Aktuelt Boktips Romaner Ukategorisert

10 romaner for deg som liker å drømme deg bort

Hvem setter vel ikke pris på en god fortelling på øret? En fortelling som gir deg anledning til å drømme deg bort til en annen tid, et annet sted. En fortelling som kan få deg til å le, men også til å gråte. Rett og slett en fortelling som får tankene over på noe helt annet enn din egen hverdag.

Vi serverer deg her 10 gode og gripende romaner fra andre land og andre kontinenter.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


1. Bli med Arthur Pepper på en fantastisk reise til India!

Arthur Peppers makeløse reise
av Phaedra Patrick
Lest av Frank Kjosås

Møt 69 år gamle Arthur Pepper. Ett år etter kona Miriams død sørger han fortsatt over henne. Da han på ettårsdagen for hennes død omsider går gjennom tingene hennes, kommer han over et telefonnummer til India. Han bestemmer seg for å ringe nummeret, og det blir begynnelsen på et eventyr som fører han til steder han aldri før har vært.


2. Dramatisk og hjerteskjærende fra Castros strenge regime på Cuba

Drømmehjerte
av Cecilia Samartin
Lest av Gisken Armand

Castros revolusjon på Cuba skiller de to bestevenninnene Alicia og Nora. Nora reiser med familien til USA, mens Alicia blir igjen og opplever nøden og fattigdommen som preger landet under Castros regime. Da Alicia blir alvorlig syk, bestemmer Nora seg for å reise tilbake igjen for å hjelpe henne.


3. En magisk fortelling fra urskogen i Australia

Slottet i regnskogen
av Elise McCune
Lest av Inger Gundersen

En vakker fortelling hvor forfatteren tar oss med på en reise fylt med hemmeligheter, romantikk og historie. Et mystisk slott, et anstrengt søskenforhold, og et barnebarn på jakt etter sannheten, er ingrediensene i denne pageturner-romanen.


4. Gripende fra Egypt om kjærlighet mellom to mennesker fra ulike kulturer

Naken i hijab
av Gunn Marit Nisja
Lest av Ingrid Vollan

Norske Live faller pladask for både landet og den lokale Kareem under et ferieopphold i eksotiske Egypt. En overveldende romanse som ender i både ekteskap og et barn, og en ekteskapskontrakt som viser seg å bli fatal.


5. Kvinneliv i Kabul

Den lille kafeen i Kabul
av Deborah Rodriguez
Lest av Ingrid Vollan

Hva med en feelgood-bok fra Afghanistan? Fem kvinner som tilsynelatende er svært forskjellige, oppdager at de er mer like enn de tror og et unikt bånd oppstår mellom dem. Dette er en overbevisende fortelling om en kafé i hjertet av Afghanistan og menneskene som møtes her, full av varme og intelligens.


6. En personlig reise gjennom Italia, India og Indonesia

Spis, elsk, lev
av Elizabeth Gilbert
Lest av Yvonne Amundsen

Denne boken ble et fenomen da Oprah Winfrey ved gjentatte anledninger anbefalte den. Det er et fantastisk reiseeventyr som fører deg fra USA til Italia, videre til India og til slutt til eksotiske Indonesia. En følsom, rørende og morsom roman.


7. Vakkert, klokt og inspirerende fra Kambodsja

En lykkens dag
av Camron Wright
Lest av Hilde Grythe

Hvordan kan en roman lagt som til en søppelfylling i Kambodsja, et samfunn preget av fattigdom og elendighet, være vakker og oppløftende? Hør denne fantastiske fortellingen. En fortelling som får oss til å tenke igjennom vår egen tilværelse og at det alltid finnes noe å være takknemlig for.


8. Unik innsikt i Kinas nære historie og en kultur de færreste av oss kjenner

Hviskende skygger
av Jan-Philipp Sendker
Lest av Axel Aubert

Dette er første del i den spennende Kina-trilogien fra forfatteren bak den fantastiske romanen Kunsten å høre hjerteslag. Og her får du en unik roman, som på en fantastisk måte kombinerer både krim, historiske fakta, romantikk, sorg og tap.


9. Bli med Levi Henriksen og hans datter Leah til Afrikas savanner

Vinter på savannen
av Levi og Leah Henriksen
Lest av Silje Storstein

Dette er noe så unikt som et litterært far og datter-prosjekt. En fortelling om en reise som setter spor. En fortelling om dyrenes rettigheter og bevaring av naturens mangfold. Men det er først og fremst en fortelling om å være ung og prøve å leve videre etter et stort tap. Dette er en ungdomsbok som kan med hell også høres av voksne.


10. Fantastisk fra eksotiske Kreta

Øya
av Victoria Hislop
Lest av Gisken Armand

Vi følger Alexis Fielding i hennes jakt på å nøste opp i morens fortid, noe som fører henne til Kreta, og etterhvert en liten, fraflyttet øy som tidligere huset en koloni for spedalske. En sterk og rørende fortelling, som vil huskes i lang tid.


Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d