Aktuelt Boktips

9 lydbøker for hele familien

Høstferien er rett rundt hjørnet, og mange skolebarn gleder seg vilt til en ukes ferie. Noen skal på ferie, mens andre skal bruke dagene hjemme. Uansett hva dere planlegger, blir det sikkert mye tid til å sette seg ned sammen og høre på en god lydbok. Vi har gjort et lite utvalg av lydbøker vi tror kan glede hele barnefamilien.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager! 

Bukkene Bruse drar til Syden
av Bjørn F. Rørvik
Lest av Bjørn F. Rørvik, Ine Finholt Jansen,
Gustav Nilsen, Anders Bye og Silje Hagrim Dahl

Ny ellevill historie med Bukkene Bruse! De hadde spinket og spart på høyet hele vinteren, for i år skulle de dra til Syden. De pakket badebukser, kosedyr og solbriller – og vannpistol – i tilfelle det er troll i Syden, men det er det jo ikke. For troll tåler jo ikke sol … Bli med de tre bukkene til flyplassen, til flyet og helt til Syden! [OBS: Slippes 27. september.]

Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin
av Øystein Dolmen
Lest av Ivar Nergaard

De kappkjører med toget på Kaptein Knutsens gamle dresin. De overfalles av flirende florofjoller og blir spist av en hai – inne i en hval! De havner i den fæle Rasputins klør og ser døden i hvitøyet. De kolliderer med månen og svever hjelpeløst avsted i verdensrommet i vraket av en romrakett. De henter sol og blå himmel tilbake til regnets triste by, Bergen. Alt dette og mye mer skjer i løpet av bare et eneste døgn! Knutsen & Ludvigsen og Grevlingen ordner opp. Skal vi også nevne at Ludvigsen blir hjelpeløst forelsket?

Gutta i det enorme trehuset med 39 etasjer
av Andy Griffiths
Lest av Erlend Klarholm Nilsen

Andy og Terrys sjarmerende trehus har fått 13 nye etasjer. Der finner du en sjokoladefoss, en aktiv vulkan, et operahus, en babydinosaur-park, en boksende elefant kalt Trunkinator, et røntgenrom, et diskotek med selvlysende gulv, verdens farligste berg-og-dalbane og en topphemmelig etasje som ennå ikke er ferdig bygget. Hva venter du på? Bli med opp da vel!

Eragon
av Christopher Paolini
Lest av Kyrre Haugen Bakke

En gutt, en drage, et fantastisk eventyr! Da Eragon finner en blank, blå stein i skogen, synes den fattige bondegutten han er heldig – kanskje steinen kan selges og pengene brukes til mat vinteren igjennom? Men steinen viser seg å være et drageegg, og Eragon oppdager at han har havnet midt i en kamp mellom krefter som er like gamle som det mektige Riket selv. Eragon er første bok i den bestselgende Arven-serien – og alle bøkene kommer på løpende bånd i Storytel, én i måneden. [OBS: Slippes 29. september.]

Operasjon Svartskog
av Jørn Lier Horst
Lest av Runa Eilertsen

Hvorfor begynner plutselig bladene å falle av trærne i Svartskog midt på sommeren? Trærne er døde og blir stående med nakne, sprikende greiner. Og hvorfor synger ikke fuglene her, slik de gjør i andre skoger? Og hvor har det egentlig blitt av all kjeksen? Denne gangen må Oliver og Tiril i Detektivbyrå nr. 2 løse ikke bare ett, men tre mysterier.

Den lille penselen
av Bjørn F. Rørvik
Lest av Bjørn F. Rørvik

Den lille malerkosten blir ertet av de andre og kastet ut av malerskapet. En natt kommer det en tyv. Tyven stjeler et maleri. Men maleren, som heter Edvard Munch, blir vekket av den lille penselen og en gammel feiekost, og får en idé til et nytt maleri. Nok en perle fra Bjørn F. Rørvik!

LasseMaja: Filmmysteriet
av Martin Widmark
Lest av Marianne Krogness

Den berømte filmregissøren Omar Rauk kommer til Valleby for å spille inn film og inviterer Vallebys innbyggere til audition. Akkurat denne natten skjer det et innbrudd hos optikeren. Detektivene Lasse og Maja tar saken! Dette er bok 28 i den svært populære serien LasseMajas detektivbyrå – alle bøkene kan høres i Storytel.

Vennebyen: Apa og rockemysteriet
av City of Friends AS
Lest av Scott Maurstad

Vennebyen inntar Storytel! Apa drømmer om å bli rockestjerne og spiller el-gitar både tidlig og sent. Så en dag forsvinner gitaren hans, og Apa må ta i bruk alle sine ferdigheter som detektiv for å finne tyven. Men det viser seg å være en helt annen tyv enn det han trodde det var … Den neste uken slippes fire nye Vennebyen-bøker i appen.

Nelly Rapp: Kaptein Blåskjegg
av Martin Widmark
Lest av Silje Hagrim Dahl

For de spenningssøkende! Monsteragenten Nelly Rapp er nysgjerrig, modig og litt utålmodig. Sammen med hunden London sendes hun ut på oppdrag blant spøkelser, vampyrer og monstre. Denne gangen er Nelly og Valle er på seilskole. En gammel sjømann forteller om et spøkelsesskip som enkelte netter kommer opp av dypet med vrælende seilere og våte seil.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager! 

%d bloggers like this: