Aktuelt Boktips

9 lydbøker om kjærlighet

Valentinsdagen, også kalt Alle hjerters dag eller Kjærlighetens dag, feires med oppmerksomhet til en du har kjær. Det kan like gjerne være en venn, en forelder eller et barn, som en kjæreste eller en ektefelle.

Uansett hvordan du tilbringer dagen i år, passer det alltid med en god lydbok. Ta en titt på våre utvalgte under!

What is LOVE
av Odd-Magnus Williamson
Lest av forfatteren

Hva er hemmeligheten som får kjærligheten til å vare? What is LOVE er en morsom, smart og hjertevarm betraktning over kjærlighetens mysterium – perfekt for oppgitte kvinner og tause menn.

Inderen som syklet til Sverige for kjærligheten
av Per J. Andersson
Lest av Haakon Strøm

En sann historie! Kasteløse Pikej treffer svenske Lotta som reiser rundt i India. Han bestemmer seg for å sykle til Sverige for å treffe henne igjen. Dette er en fantastisk fortelling som lærer oss at alt er mulig, virkeligheten overgår litteraturen og at kjærligheten overvinner alt. Det eneste som trengs er troen på at det går bra til slutt, en dose stahet og en gammel sykkel.

Maria & José
av Erlend Loe
Lest av forfatteren

En annerledes kjærlighetshistorie. José elsker Maria mer enn noe annet i hele verden. Han bor i Marias øre – innerst i øregangen. Til fots kan det ta opptil en halv time å gå fra Marias øre og ned til hoftekammen. På sykkel knappe tre minutter.

En sjanse til
av Jill Mansell
Lest av Renate Katralen Jensen

Når passer det egentlig å forelske seg? Selv om Mimi elsker livet sitt og jobben i London, begynner hun å leke med tanken på å flytte nærmere sin far i den lille landsbyen Cotswolds – og særlig hvis det betyr at hun får se mer til den sjarmerende Cal Mathieson … Men hver gang de møtes, er timingen like dårlig. En sorgmunter roman om familie, forelskelse og verdien av ekte vennskap.

PS: Jeg elsker deg!
av Cecilia Ahern
Lest av  Siv Charlotte Klynderud

Holly og Gerry lever et perfekt liv, men et par måneder før Holly runder 30, dør Gary. Uansett hva hun gjør vil han aldri mer komme tilbake. Så gjør han det allikevel. Et par måneder etter Garys død dukker hans siste gave til Holly opp: ‘Listen’, ti brev hvor Gerry får henne til å forstå at livet går videre. En fortelling om å holde fast, gi slipp og å elske igjen.

Kjærlighetens labyrint
av Kristin Hannah
Lest av Hilde Grythe

Å vende tilbake til hjembyen skulle være en helbredende reise for Annie. Men møtet med gamlekjæresten Nick blir et sjokk for henne. Han er dramatisk forandret etter å ha mistet sin kone, og mestrer ikke å ta seg av datteren, som ikke har sagt et ord etter at moren døde. Snart har Annie tatt den lille jenta under sine vinger, og langsomt hjelper de tre hverandre med å bygge opp livene sine igjen.

For evig
av Sarah Jio
Lest av Hedda Sandvig

Kailey har en god jobb som skribent og er forlovet med den perfekte mannen. Idet hun skal forlate restauranten etter en romantisk middag med forloveden, får hun øye på en hjemløs mann på fortauet. Hun går bort for å gi ham posen med restene etter middagen, og får sitt livs overraskelse når hun møter blikket hans: Det er hennes store kjærlighet, han som en dag bare forsvant uten å etterlate seg et eneste spor.

Stormfulle høyder
av Emily Brontë
Lest av Unni Jortveit

Yorkshires ensomme heier danner rammen rundt denne klassiske kjærlighetshistorien. I sentrum av begivenhetene står Catherine Ernshaw og den mørke, demoniske fremmede, Heathcliff. Han blir brakt til hennes fars hus som hittebarn, og fra dette øyeblikk knyttes Heathcliff og Catherine sammen i en ubrytelig følelse av samhørighet som holder stand gjennom Catherines ekteskap med Edward Linton og som forfølger dem helt ut til grensen mellom virkelighet og drøm, liv og død.

Norske kjærlighetsdikt
av flere forfattere
Lest Oddvar Hellan, Unn Vibeke Hol og Nils Ole Oftebro

En samling med 24 vakre kjærlighetsdikt av forfattere som Inger Hagerup, Stein Mehren, Arnulf Øverland, Aslaug Vaa, Jan Erik Vold og Georg Johannesen.


Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!%d