Boktips

8 lettleste bøker å kose seg med på stranda

Det er selvfølgelig stor forskjell på preferanser for hva slags bøker man vil lese, men mange vil gjerne bruke den avslappende sommertiden og strandlivet på god og lett underholdning. Vi har derfor listet opp 8 godbiter til deg som ser etter lettleste bøker å kose deg med på stranda, eller på terrassen for den del!

Ikke medlem? Nå kan du prøve Storytel gratis i 14 dager!

Sommeren er her nok en gang, og selv om ferien ble annerledes enn tenkt for de fleste, finnes det nok av muligheter til å slå seg ned på en solstol og ta en svømmetur i vannet om man vil. Det finnes få ting som er deiligere enn å ligge utstrakt på et teppe eller en solstol og kjenne solen varme kroppen og høre bølgeskvulp i det fjerne. Det er i disse øyeblikkene en god bok kan gjøre tilværelsen enda et hakk bedre!


Lori Nelson Spielman: En liste for livet 

Når moren dør, blir Bretts verden snudd på hodet. I stedet for at hun blir utpekt som ny direktør for familiefirmaet, får hun sparken, og før hun får sin rettmessige arv, har moren bestemt at hun må fullføre de resterende punktene på listen hun som tenåring laget seg over mål i livet. Brett har for lengst glemt den gamle listen som innebærer blant annet: ‘lære fransk, dra til Paris, skaffe seg hund, finne kjærligheten, få barn, hjelpe de fattige, få et fint hus’ osv. Som forfatteren selv sier, er dette ‘En vakker og gripende fortelling som minner oss på at vi må leve mens vi kan.’ 

Lest av Hedda Munthe

Santa Montefiore: Den glemte Deverill 

Den glemte Deverill er en frittstående roman fra samme univers som den bestselgende trilogien til Santa Montefiore: Slottskrønikene – serien som har tatt norske lesere med storm! Den glemte Deverill kan leses uavhengig av serien; og er en episk roman som spenner århundrer og omfavner hemmeligheter, tap, begjær og kjærlighet. En perfekt roman å kose seg med på stranda eller ved bassenget i sommer!

Lest av Silje Storstein

Jojo Moyes: Jenta som ble igjen

Nok en gripende roman fra Jojo Moyes, om 30 år gamle Liv Halston som brått mistet sitt livs kjærlighet. Det eneste hun sitter igjen med er en bunke regninger og sin aller kjæreste eiendel: et vakkert, gammelt portrett av franske Sophie. Det er før politimannen Paul ramler inn i livet hennes, og Liv igjen øyner håp om en positiv fremtid. Men da alt hun holder fast ved plutselig står i fare for å bli tatt fra henne, må hun kjempe sitt livs kamp for det hun har kjært. Gjennom maleriet “Jenta som ble igjen” blir to unge kvinner, skilt av et århundre, forent i sin indre styrke og tro på kjærligheten. 

Lest av Karin Okkenhaug Seim

Christina Baker Kline: Barna fra toget

En gripende fortelling om et uvanlig vennskap mellom det 17 år gamle fosterbarnet Molly Ayer og den 91 år gamle Vivian Daly. Molly har vært innom utallige dårlige fosterhjem og har fått en rebelsk holdning til voksne. Etter å ha blitt tildelt samfunnsstraff etter et tyveri av en biblioteksbok, må hun hjelpe Vivian med å rydde på loftet. Eiendelene vekker gamle minner til live og Vivian deler av sin utrolige livshistorie. Det viser seg etter hvert at disse to har mye mer til felles enn de tror. Molly bestemmer seg for å hjelpe Vivian med å finne svar på spørsmålene som har tynget henne hele livet. 

Lest av Inger Teien

Cecelia Ahern: PS: Jeg elsker deg-klubben

Denne frittstående oppfølgeren av PS: Jeg elsker deg! er en historie om å komme seg videre etter stor sorg og møte nye eventyr. Det har gått sju år siden Gerry døde, og seks år siden Holly leste det siste brevet fra ham. Hun er stolt av at hun har greid å skape seg et nytt liv og er klar til å møte fremtiden. Så blir hun kontaktet av en gruppe som kaller seg PS: Jeg elsker deg-klubben, og Hollys trygge tilværelse er plutselig ikke så trygg lenger. Klubben er inspirert av brevene fra Gerry og nå ønsker medlemmene Hollys hjelp til å utforme en siste hilsen til sine kjære. Er det noe Holly vet, er det at hun ikke vil trekkes tilbake til den sorgen hun omsider har greid å legge bak seg. Men etter hvert forstår hun at det alltid er én ting til å si til den du elsker.

Lest av Siv Charlotte Klynderud

Martina Reilly: En dag i juni

Max er en mann som tilsynelatende har alt: karriere, høy inntekt og mye makt. Sandy er en ung jente som har rømt hjemmefra og som for tiden bor på gaten. Hver morgen kjøper Max kaffe til Sandy, og hver morgen gleder hun seg til å se ham. Men en dag dukker han ikke opp, og Sandy blir bekymret. Hva har skjedd med ham, og hvorfor oppførte han seg så rart sist gang de snakket sammen? Når hun endelig finner ham, møter hun en mann som har mistet alt: karrieren, familien og sitt gode rykte. Sandy skjønner at hun har mer til felles med Max enn hun først trodde – inkludert den dagen i juni da livene deres falt i grus.

Lest av Siv Charlotte Klynderud

Lucinda Riley: Sommerfuglrommet

Posy Montague bor fortsatt på familiens vakre eiendom, Admiral House, der hun tilbrakte en lykkelig barndom og fanget sommerfugler sammen med sin kjære far. Her oppdro hun også sine egne barn. Til tross for de gode minnene og den praktfulle hagen hun har brukt tjuefem år på å anlegge, er huset i ferd med å forfalle, og Posy vet at tiden er inne for å selge. Så dukker plutselig Freddie, hennes store kjærlighet som forlot henne for femti år siden, opp. Posy har allerede nok bekymringer, for sønnen Sam mislykkes som forretningsmann og yngstesønnen Nick er brått tilbake etter ti år i Australia. Posy er skeptisk til Freddies fornyede interesse, men det hun ikke vet, er at både han og Admiral House skjuler en ødeleggende hemmelighet.

Lest av Silje Storstein

Victoria Hislop: De som er elsket

De som er elsket er en ny, frodig familiesaga fra Victoria Hislop. En nydelig historie om kjærlighet, splittelse og forsoning. Historien finner sted i Athen gjennom den tyske okkupasjonen og borgerkrig. Urolighetene skaper splittelser i Themis’ familie og en unge jentas skjebne vever seg etter hvert inn i en annen kvinnes og hun bestemmer seg for å hjelpe henne. 

This image has an empty alt attribute; its file name is mai_desomerelsket.jpg
Lest av Anne Ryg

Husk at du kan få Storytel gratis i 14 dager om du ikke allerede er medlem!

%d