Aktuelt Boktips Krim

7 krimbøker for høstmørket

Når høstmørket senker seg og temperaturen synker kan det kanskje friste med en god krimbok på øret? Om du ikke er en av de lettskremte, da! Vi har gått gjennom høstlisten og plukket ut syv vi mener kan skape litt ekstra spenning.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager! 

Røykteppe
av Jørn Lier Horst & Thomas Enger
Lest av Helge Winther-Larsen

En bombeeksplosjon på nyttårsaften setter Oslo i terrorberedskap. Et av ofrene på listen over skadde er et kjent navn for Alexander Blix. Ruth-Kristine Smeplass er moren til to år gamle Patricia som ble kidnappet for ti år siden, og som har vært borte siden. Når saken får ny aktualitet, fatter også nyhetsbloggeren Emma Ramm interesse for det uløste mysteriet. Fra hver sin side forsøker de å jobbe seg gjennom det røykteppet som er lagt ut for å skjule sannheten om Patricia.

Ulmebrann
av Monika N. Yndestad
Lest av Lykke Kristine Moen

Fjerde bok om BA-journalisten Alice Bratt! En buss står i full brann i en tunnel i Bergen. Alice skjønner raskt at dette ikke er en vanlig trafikkulykke. Hva er det som skjuler seg i det utbrente vraket? For Alice blir saken dypt personlig. I bussen var en av hennes gode venner, Hassan. Mens han ligger kritisk skadet på sykehuset, begynner Alice å få e-poster. Det er ni dager til byens nye ordfører skal velges.

Midnattsmøte
av Lee Child
Lest av Fredrik Schulze-Krogh

I vinduet på en pantelånersjappe får Jack Reacher øye på en West Point-skolering fra 2005. Den er knøttliten, og må ha tilhørt en kvinnelig soldat. Reacher er selv West Point-mann, og vet hva hun måtte gjennom for å få ringen. Hvorfor pantsatte hun den? Han bestemmer seg for å finne henne og gi henne ringen tilbake. Jo mer han graver, desto mer skitten blir jakten, for ringen er bare et ledd i en dødelig lenke, styrt av kyniske krefter som utnytter de svakeste.

Svart kappe
av Bjørn Erik Thon
Lest av Ivar Nergaard


Ny krimserie! Petter Balke er en samvittighetsfull advokat. Derfor er han deprimert. Og det med god grunn: En av klientene hans, et torturoffer fra Uganda, er gått i dekning for ikke å bli sendt ut av landet. Vil han klare å skaffe henne oppholdstillatelse før hun blir funnet og satt på første fly hjem? Og har han egentlig gjort nok for den unge butikktyven som akkurat har fått skikk på livet sitt, men som nå risikerer fengselsstraff?

Flukten
av David Baldacci
Lest av Jonathan Espolin-Johnson

En ny, rå actionthriller om spesialagenten John Puller! Robert Puller, storebroren til John , har sittet inne to år. Han ble dømt for landsforræderi og er plassert i landets eneste militære høysikkerhetsfengsel. Robert klarer det umulige: Han rømmer fra fengselet og etterlater seg en en ukjent, død mann på cellen sin. Lillebroren blir satt til å etterforske saken. Men John oppdager snart at han ikke er den eneste som leter etter Robert. Målet deres er hverken rettferdighet eller sannheten, men å få tak i broren, død eller levende.

Hillman Hunter
av Bjørnar Pedersen & Egil Birkeland
Lest av Egil Birkeland

Seriestart! Oslo, februar 1995. Mannen bak radioprogrammet Hillman Hunter snubler over en sak som kan bli hans største journalistiske bragd noensinne. Han har bare ett problem: Han aner ikke hva saken handler om. Bortsett fra at sosialministeren er involvert – og en dopingekspert, som plutselig faller ut av vinduet på et lurvete hospits og brekker nakken. Sporene peker tilbake mot Lillehammer-OL og en fortiet skandale. Hillman Hunter er en satirisk og elegant skildring av Norge, og spesielt Oslo, på 1990-tallet.

Flytande bjørn
av Frode Grytten
Lest av Anderz Eide
Slippes 3. oktober

Vinnar av Rivertonprisen for beste krim 2005! Ein ung gut forsvinn, og konfliktar mellom ulike grupper i lokalsamfunnet når eit klimaks. Ein lokal journalist grev under overflata for å finne ut kva som har skjedd, samstundes som hans eiga framtid står på spel. Boka er ein mørk roman bada i norsk sommerlys.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager! 

%d