Boktips

7 nye romaner for late dager i hengekøya

I sommer kommer en rekke gode romaner til Storytel – så følg godt med!


Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Sommeren er til for å slappe av, enten i fullstendig feriemodus, eller med en hverdag i litt langsommere tempo. Da er det deilig å kunne sette seg dypt ned i hengekøya og nyte fred og ro med en god bok på øret. I sommer kommer en rekke nye titler til Storytel, og du kan derfor glede deg stort til blant annet disse 7 nye romanene i sommer!


Fredrik Backman: Folk med angst 

Tilgjengelig i Storytel fra 28. juni

Folk med angst er en komedie om et gisseldrama på en visning. En mislykket bankraner låser seg inne sammen med en overentusiastisk eiendomsmegler, to bitre Ikea-misbrukere, en høygravid kvinne, en suicidal mangemillionær og et kaninhode. Til slutt gir raneren opp og frigir alle gislene, men når politiet stormer leiligheten er den tom … I en serie dysfunksjonelle vitneavhør etterpå får vi høre alles versjon av hva som egentlig skjedde. Derfra utvikler det seg til et klassisk puslespill-mysterium rundt spørsmålene: Hvordan lyktes raneren med å flykte? Hvorfor er alle så sinte? Og hva er det egentlig som er feil med folk nå for tiden?

Lest av Kim Haugen

Celeste Ng: Små branner overalt 

Tilgjengelig i Storytel fra 01. juli

Små branner overalt er en dypt fascinerende og elegant fortalt roman om hemmeligheter, identitet og forholdet mellom mødre og døtre – og avslører faren ved å tro at du er trygg om du bare følger reglene.

I Shaker Heights er alt nøye planlagt, fra de symmetriske veiene og husenes avstemte farger til de vellykkede livene til menneskene som bor der. Elena Richardson vet dette bedre enn noen. Den gåtefulle kunstneren Mia og hennes tenåringsdatter rykker derimot ved denne fasaden når de leier et hus av Richardson-familien. Mia bærer med seg en mørk fortid, og Elenas besettelse om å finne sannheten viser seg å få uventede og dramatiske konsekvenser. 

Lest av Gisken Armand

Michel Houellebecq: Kartet og terrenget 

Tilgjengelig i Storytel fra 13. juli

I Kartet og terrenget oppdages Jed Martin først som fotograf, men blir etter hvert kjent som en av verdens mest suksessrike malere, både kunstnerisk og kommersielt. Martin tar mengdevis av bilder av skruer, muttere og andre elementære jernvarekomponenter, dernest av Michelin-kart. Det definitive gjennom-bruddet får han med disse kartfotografiene i utstillingen «Kartet er mer interessant enn terrenget». Verden er i stadig større grad fremstilt, det autentiske og naturlige nærmer seg hverandre. 

Den innesluttede Jed Martin forholder seg knapt til andre mennesker enn sin gallerist Franz, og to andre personer: Den ene er den aldrende og etter hvert døende faren, en arkitekt som valgte å gi slipp på sine utopiske ideer og i stedet ble leder av et entreprenørfirma spesialisert på leilighetskomplekser på badesteder. Den andre er Michel Houellebecq.

Lest av Håkon Ramstad

Jonathan Franzen: Frihet

Tilgjengelig i Storytel fra 29. juni

I sin første roman siden Korrigeringer gir Jonathan Franzen oss en stor samtidsroman om familien, ekteskapet og tiden vi lever i. Frihet fanger på samme tid humoren og tragedien i de fristelser og byrder som nettopp frihet gir oss. Og ikke minst, kostnadene ved å ha idealer, og å holde fast ved dem.

Lest av Kim Haugen

Sally Rooney: Alle andre

Tilgjengelig i Storytel nå

Boken bak suksess-serien “Normal People” som er høyst aktuell i disse dager på NRK! Alle andre er en kjærlighetsroman, en fortelling om hvordan et menneske kan forandre livet til den andre. Med hjerteskjærende ømhet avslører den forholdet mellom sex og makt, mellom ønsket om å såre og bli såret, ønsket om å elske og bli elsket. Romanen er vinner av Costa-prisen 2018.

Connell er skolens kjekkeste gutt, mens Marianne er den smarte, rike, venneløse jenta. Til tross for ulike verdener oppstår det gnister mellom dem. Og da de møtes igjen på universitetet i Dublin er rollene byttet om, men tiltrekningen mellom dem like komplisert og elektrisk.

Lest av Hedda Sandvig

Chigozie Obioma: Den forbudte elven

Tilgjengelig i Storytel fra 04. juli

En sensasjonell debut og en nydelig afrikansk roman om oppvekst, overtro og de ubønnhørlige konsekvensene av brutt tillit og forspilte muligheter. Den forbudte elven tar for seg Nigeria i 1990-årene der fire brødre i den lille byen Akure terger på seg en spådom som forfølger guttene og gradvis tærer på de skjøre familiebåndene. Moren blir innlagt på sykehus, og faren – familieoverhodet som har båret på ambisiøse drømmer om at guttene skulle bli leger, advokater, ingeniører og flyvere – bryter sammen i erkjennelse av at han ikke kan beskytte dem. Og hvis den gale spåmannen har rett, hvilken av brødrene vil da bli Ikennas morder? Romanen ble nominert til Booker-prisen og har vunnet flere internasjonale priser.

Lest av Christian Hestø

Linn Strømsborg: Aldri, aldri, aldri

Tilgjengelig i Storytel fra 18. juli

Aldri, aldri, aldri er en roman om hvorfor vi får barn, og hvorfor vi ikke får barn. Det er historien om å velge noe annet enn det som forventes av en, men samtidig bare ønske seg et vanlig liv.

Hovedpersonen i romanen Aldri, aldri, aldri har aldri ønsket seg barn. Hun har vært samboer med Philip i åtte år, og de har vært enige om at de ikke skal ha barn – helt til nå. For kanskje vil Philip allikevel bli pappa? Og mens hennes to beste venner venter sitt første barn, og moren hennes stadig maser om barnebarn, og hverdagen renner over av småbarnsforeldre og fødsler og andres tidsklemmer, så står hun støtt i livet sitt og valget sitt om å ikke ville ha barn.

Lest av Linn Strømsborg

Ser sommeren enda bedre ut nå kanskje? Husk at du kan få Storytel gratis i 14 dager om du ikke allerede er medlem!

%d