Barn og ungdom Boktips

Lydbøker til skolestart

Det er bare dager igjen til skolestart, og for mange av de minste barna er dette dager fylt med masse spenning, usikkerhet og forventning. For noen er dette første gang de tropper opp på skolen, litt usikre og spente, men samtidig også stolte. For andre er det forventninger knyttet til å møte skolekamerater og lærere igjen, og fortelle hverandre hvordan denne spesielle sommeren har vært. Uansett så kan det være greit å korte ned tiden litt, med å høre på morsomme, spennende og lærerike bøker knyttet til skolestart.


Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager! 


Vilma skoledilla av Abby Hanlon
Lest av Inger Gundersen

En varm, morsom bok som blander fantasi og virkelighet. Vilma er hun med de merkelige påfunnene og oppdiktede vennene. Vilma skal begynne på skolen igjen etter ferien, og hun har bestemt seg for å lete etter en ny venn i klassen. En som finnes på ordentlig. Det er ikke så lett å vite hvordan man skal snakke med andre. Bør man ta på seg elleve underbukser, for eksempel? Eller rope?
Se hele Vilma-serien

Hedvig er skolejente av Frida Nilsson
Lest av Charlotte Grundt

Hedvig bor i hutaheiti og er nabo med ingen. Heldigvis skal hun begynne på skolen. Der kan det meste skje! Og det gjør det. Hedvig får en veldig god venn, hun maner fram den Hvite dame på skoletoalettet, hun blir forelsket i en eremittkreps, forgifter en klassekamerat og klipper pigg til skolefotograferingen.
Se hele Hedvig-serien

ABC for barske barn av Anne Østgaard
Lest av Harald Stoltenberg

Dette er en kritikerrost samling humoristiske og rampete tekster på rim. Boken er laget for å skape interesse for bokstaver og ord, og dermed for lesning og litteratur. Hver bokstav har sitt rim, med flere ord som begynner med eller har bokstaven i seg.

Ny i klassen av Helena Bross
Lest av Guri Schanke

Frank har en rar følelse i magen. Dette er aller siste dag på den gamle skolen. På mandag skal han begynne på en ny skole. Hvem skal han leke med da? Tenk om ingen vil leke med ham! Tenk om de har en kjempevanskelig mattebok! Tenk om den nye læreren er en ond heks!
Se hele Klassen min-serien

Bukkene Bruse begynner på skolen av Bjørn F. Rørvik
Lest av Bjørn F. Rørvik, Marianne Krogness, Gustav Nilsen m.fl.

I den tredje boka i den populære serien får de tre bukkene et brev om at de må begynne på skolen. «Hvorfor det?» spør den minste. «Alle må gå på skolen nå for tida», forklarer den største bukken. Så blir de enige om at de kan prøve for ei uke eller to. Men skolen har fått ny rektor – og det er ikke hvem som helst!
Se hele Bukkene Bruse-serien

Kaos og koteletter på Dressurskolen av Jon Ewo
Lest av Erlend Klarholm Nilsen

Tvillingbrødrene Lenny og Leo er kreative, oppfinnsomme og lekne typer, men skolearbeid er definitivt ikke på toppen av prioriteringslista. Foreldrene deres er mose-forskere på internasjonalt toppnivå, og brødrene skal overta firmaet. Bekymret over karakterene beslutter de å sende Leo og Lenny til en ny skole: Den fryktede Dressurskolen, hvor disiplin og pugging står i fokus. Men noe skurrer på Dressurskolen, alt er ikke helt som Leo og Lenny tror … En knasende sprø fortelling full av spontane innfall, absurde karakterer og høyt tempo!
Se hele Lenny og Leo-serien

Hilsen en som elsker deg av Per Knutsen
Lest av Solveig Kloppen

Maria i 6B finner et brev i skolesekken sin: “Elskede Maria. Du er så søt. Hilsen en som elsker deg.” Hvem i klassen kan ha skrevet det? Er det Oscar eller Torgrim eller Lise? Tenk at det er noen som synes hun er søt, som elsker henne! En herlig forelska bok for de som er forelska. For de som drømmer om å bli det, og for de som nettopp har begynt å legge merke til guttene i klassen på en ny måte.

Stine klasse 1A av Tania Kjeldset
Nyinnspilling: Lest av Cecilie Enersen
OBS: Slippes 1. september

Stine gruer seg til å begynne på skolen, enda pappa sier at det skal gå bra, og mamma sier at det er dumt å grue seg. De voksne skjønner ingenting. Det er bare farfar som husker hvordan det var. Men det handler også om løse tenner og tenner som sitter altfor fast, om store gutter som plager og enda større gutter man kan bli forelsket i. En sjarmerende fortelling om skolestart og nye venner.
Se hele Stine-serien

Se flere skolerelaterte barnebøker her!

Prøv Storytel gratis i 14 dager 

%d bloggers like this: