Barn og ungdom Boktips

8-12 år: Disse nye bøkene underholder barna i sommer!

Ikke alle sommerdager er solskinnsdager der man kan bade og løpe rundt på gresset. Men det gjør ingenting! Det finnes ingenting som å slå seg ned på sofaen hjemme eller på hyttetur, og lytte til en god lydbok med regnet trommende på taket. Les om 7 bøker for å underholde barna på rundt 8 til 12 år i sommer!


Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Sommeren er sterkt etterlengtet for barna, men den kan også være uendelig lang uten noe gøy å finne på. I år kan det kanskje være ekstra vanskelig å fylle dagene, da mange måtte se seg nødt til å avbryte ferieplaner. Noen ganger er det gøy å være ute og gjøre noe aktivt, men av og til er det både sunt og underholdende for barna å sette seg ned i en godstol og lytte til noen morsomme og spennende lydbøker. Vi har derfor samlet et godt knippe bøker for barn mellom 8 og 12 år som dere kan glede dere til i løpet av sommeren!


Ingeborg Arvola: Buffy By er talentfull 

Målgruppe: 9-12 år.

Tilgjengelig i Storytel fra 18. juni. 

Møt Buffy By, en fattig jente i rike Oslo. Talentløs med ball, men naturtalent i slalåm, verdens tredje dyreste sport. Hvordan skal det gå? Klasse 6B på Refstad skole skal skrive selvbiografi. Buffy By vil helst skrive om slalåm – eller aller helst vil hun kjøre slalåm. På gratiskurset i vinterferien viser det seg at hun er et naturtalent! Bare så synd de ikke har penger til treningsavgift – eller ski eller staver eller klær eller noen ting, egentlig. Men Buffy By mister ikke motet av den grunn. Og hun har alltid en god idé eller tre. Det finnes ikke mange bøker om fattige barn i dagens Norge. Men her er Buffy Bys selvbiografi, og den likner ikke på noe annet!

Lest av Silje Hagrim Dahl

Andy Griffiths: Gutta i trehuset 

Målgruppe: 8-12 år. 

Tilgjengelig i Storytel fra 23. juni. 

Den enorme suksessen, Gutta i trehuset-serien, blir nå tilgjengelig i Storytel i sommer! 

Andy og Terry bor i et trehus. Men det er ikke et vanlig trehus. Det er verdens mest spennende trehus med 13 etasjer, en bowlingbane, et gjennomsiktig svømmebasseng, et hemmelig underjordisk laboratorium, en marshmallowsmaskin som skyter godsaker inn i munnen din hver gang du er sulten. Livet i trehuset hadde vært perfekt for Andy og Terry hvis ikke de ikke måtte skrive sine neste bok. Det er jo umulig å skrive bøker når man blir distrahert av flyvende katter, gigantiske bananer, vakre havfruer, et sjøuhyre som tror hun er en havfrue, enorme gorillaer og farlige tyggegummibobler!

Gutta i trehuset med 13 etasjer er tilgjengelig i Storytel fra 23. juni, etterfulgt av Gutta i det enda større trehuset med 26 etasjer 30. juni og Gutta i det enorme trehuset med 39 etasjer som blir tilgjengelig 07. juli.

Bøkene er lest av Erlend Klarholm Nilsen (med lydeffekter)

Anne Wisløff: Lik meg 

Målgruppe: 9-12

Tilgjengelig i Storytel fra 23. juni

Arin og Oda er bestevenner, men kan vennskapet fortsette når det bare er Arin som får være med i Lunas gjeng? Og hva skjer med Oda når hun ikke helt vet hvor hun har Arin lenger? Mange fulgte med på hvordan Oda ble utestengt av klassen sin i 1.sesong av Lik meg på NRK Super. TV-serien var en braksuksess, og vant til og med en Emmy-pris i mars. Her leser jentene dagbøkene sine, og vi får historien fortalt fra både Oda og Arins perspektiv. En flott bok for de som digger denne serien, og for de yngre ungdommene!

Boken er lest inn av skuespillerne fra TV-serien; Jenny Evensen og Sana Omar

Martin Widmark: LasseMaja – Sølvmysteriet og LasseMaja – Filmmysteriet

Målgruppe: 7-10 år. 

Tilgjengelig i Storytel fra 03. juli og 03. august. 

To nye bøker om detektivene Lasse og Maja fra den populære serien LasseMajas detektivbyrå kommer i Storytel i sommer! Først ute er LasseMaja – Sølvmysteriet, der noe har forsvunnet fra den arkeologiske utgravningen utenfor kirken. Lasse og Maja finner mange fotspor. Er det spor etter inntrengeren? Det er mange som ikke liker utgravingen, og det er også en del som har en overdreven interesse for den. Lasse og Maja innser at de må grave dypt for å komme til bunns i denne saken! 

LasseMaja – Filmmysteriet følger deretter i august. I denne blir den berømte filmregissøren Omar Rauk kommer til Valleby for å spille inn film og inviterer Vallebys innbyggere til audition. Muhammed Karat, Dino Panini og Rune Andersson prøver seg på samme statistrolle, men filmteamet velger i stedet politimesteren. Det er bare en forutsetning for å få rollen og det er at han lar seg bli låst inn i et bur en hel natt – for å få kontakt med følelsene sine. Han tar utfordringen, under tvil. Akkurat denne natten skjer det et innbrudd hos optikeren. Det er bare en klokke som har blitt stjålet, men gulvet i kjelleren er brutt opp. Og filmen i butikkens overvåkningskamera er ikke skarp nok til at de kan se hva som har skjedd under innbruddet. Lette tyven etter noe? Det er noe mystisk over det hele, synes Lasse og Maja. Og enda mer mystisk blir det når et gammelt brev dukker opp og kaster et nytt lys over hele situasjonen. Detektivene Lasse og Maja tar saken!

Om disse dere ikke ennå har lest disse bøkene, burde dere ta en titt på de andre bøkene i serien om LasseMajas detektivbyrå her

Bøkene om LasseMajas detektivbyrå er lest av Marianne Krogness

Husk at du kan få Storytel gratis i 14 dager om du ikke allerede er medlem! 

%d bloggers like this: