Aktuelt Barn og ungdom Boktips

6 tips til spennende påskekrim for barn

En forsvunnet katt, en forduftet bolle, en 16-årig detektiv med nesten 90 års erfaring, og verdens beste grønnsaksdetektiv – påsken blir ikke den samme uten et spennende kriminalmysterium. Dette gjelder også for de yngste! Her er seks tips til altoppslukende detektivhistorier barna kan bryne seg på i påsken, enten de er alene, eller sammen med hele familien når mørket senker seg.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

Balthasar Bruns detektivbyrå – Mysteriet med den forsvunne katten
av Ina Vassbotn Steinman
Lest av Kåre Conradi
Passer for barn fra 6 til 12 år

Henny finner en lapp på bibliotekets oppslagstavle: “Detektivassistent søkes!” Hvis hun greier å løse mysteriet med den forsvunne katten, vil hun bli selveste Balthasar Bruns assistent! Sammen med vennen Otto setter Henny i gang jakten på katten Flamme, men det viser seg at Flamme ikke er det eneste dyret som er forsvunnet. Underveis må de hamle opp med Balthasar Bruns skumle nevø Frederick, som er fast bestemt på å sørge for at de mislykkes …

Purriot
av Bjørn F. Rørvik
Lest av forfatteren
En krimserie for barn fra 6 til 12 år

En morsom og spennende krimserie for hele familien om mesterdetektiven Purriot, verdens beste grønnsaksdetektiv! Vår nye helt, Purriot, er en herlig blanding av en kjent belgisk detektiv og en purre, en nærmest uslåelig kombinasjon.

LasseMajas detektivbyrå
av Martin Widmark
Lest av Marianne Krogness
En detektivserie for barn mellom 9 og 12 år

Bøkene om detektivene Lasse og Maja topper stadig både bokhandlerlistene og bibliotekslistene – og det er ikke uten grunn! Bli med å løse mysterier med Lasse og Maja, som etter hvert har mange år bak seg i detektivbransjen. Historiene om LasseMajas detektivbyrå er underfundige, spennende og morsomme, og tar deg med på å løse finurlige og gjennomtenkte mysterier som er lettleste, men ikke lettløste!

Frøken Detektiv
av Carolyn Keene
Lest av Ine Finholt Jansen, Cathrin Gram, Hedda Sandvig
Detektivserie for unge mellom 9 og 15 år

Hvilken bedre anledning enn påsken til å lytte seg gjennom denne godbiten fra arkivet? Med en lang karriere som strekker seg fra 30-tallet til i dag, har den legendariske detektiven Nancy Drew god erfaring med å løse mysterier. 

Hvem er bolletyven?
av Lars Mæhle
Lest av Kim Haugen
Passer for barn fra 0 til 6 år

Det er karneval i barnehagen, full fest med boller og kostymer! Aksel er flink til å telle, han teller ti boller. Akkurat én bolle hver. Men så går brannalarmen, og en bolle forsvinner! Hvem har stukket av med bollen? Kråkeslottet barnehages egne detektiver, Leon og Live, tar saken og løsningen overrasker dem alle …

Fjerde lydbok i serien Mysteriene i Kråkeslottet barnehage.

Påskemysterier
av Gudny Ingebjørg Hagen
Lest av Espen Beranek Holm
Passer for barn mellom 0 og 6 år

En morgen Solveig kommer til barnehagen er det fullt av merkelige spor rundt huset. Og på baktrappa finner hun et stort egg. Hvem kan det være som har lagt det igjen? En dinosaur? En bjørn? Eller kanskje… påskeharen?! Et påskemysterium for de yngste.

Sjuende lydbok i serien Josefine Olsens barnehage.


Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: