Aktuelt Boktips

Gratulerer med dagen, alle kvinner!

Kjære mødre, søstre, døtre og bestemødre. Kjære alle fantastiske kvinner i dette langstrakte landet. Dette er dagen for å hylle hverandre, verdsette hverandre og beundre hverandre. Dette er dagen for å tenke gjennom hva vi har oppnådd, men også alt som gjenstår.

For å inspirere dere alle har vi valgt ut 9 titler, som hver på sin måte kan motivere, engasjere, og fortelle historier til ettertanke.

Det bare sier jeg deg,
du burde ikke kødde
med en søster.
For en søster har en eller to
eller hundrevis av søstre,
en brannmur av søstre,
et festningsverk.

Gro Dahle, fra diktsamlingen Søster. Du finner e-boken i appen her.


Betzy
av Frid Ingulstad
Lest av Kirsti Grundvig

Frid Ingulstads tegner et levende og nært portrett av Betzy Kjelsberg, en av Norsk kvinnebevegelses mest ruvende pionerer. Seksbarnsmor, stemmerettsforkjemper, venstrepolitiker, en av stifterne av Norsk Kvindesaksforening og Norges første kvinnelige fabrikkinspektør. 

Leve posthornet!
av Vigdis Hjorth
Lest av Gisken Armand

Vigdis Hjorth ble tildelt Kritikerprisen for denne romanen som reflekterer rundt alvor og inderlighet i tilværelsen. Ellinor, en kommunikasjonsrådgiver i 30-årene, blir hyret inn av Postkom for å arbeide mot innføringen av EUs postdirektiv.

#branok
av Kristin Gjelsvik
Lest av Kristin Gjelsvik

I denne boka forteller Kristin Gjelsvik om hvordan bloggverdenen virker og påvirker, og gir masse tips og konkret hjelp til å motstå kroppspresset og få bedre selvtillit: Ved å være ekte og naturlige er vi – bra nok!

Et eget rom
av Virginia Woolf
Lest av Charlotte Grundt

Denne boken fikk en banebrytende betydning for kvinnefrigjørelsen, og er fortsatt et sentralt verk i feminismen og den feministiske litteraturkritikken. Den regnes som et av Virginia Woolfs mest betydningsfulle verker, men også et av de lettest tilgjengelige og mest populære. Essayet ble til på bakgrunn av to forelesninger holdt i 1928 om kvinner og litteratur, og om den kvinnelige kunstnerens mulighet til å gjøre seg gjeldende i en mannsdominert verden.

Aldri, aldri, aldri
av Linn Strømsborg
Lest av Linn Strømsborg

Aldri, aldri, aldri er en roman om hvorfor vi får barn, og hvorfor vi ikke får barn. Det er historien om å velge noe annet enn det som forventes av en, men samtidig bare ønske seg et vanlig liv.

Roser i et sprukket krus
av Bjørg Vik
Lest av Tone Danielsen

Forfatteren Maja Sellmann mister sin elskede ektefelle brått. Hvordan skal hun få dagene til å gå når mannen hun har delt så mye med er borte? Og hvilke muligheter har en voksen kvinne til å skape et nytt liv? En gripende roman som på samme tid handler om sorg og forelskelse, og viser at det ene ikke utelukker det andre.

Døtre av Norge
av Gunhild M. Haugnes
Lest av Christin Grilstad Prøis

Margrete Tangnes blir født ei dramatisk natt i ei fattigslig stue på Sunnmøre i 1905. Allerede som jentunge må hun flykte til Kristiania. Hun kjemper hardt for å få leve det livet hun ønsker og med tiden blir hun ei respektert bondekone og sanitetssøster. I 2009 forteller datteren Marie, historien om Margrete til sin datter Merete – som lever et liv i den moderne tidsklemma. Vi blir også kjent med Margretes mor og tante. Sistnevnte var blant dem som stod i bresjen for å få vedtatt kvinnelig stemmerett i 1913. 

Hellemyrsfolket
av Amalie Skram
Lest av Eilif Armand

Hellemyrsfolket er regnet som det mest naturalistiske verket i norsk litteraturhistorie. Vi følger den fattige familien som bor på Hellemyren og blir introdusert for flere generasjoner.

Dear Ijeawele, Or A Feminist Manifesto In Fifteen Suggestions
av Chimamanda Ngozi Adichie
Lest av January LaVoy (Engelsk)

Et feministisk manifest fra en av vår tids viktigste og modigste stemmer. Basert på sin erfaring fra Nigeria og USA, definerer Chimamanda Ngozi Adichie femten forslag til en feministisk oppdragelse av et barn. Forslagene belyser en allmenn idé om likeverd, respekt og selvstendighet på tvers av kulturelle og geografiske grenser.


Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: