Boktips Krim

Gled deg til 8 nye krimbøker i sommer!

Frister det med mørke skoger og grusomme kriminalsaker mens du selv ligger på solsengen med beina godt hevet? Da kan du glede deg til mange kommende krimbøker i Storytel i sommer!


Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Sommer er for mange synonymt med solkysset hud, sand mellom tærne og smeltende iskrem. Men de som bare elsker krim, slik mange nordmenn gjør, vet at sommeren også har plass til grusomme drap, spennende ran og mørke skoger som skjuler dype hemmeligheter. Nå kan du glede deg til 8 råe krimbøker som kommer ut i sommer i Storytel!


Araminta Hall: Vår egen grusomhet 

Tilgjengelig i Storytel fra 07. juli

Vår egen grusomhet er en psykologisk thriller om maktbalansen mellom kjønnene. En skarp, aktuell og forførende psykologisk thriller om kjærlighetens og lidenskapens mørke sider. Mike og Verity hadde en lek de kalte Suget. De lekte den for å bevise at Verity elsket Mike. At hun trengte Mike. Nå når Verity er gift med en annen mann, tar leken en dødelig vending.

This image has an empty alt attribute; its file name is araminta-hall_vc3a5r-egen-grusomhet.jpg
Lest av Anderz Eide

Michel Bussi: Tiden er en morder 

Tilgjengelig i Storytel fra 10. juli

Tiden er en morder er krimroman for de som liker å vri hjernen, av Frankrikes nest mestselgende forfatter og vinner av Gullkulen 2016. Den 42 år gamle advokaten Clotilde tilbringer sommerferien på Korsika sammen med sin mann og tenåringsdatter. Det er første gang hun er tilbake etter at foreldrene og broren omkom i en bilulykke 27 år tidligere. Selv overlevde hun på mirakuløst vis.

I løpet av ferien opplever hun flere ting som får henne til å stille spørsmål ved hva som egentlig skjedde den gangen. Det er mye som ikke stemmer med det hun til nå har trodd var sannheten om hendelsesforløpet forut for det skjebnesvangre øyeblikket da familien plutselig satte seg i bilen. Hun mottar snart brev og beskjeder som tyder på at moren kanskje ikke døde likevel. Kan det være at Clotilde ikke vet sannheten om hva som egentlig skjedde den skjebnesvangre dagen?

This image has an empty alt attribute; its file name is michel-bussi.jpg
Lest av Nina Woxholtt

Arne Dahl: Etterskjelv og Himmeløyet

Tilgjengelig i Storytel 26. juni og 26. juli

Etterskjelv er nok et tilskudd i den populære krimserien om A-gruppen og viser Arne Dahl i sitt ess. I August 2005 blir en t-banevogn sprengt i Stockholm, og mennesker dør. Da en terroristgruppe, som viser seg å bestå av innvandrergutter, påtar seg skylden for ugjerningen, virker det klart at terrorismen har nådd Skandinavia. Men smellet får mange etterskjelv. A-gruppen får ansvar for en del av etterforskningen, og Kjerstin Holm og hennes mannskap merker illevarslende vibrasjoner på helt andre steder enn de hadde ventet seg. Hver enkelt i A-gruppen jobber som besatt – men finnes det en grense for hvor involvert man kan bli i kriminalitet? A-gruppens sak er en grufull ferd inn i terrortrusselens og kulturkollisjonens urovekkende verden.

Lest av Jan Martin Johnsen

I Himmeløyet blir en videobutikk ranet, men et overvåkingskamera “ser” hendelsen. A-gruppen må ta stilling til vår tids sykelige fiksering ved det ytre. En Säpo-sjef forsvinner. Paul Hjelm får saken, og spør seg selv: Hvordan kan man forsvare seg mot ondskapen uten selv å bli ond?

Lest av Jan Martin Johnsen

Eystein Hanssen: En kort evighet

Tilgjengelig i Storytel fra 30. juni

Elli-serien av Eystein Hanssen handler om den råe politietterforsker Elisabeth Sunee Rathke som er halvt thai og halvt norsk, og har sort belte i karate. I nyeste bok i serien, En kort evighet, herjer en brutal og spektakulær ransbølge Norge. Profesjonaliteten i anslagene og mangel på spor gjør politiet maktesløse i jakten på gjerningsmennene. Politietterforsker Elli Rathke må bruke all sin kløkt, og hun finner etterhvert en forbindelse til den jugoslaviske borgerkrigen og en fryktet krigsforbryter. Elli og hennes kolleger må reise til dagens Sarajevo, en by der sårene fra fortiden fortsatt er åpne.

Lest av Christoffer Staib

Mary Higgins Clark: Vi møtes igjen og Før jeg sier farvel

Tilgjengelig i Storytel fra 21. juni og 21. juli

Vi møtes igjen handler om vakre, vellykkede Molly Carpenter Lasch, som er gift med sosietetslegen Gary Lasch. Livet hennes er perfekt – helt til hun oppdager at ektemannen bedrar henne. Kort tid etter blir han funnet myrdet hjemme i huset deres. I sengen ovenpå ligger Molly i dyp søvn, dekket av blod og ute av stand til å huske hva som er skjedd. Fem år senere kommer Molly ut av fengselet, fast besluttet på å få hukommelsen tilbake og finne ut hva som egentlig hendte den fatale natten. Hun oppsøker en gammel bekjent, reporteren Fran Simmons. Sammen begynner de en dramatisk jakt på sannheten.

Lest av Hedda Munthe

Før jeg sier farvel er en krimroman om Nell McDermott, som har en mann som ikke vil at hun skal stille til valg. Da mannen Adams yacht eksploderer på havnen i New York, med ham selv og tre andre om bord, blir Nell sønderknust. I dyp sorg begynner hun å tenke nærmere over samlivet med mannen, og oppdager at slett ikke alt var så rosenrødt som hun hadde trodd. Samtidig begynner ryktene å svirre. Eksplosjonen var ikke noe uhell – det var mord. Og Adam var kanskje ikke så prektig som det lot til. Nell begynner å undersøke litt på egen hånd. Etter hvert som hun nærmer seg sannheten, nærmer hun seg også morderen. Men hun aner ikke at hun er hans neste offer…

Lest av Hedda Munthe

Mari Jungstedt: Et mørke iblant oss 

Tilgjengelig i Storytel fra 01. august

Mari Jungstedt er en av Sveriges mest populære forfattere og har solgt mer enn fem millioner eksemplarer av sin Gotland- serie i Sverige, samtidig som hun er utgitt i 20 andre land.

I Et mørke iblant oss blåser det opp til storm under kappseilasen Gotland Rundt, og det fører til at masten på favorittbåten Mother of Dragons knekker tvert av. Besetningen tvinges til å søke le for vinden inne i en bukt. I strandkanten finner de en død mann med bakbundne hender. Midt i den gotlandske idyllen blir kriminaletterforsker Anders Knutas og kollegaen Karin Jacobsson, til tross for de har et litt uavklart forhold i kjærlighetslivet, tvunget til å jobbe sammen for å oppklare hvem den drepte personen er og hva som har skjedd ham.

Lest av Karin Ramslie Ahlsen

Husk at du kan få prøve Storytel gratis i 14 dager om du ikke allerede er medlem!

%d bloggers like this: