Boktips Romaner

Romaner til norgesferien

Det blir en annerledes sommer for de fleste av oss i år. Mange ser seg nødt til å bytte ut strandferie på Kreta med biltur til Kristiansand. Norge har mange perler og opplevelser å by på, så det vil ikke si at det blir noen dårligere ferie av den grunn! 


Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Lange bilturer kan være kjedelige i lengden. Da kan det være både underholdende og nyttig med noe annet enn jorder og asfalt å fokusere på. Vi har samlet et knippe fantastiske bøker for deg som elsker romaner, slik at reisen blir en opplevelse i seg selv!


Franzobel: Medusas flåte

Varighet: 20 timer og 7 minutter

Medusas flåte tar for seg den historiske hendelsen med fregatten Medusas – et av verdenshistoriens mest kjente forlis. En epokegjørende roman som sikter mot kjernen av det menneskelige: Hva betyr moral og sivilisasjon når det står om overlevelse i en ekstrem situasjon? Og hvor høy er prisen på overlevelse?

Eksempler på bilturer du rekker mens du hører på denne romanen: 

 • Narvik til Flåm – 20 timer og 47 minutter
 • Levanger til Honningsvåg – 20 timer og 28 minutter
 • Finnsnes til Jotunheimen – 20 timer og 10 minutter
Lest av Mads Ousdal

Kaspar Colling Nielsen: Den europeiske våren

Varighet: 12 timer og 30 minutter

Den europeiske våren er en grotesk og provoserende fortelling om frihet, likhet og fellesskap i en nær fremtid som er både skremmende og tiltalende. På Lolland i Danmark etablerer en rekke internasjonalt anerkjente forskere og gründere et nytt samfunn for rike borgere. Men deres veier går i uante retninger. 

Eksempler på bilturer du rekker mens du hører på denne romanen: 

 • Kanestraum til Bodø – 12 timer og 31 minutter
 • Stavanger til Røros – 12 timer og 17 minutter
 • Storforshei til Geiranger – 12 timer og 31 minutter
Lest av Thorbjørn Harr

Tiril Broch Aakre: Mødre og døtre

Varighet: 4 timer og 5 minutter

Mødre og døtre ble nominert til Ungdommens kritikerpris 2020. En gripende, følelsesladet og ektefølt historie om selvmord og mor-datter-forhold som er basert på forfatterens egne erfaringer med dette temaet. 

Eksempler på bilturer du rekker mens du hører på denne romanen: 

 • Lillehammer til Flåm – 4 timer og 10 minutter
 • Stokke til Beitostølen – 4 timer og 2 minutter
 • Alvdal til Geiranger – 4 timer og 12 minutter
Lest av Charlotte Frogner

Fredrik Backman: Folk med angst

Varighet: 9 timer og 50 minutter

Folk med angst er en komedie om et gisseldrama på en visning. En mislykket bankraner låser seg inne sammen med en overentusiastisk eiendomsmegler, to bitre Ikea-misbrukere, en høygravid kvinne, en suicidal mangemillionær og et kaninhode. Til slutt gir raneren opp og frigir alle gislene, men når politiet stormer leiligheten er den tom … I en serie dysfunksjonelle vitneavhør etterpå får vi høre alles versjon av hva som egentlig skjedde. Derfra utvikler det seg til et klassisk puslespill-mysterium rundt spørsmålene: Hvordan lyktes raneren med å flykte? Hvorfor er alle så sinte? Og hva er det egentlig som er feil med folk nå for tiden?

Eksempler på bilturer du rekker mens du hører på denne romanen: 

 • Koppang til Stavanger – 10 timer og 3 minutter
 • Meldal til Bergen – 9 timer 
 • Ørnes til Tromsø – 9 timer og 42 minutter
Lest av Kim Haugen

Jonathan Franzen: Frihet 

Varighet: 24 timer og 5 minutter

I sin første roman siden Korrigeringer gir Jonathan Franzen oss en stor samtidsroman om familien, ekteskapet og tiden vi lever i. Frihet fanger på samme tid humoren og tragedien i de fristelser og byrder som nettopp frihet gir oss. Og ikke minst, kostnadene ved å ha idealer, og å holde fast ved dem.

Eksempler på bilturer du rekker mens du hører på denne romanen: 

 • Kristiansand til Harstad – 23 timer og 40 minutter
 • Tromsø til Flåm – 23 timer og 51 minutter
 • Kjerringøy til Sola – 23 timer og 55 minutter
Lest av Kim Haugen

Vigdis Hjorth: Arv og miljø

Varighet: 7 timer og 42 minutter

Arv og miljø blir et arveoppgjør en inngang til en vond fortid og oppnøsting av forviklede forhold. To av barna har brutt med familien, men melder seg på arvetvisten likevel. Hvorfor? Under samtalen om arv løper en annen beretning, som setter voldsomme krefter i sving. Bergljot erfarer at det skal mot til for å uttrykke sin versjon av familiehistorien. Men bare gjennom å ta sine egne opplevelser på alvor og å prøve å sette ord på dem, er det mulig å komme videre.

Eksempler på bilturer du rekker mens du hører på denne romanen: 

 • Molde til Geilo – 7 timer og 10 minutter
 • Årnes til Florø – 7 timer og 49 minutter
 • Hitra til Oslo – 7 timer og 57 minutter
Boken er lest av Vigdis Hjorth selv

Alyson Richman: Skyenes hemmelighet

Varighet: 8 timer og 46 minutter

Skyenes hemmelighet er en kjærlighetserklæring til alle lærere som har gjort en forskjell. Jurij er sønnen til den lovende ballerinaen Katja og den vellykkede studenten Sasja, som blir født med en hjertefeil som gjør at han må isoleres og ikke kan gå på skolen sammen med andre barn. Maggie, en ambisiøs og dedikert lærer går med på å undervise Jurij hjemme, selv om det vekker til live vonde minner fra hennes egen barndom. Det utvikler seg et spesielt forhold mellom dem, og Jurijs store nysgjerrighet og spesielle evner inspirerer Maggie til å ta avgjørende valg i sitt eget liv. Men hun innser ikke hvor sterk Jurij har gjort henne før hun trenger styrken aller mest. 

Eksempler på bilturer du rekker mens du hører på denne romanen: 

 • Steinkjer til Flåm – 8 timer og 50 minutter
 • Gjøvik til Stavanger – 8 timer og 49 minutter
 • Meldal til Bergen – 8 timer og 51 minutter
Lest av Hedda Munthe

Lars Saaby Christensen: Norske stiler

Varighet: 2 timer og 57 minutter

Norske stiler er en utveksling mellom Herbert Ankel, en oppfinnsom og utrettelig forfatter av norske stiler, og hans norsklærer, klasseforstander Holger Ørekam, som ikke alltid lar seg begeistre av Ankels fantasifulle stiløvelser. I løpet av i alt 19 stiler finner vi klassikere som Fortell om en tur, Fortell om en helt vanlig dag, Grei ut om FN, Grei ut om trafikkreglene og ikke minst denne: Er selvtillit en fordel eller en ulempe. Herbert Ankels stiler er egnet til å vekke munterhet og en viss nostalgi. Og ikke minst behandler de evige aktuelle tema som: Finnes virkelig en helt vanlig dag? Nei, mener Ankel. Jo, mener Ørekam.

Eksempler på bilturer du rekker mens du hører på denne romanen: 

 • Sandefjord til Kristiansand – 2 timer og 48 minutter
 • Fossdal til Risør – 2 timer og 42 minutter
 • Straume til Hardangervidda – 2 timer og 38 minutter
Lest av Kim Haugen

Santa Montefiore: Villa Magdalena

Varighet: 14 timer og 51 minutter

Fra italiensk landsbyidyll til den engelske kysten. Ti år gamle Floriana drømmer om et liv i storslåtte Villa Magdalena, en herskapelig eiendom i den lille toskanske landsbyen hun bor i. En varm sommerdag blir hun bedt inn av husets sønn og arving. Fra og med det øyeblikket vet Floriana at det er her hun hører hjemme. I Devon i England sliter et vakkert herregårdshotell med dårlige tider. Eieren Marina vet at om alt slår feil, kan hun søke hjelp i Toscana. Men det betyr at hun må å grave i en fortid hun hittil har holdt skjult … og er hun villig til det? Villa Magdalena er en rørende historie om sterk kjærlighet og et gripende oppgjør med fortiden.

Eksempler på bilturer du rekker mens du hører på denne romanen: 

 • Bodø til Ålesund – 15 timer og 9 minutter
 • Storjord til Måløy – 15 timer og 11 minutter
 • Namsos til Flekkefjord – 14 timer og 39 minutter
Lest av Silje Storstein

Lucinda Riley: De syv søstre

Varighet: 17 timer og 59 minutter

De syv søstre kommer Lucinda Rileys imponerende fortellertalent til sin fulle rett i dette som er første bok i en ny og imponerende serie på syv bøker, basert på legendene om stjernebildet De syv søstre. Seks søstre som er adoptert av samme mann, får vite at han er død og har etterlatt et spor til hver av dem som skal lede dem tilbake til deres opprinnelige opphav. Maias ledetråd fører henne til den andre siden av kloden, til et forfallent herskapshus i Rio de Janeiro i Brasil.

Eksempler på bilturer du rekker mens du hører på denne romanen: 

 • Mosjøen til Stavanger – 18 timer og 18 minutter
 • Bodø til Flåm – 17 timer og 6 minutter
 • Kjerringøy til Skjetten – 17 timer og 4 minutter
Lest av Hedda Munthe

Ser de mange timene på landeveien bedre ut nå kanskje? Husk at du kan prøve Storytel gratis i 14 dager om du ikke allerede er medlem!

%d bloggers like this: