Barn og ungdom Boktips

Ungdomsbøker for norgesferien

Det blir en annerledes sommer for de fleste av oss i år. Mange ser seg nødt til å bytte ut strandferie på Kreta med biltur til Kristiansand. Norge har mange perler og opplevelser å by på, så det vil ikke si at det blir noen dårligere ferie av den grunn! 


Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager! 


For dere som skal reise langt eller kortere i sommer har vi samlet 5 flotte lydbøker som både ungdommene og de voksne i familien vil synes er spennende og morsomme! 


Levi og Leah Henriksen: Vinter på Savannen

Varighet: 4 timer og 30 minutter

Forfatteren Levi Henriksen har sammen med sin datter Leah dratt på eventyr i Kenya for å gjøre noe så unikt som å skrive en roman sammen. Denne ungdomsromanen skildrer den 13 år gamle jenta Eleanor sitt anstrengte forhold til sin stefar etter morens død. I Afrika prøver han å knytte det tette båndet som moren ønsket for dem, men spørsmålet er om Eleanor er villig til å slippe ham inn i tosomheten hun hadde med moren i alle år. 

Turer som varer cirka like lenge som Vinter på Savannen

 • Skien – Beitostølen – 4 timer og 40 min
 • Hegra – Vinstra – 4 timer og 20 min 
 • Volda – Flåm – 4 timer og 20 min 
Lest av Silje Storstein

Karen M. McManus: To kan holde på en hemmelighet … hvis en er død 

Varighet: 9 timer og 47 minutter 

Tvillingene Ellery og Ezra må flytte til bestemoren i Echo Ridge, en amerikansk småby der en avgangselev ble funnet drept for 5 år siden. Dessuten forsvant Ellerys tante derfra som 17-åring. Under overflaten til den tilsynelatende uskyldige småbyen skjuler det seg mange hemmeligheter. Ellery har vokst opp med hemmeligheter. Moren hennes har mange. Bestemoren hennes også. Hemmeligheter kan være farlige. I Echo Ridge gjør en klokt i å holde hemmelighetene for seg selv. En spennende bok som kan gjøre en lang biltur til en god opplevelse! 

Turer som varer cirka like lenge som To kan holde på en hemmelighet … hvis en er død:

 • Arendal – Jostedalsbreen – 9 timer og 46 min
 • Ørnes – Tromsø – 9 timer og 42 min 
 • Gålå – Stavanger – 10 timer og 11 min 
Lest av Silje Storstein

Lena Lindahl: Jenta i veggen

Varighet: 6 timer og 26 minutter

Ei norsk, jødisk jente, Betzy Rosenberg, greide å gjemme seg for de tyske og norske nazistene i Trondheim fra høsten 1942, da deportasjonene startet, og helt til krigen tok slutt i maidagene 1945. Hun overlevde rett foran nesa på fienden, takket være et medmenneske som risikerte livet ved å skjule henne. I nabohytten holdt nazistene fester, og selv Henry Rinnan, leder for den beryktede Rinnan-banden, kunne dukke opp uventet. En ungdomstid mistet og resten av familien ble deportert til konsentrasjonsleiren Auschwitz. Jenta i veggen er Betzys fortelling. En spennende bok som kan åpne for den gode samtalen!

Turer som varer cirka like lenge som Jenta i veggen

 • Eidsvåg – Geilo – 6 timer og 54 min 
 • Bergen – Geiranger – 6 timer 10 min
 • Trondheim – Oslo – 6 timer og 31 min 
Lest av Ingeborg Sundrehagen Raustøl

Victoria Aveyard: Rød dronning

Varighet: 14 timer og 25 minutter

Rød dronning utspiller en klassisk kamp mellom overklasse og underklasse – med en fantastisk twist. Samfunnet er delt av fargen på blod – rødblods og sølvblods, der sølv har makten. De er lik elitesoldater med gudelignende egenskaper. 17 år gamle Mare Barrow finner ut at tross sitt røde blod, har hun en egen dødelig kraft – en kraft hun prøver å bruke for å hjelpe Purpurgarden – som styrer det røde opprøret. Dette spillet om makt er livsfarlig. Denne boken er den første i Rød dronning-serien og underholder både de voksne og ungdommen som liker fantasy og spenning! 

Turer som varer cirka like lenge som Rød dronning: 

 • Lillehammer – Bodø – 14 timer og 31 min 
 • Storforshei – Flåm – 14 timer og 9 min
 • Namsos – Flekkefjord – 14 timer og 39 min 
Lest av Kristine Rui Slettebakken

Elin Viktoria Unstad: Brådypt

Varighet: 5 timer og 36 minutter 

Brådypt er en psykologisk thriller om Vilja som for tre måneder siden druknet og var død i 23 minutter. Mens hun prøver å finne tilbake til livet, blir hun kidnappet og våkner opp på en ukjent øy. Dagen etter er hun hjemme igjen og ingen tror på henne. Vilja er rådvill og forstår lite av hva som er ekte, og hva som bare er i hennes eget hode. Boken er både gripende og ubehagelig, noe som gjorde den fortjent til en nominasjon til Uprisen.

Turer som varer cirka like lenge som Brådypt:

 • Rennebu – Oslo – 5 timer og 25 min
 • Mosjøen – Trondheim – 5 timer 26 min
 • Bergen – Hjelle – 5 timer 24 min
Lest av Kristine Rui Slettebakken

Husk at du kan få Storytel gratis i 14 dager om du ikke allerede er medlem!

%d bloggers like this: