Aktuelt Boktips Krim

5 gode, norske krimserier

Krim er en stadig favoritt blant våre lyttere. Sjekk ut disse norske perlene innenfor denne populære sjangeren!

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

Nordmenn er helt i særklasse når det gjelder krim, både som lesere og som forfattere. Det kan kanskje ha noe med den lange, kalde vinteren å gjøre, eller muligens et behov for en alternativ virkelig med langt mer spenning og mystikk enn vi ellers er vant med. Nå er det dessuten viktigere enn noensinne å fokusere på norske skatter. Disse krimbøkene er tross alt (veldig) kortreist underholdning – rett inn på øret! 


Jan-Erik Fjell: Anton Brekke-serien 

Denne spennende Bokhandlerpris-nominerte krimserien tar for seg livet til overbetjent Anton Brekke fra Kripos. Brekke er komisk flåkjefta, men også sårbar og følsom. Med krimgåter som involverer New York-mafiaer, seriemordere og drepte millionærer, blir Fredrikstad vist frem på sitt fineste og mest grusomme. 

Du finner alle 6 bøker i serien i Storytel, lest av Helge Winther-Larsen: Tysteren, Skyggerom, Hevneren, Rovdyret, Lykkejegeren og nå også den hittil siste i serien: Gjemsel.

Lest av Helge Winther-Larsen

Eystein Hanssen: Elli-serien

Elli-serien av Eystein Hanssen handler om politietterforsker Elisabeth Sunee Rathke som er halvt thai og halvt norsk, og har sort belte i karate. Hun tar for seg stadig grovere saker i det mørkeste Oslo, saker som etter hvert også fører henne til både Bangkok og Uganda. Samtidig krever mysterier fra Ellis egen fortid en oppklaring. 

Alle bøkene i serien er tilgjengelig i Storytel: De ingen savner, Giftstrøm, Triangel, Åtseldyr, Brennemerket, Jaget, samt den nyeste boken i serien: En kort evighet, som er tilgjengelig i Storytel fra 30. juni. Alle bøkene er lest av Christoffer Staib. 

Lest av Christoffer Staib

Karin Fossum: Konrad Sejer-serien 

Karin Fossum har siden 1995 utgitt hele 14 bøker i krimserien om Konrad Sejer, og flere av disse har vunnet priser som Brageprisen og Riverton-prisen. Flere av bøkene har også blitt filmatisert, mange har kanskje blant annet sett TV-serien Sejer. Med unike vinklinger får man her innblikk hos både ofre og drapsmenn, i tillegg til politibetjenten Konrad Sejer hvis vilje til å forstå det kompliserte i menneskesinnet løser de mest brutale draps- og forsvinningssaker sammen med sin assistent Skarre. Fossums bøker er litteratur på høyt nivå som ofte involverer en fryktelig ulykke, gode og spennende portretter av de involverte og et godt politiarbeid med en uventet utvikling. 

Hele serien om Konrad Sejer kan du høre i Storytel: Evas øyelest av Kirsti Grundvig, Se deg ikke tilbake!, Den som frykter ulven, Djevelen holder lyset, Elskede Poona og Svarte sekunder, som er lest av Trini Lund, Drapet på Harriet Krohn, Den som elsker noe annet, Den onde viljen og Varsleren lest av Nils Ole Oftebro, Carmen Zita og døden innlest av Kim Haugen, Helvetesilden med Nils Johnson og Hviskeren og Formørkelsen, også lest av Kim Haugen. 

Den første boken i serien, Evas øye, er lest av Kirsti Grundvig

Jørgen Jæger: Ole Vik-serien

Lensmann Ole Vik og politibetjent Cecilie Hopen møter i Ole Vik-serien på mange dramatiske utfordringer, både på jobb og på hjemmebane. Nervepirrende saker om kidnappinger, drap og menneskehandel i den fiktive småbyen Fjellberghavn er bakteppet for disse spennende krimbøkene, som Jæger forsøker å skrive ganske så frittstående. Forfatteren er heller ikke fremmed for å ta opp aktuelle samfunnsspørsmål i fortellingene om Ole Vik. Flere av bøkene er nominert til Bokhandlerprisen og er oversatt til flere språk. 

Du kan høre på hele serien om Ole Vik i Fjellberghavn, lest av Torgeir Reiten, i Storytel: Skyggejakten, Kameleonene, Dødssymfoni, Blodskrift, Karma, Stemmen, Ridderkorset, Monster, Fortielsen, Guden og novellesamlingen Ikke et lik for mye. Dessuten er den hittil siste boken i serien om Ole Vik, Judasskuddet, tilgjengelig i Storytel fra 6. juni! 

Lest av Torgeir Reiten 

Samuel Bjørk: Serien om Holger Munch og Mia Krüger

Samuel Bjørk har hatt stor internasjonal suksess med sin krimserie om etterforskerne Holger Munch og Mia Krüger. Bøkene har blitt solgt i over 30 land, og er spesielt populære i Tyskland, Nederland og Storbritannia. I første bok i serien fra 2013, Det henger en engel alene i skogen, blir vi kjent med Holger Munch, et av landets beste politietterforskere, og hans tidligere kollega, suicidale Mia Krüger. Denne boken ble en braksuksess og ble nominert til Bokhandlerprisen samme år som utgivelsen. Med etterforskerne Holger Munch og Mia Krüger har Bjørk skapt et fascinerende etterforskerpar og fortellingene er psykologisk spenning av det spektakulære slaget.

Alle 3 bøkene i denne populære serien kan du høre i Storytel: Det henger en engel alene i skogen og Uglen, som er lest av Gisken Armand, samt den nyeste boken i serien: Gutten som elsket rådyr, lest av Ivar Nergaard. 

Lest av Gisken Armand

Husk at du kan få Storytel gratis i 14 dager!

%d