimdebut Den syvende demonen, tar oss denne gang med til Nord-Irland. I et vekselspill mellom nåtid og fortid fører jakten på de skyldige Bogart Bull på kryss og tvers av Nord-Irland, fra Belfast og øya Rathlin helt i nord til Armagh i sør – kjent som «the bandit country».

Tredje bok i serien, Jeg er nummer 13 kommer 24. april, mens bok fire, Bastarden, slippes 24. mai.

Drapsmysterier
av Monika N. Yndestad
Lest av Lasse Lindtner
Seriestart 24. april

Det sies at ingen fantasi overgår virkeligheten. Serien Drapsmysterier vitner om det. Hendelser som enhver forlagsredaktører ville ha avfeid som «ikke troverdig» i en krimroman, har skjedd i virkeligheten.

Drapsmysterier er en serie fortellinger om norske drap – basert på øyenvitner, avisartikler og rettsdokumenter. Sesong 2 slippes nå i påsken.

Mordet på maskinbygger Roolfsen
av Maurits Hansen
Lest av Nils Nordberg
Kommer som lydbok 31. mars

Det som er Norges – og kanskje verdens – første kriminalroman, ble skrevet av Maurits Hansen i 1839. Den skildrer en mystisk forsvinning, et mulig mord og en politisjef som uten respekt for autoriteter jakter på sannheten i et klassedelt samfunn. I et dramatisk høydepunkt gjennomføres norsk kriminallitteraturs første rettstekniske undersøkelse av byens apoteker. Men er Roolfsen virkelig drept? Hvor er i så fall liket?

Heksegutten
av Lone Theils
Lest av Karin Okkenhaug Seim

Nora Sand har hatt et hemmelig møte med en professor som har informasjon om Boko Haram og bortføring av barn i Nigeria. Dagen etter blir hans maltrakterte lik funnet på en kirkegård i London. På samme tid blir lille Nicholas kidnappet. Noras nysgjerrighet fører henne til Londons mørkeste avkroker, hvor svart magi hersker.

Heksegutten er tredje bok i Lone Theils’ populære serie om Nora Sand. Første bok, Jentene fra englandsbåten, og andre bok, Den blå dikterens kone, finnes allerede i Storytel.

Forsvareren
av Steve Cavanagh
Lest at Christoffer Staib

Eddie Flynn er den smarte svindleren som blir advokat. Det viser seg at forskjellen nødvendigvis ikke er så stor … Med en tikkende bombe festet til kroppen blir New York- advokaten tvunget til å forsvare sjefen for den russiske mafiaen i en umulig drapssak – og han må vinne! Hvis ikke kommer mafiaen til å drepe Flynns 10 år gamle datter. Han må bruke knivskarpt vidd og alle triksene i svindlerboken.

Forsvareren er første bok i serien om Eddie Flynn. De to neste, Tilståelsen og Tretten, slippes i april og mai.

Vuggesang
av Leïla Slimani
Lest av Silje Storstein

Juristen Myriam og musikkprodusenten Paul vil være det perfekte paret. De vil ha kontroll på karrieren, invitere venner på middag, gi barna en trygg oppvekst. Og nå har de funnet den perfekte barnepiken, som kan hjelpe dem å virkeliggjøre drømmen. Men hvor godt kan man egentlig kjenne en fremmed? Myriam og Paul vet ingenting om de mørke sidene til kvinnen som de har betrodd det mest dyrebare de har, barna. Før tragedien rammer.

Dødelig drama på Dramaten
av Maria Lang
Lest av Kirsti Grundvig

I Stockholm er Kungliga Dramatiska Teatern en staselig bygning, full av vakre kunstverk, men også av spenning, mystikk og dramatikk. Kriminalkommisjonssjef Christer Wijk står denne gang overfor en dobbel gåte: Hvem blir katastrofens offer? Og hvem vil til syvende og sist vise seg å være morderen?

Liker du denne boken, kan du glede deg over at det finnes totalt 36 bøker i serien om Christer Wijk i Storytel!


Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: