Barn og ungdom Boktips

Barnas lydbøker til norgesferien

Det blir en annerledes sommer for de fleste av oss i år. Mange ser seg nødt til å bytte ut strandferie på Kreta med biltur til Kristiansand. Norge har mange perler og opplevelser å by på, så det vil ikke si at det blir noen dårligere ferie av den grunn! 

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

Det kan være prøvende for barna å sitte stille på lange bilturer. Derfor er det genialt å ta et dypdykk inn i spennende bøker, som underholder i lange baner. Vi har derfor samlet et knippe barnebøker, både for de minste og de eldre, i tillegg til å gi noen eksempler på flotte bilturer som korresponderer med spilletiden!


For de minste: 

Astrid Lindgren: Bøkene om Pippi Langstrømpe 

Varighet: 8 timer og 10 minutter 

Få et herlig gjensyn med Villa Villekulla, Herr Nilsson og Tommy og Annika! Bøkene Pippi Langstrømpe, Pippi går om bord og Pippi går til sjøs inneholder alle favoritthistoriene om verdens sterkeste jente, vår alles kjære Pippi Langstrømpe. Hold barna opptatt med alle Pippis ville eventyr i over 8 timer! 

Eksempler på bilturer der dere kan kose dere med Pippi-bøkene

 • Beitostølen til Stavanger – 8 timer og 6 minutter 
 • Steinkjer til Flåm – 8 timer og 50 minutter 
 • Hitra til Oslo – 8 timer og 26 minutter
Innleser: Henriette Steenstrup 

Thorbjørn Egner: Folk og røvere i Kardemomme by

Varighet: 2 timer og 27 minutter 

Bli kjent med gamle Tobias med skjegget, Tommy og vesle Kamomilla, trikkefører Syversen, pølsemakeren, barberer Sørensen, tante Sofie, politimester Bastian og de tre røverne Kasper, Jesper og Jonatan. Lydboken inneholder fortellingen og alle sangene fra boka, og er basert på den gamle innleste historien fra Barnetimen for de minste. Garantert underholdning for store og små på reisen! 

Eksempler på bilturer der dere kan kose dere med Folk og røvere i Kardemomme by:

 • Bergen til Hardangervidda – 2 timer og 28 minutter 
 • Dombås til Geiranger – 2 timer og 44 minutter
 • Tynset til Trondheim – 2 timer og 26 minutter

https://www.storytel.com/no/nn/books/14309-Folk-og-roevere-i-Kardemomme-by?reDirect=true?&utm_source=blog&utm_medium=content


Carolyn Keene: Lille frøken Detektiv-serien

Varighet: 10 timer og 22 minutter

Lille frøken Detektiv Nancy løser mysterier i sin nærmeste omkrets. Alt fra smykketyveri til fotballsabotasjer – ingenting går vår smarte detektiv ubemerket hen! Denne bokserien kan underholde de minste i hele 10 timer og 22 minutter, og med flere bøker kan dere legge inn naturlige ispauser og billading. 

Eksempler på bilturer der dere kan kose dere med Lille frøken Detektiv-serien

 • Gålå til Stavanger – 10 timer og 11 minutter
 • Grimstad til Jostedalsbreen – 10 timer og 10 minutter
 • Trondheim til Bodø – 10 timer og 2 minutter
Lest av Silje Hagrim Dahl

For de eldre: 

John Boyne: Gutten i den stripede pyjamasen

Varighet: 4 timer og 22 minutter 

Året er 1942 og Bruno bor sammen med familien sin i Berlin. En dag må de flytte, faren til Bruno blir beordret til Polen. På det nye stedet møter Bruno Shmuel. Shmuel er jøde og bor bak et høyt gjerde. De to blir venner og vennskapet får fatale konsekvenser. En spennende vinkling rundt en viktig tidsperiode i verden, og en rørende fortelling om et vennskap som vil etterlate et inntrykk hos både barna og de voksne. Gi plass til de gode og viktige samtalene med barna på biltur! 

Eksempler på bilturer der dere kan kose dere med Gutten i den stripede pyjamasen

 • Lillehammer til Molde – 4 timer og 55 minutter
 • Notodden til Flåm – 4 timer og 38 minutter 
 • Alvdal til Geiranger – 4 timer og 12 minutter
Lest av Pål Christian Eggen

J. K. Rowling: Harry Potter og de vises stein

Varighet: 9 timer og 21 minutter 

De fleste har hørt om Harry Potter, og mange har sett filmene. Dykk inn i magiens verden med Harry og vennene hans på Galtvort, hvor en foreldreløs gutt viser seg å være mye viktigere enn han hadde trodd, med evner han aldri hadde kunnet forestille seg. Vis barna denne evige klassikeren nå som dere har noen timer å slå ihjel på tur! Kanskje er det også første gang dere selv leser bøkene? 

Eksempler på bilturer der dere kan kose dere med Harry Potter og de vises stein

 • Ørnes til Tromsø – 9 timer og 42 minutter 
 • Lillehammer til Stavanger – 9 timer og 19 minutter 
 • Namsos til Oslo – 9 timer og 38 minutter
Lest av Torstein Bugge Høverstad

Andy Griffiths: Gutta i trehuset med 13 etasjer

Varighet: 1 time og 13 minutter 

Andy og Terry bor i et trehus. Men det er ikke et vanlig trehus. Det er verdens mest spennende trehus med 13 etasjer, en bowlingbane, et gjennomsiktig svømmebasseng, et hemmelig underjordisk laboratorium, en marshmallowsmaskin som skyter godsaker inn i munnen din hver gang du er sulten. Livet i trehuset hadde vært perfekt for Andy og Terry hvis ikke de ikke måtte skrive sine neste bok. Det er jo umulig å skrive bøker når man blir distrahert av flyvende katter, gigantiske bananer, vakre havfruer, et sjøuhyre som tror hun er en havfrue, enorme gorillaer og farlige tyggegummibobler!

Eksempler på bilturer der dere kan kose dere med Gutta i trehuset med 13 etasjer: 

 • Fagernes til Geilo – 1 time og 35 minutter
 • Soknedal til Røros – 1 time og 45 minutter
 • Lande til Mosjøen – 1 time og 30 minutter
Lest av Erlend Klarholm Nilsen

Husk at du kan få Storytel gratis i 14 dager om du ikke allerede er medlem! 

%d