Aktuelt Barn og ungdom Boktips

3-8 år: Disse nye bøkene underholder barna i sommer!

Ikke alle sommerdager er solskinnsdager der man kan bade og løpe rundt på gresset. Men det gjør ingenting! Det finnes ingenting som å slå seg ned på sofaen hjemme eller på hyttetur, og lytte til en god lydbok med regnet trommende på taket. Les om 10 nye bøker for å underholde barna på ca. 3-8 år i sommer!


Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Sommeren er sterkt etterlengtet for barna, men den kan også være uendelig lang uten noe gøy å finne på. I år kan det kanskje være ekstra vanskelig å fylle dagene, da mange måtte se seg nødt til å avbryte ferieplaner. Noen ganger er det gøy å være ute og gjøre noe aktivt, men av og til er det både sunt og underholdende for barna å sette seg ned i en godstol og lytte til noen morsomme og spennende lydbøker. Vi har derfor samlet et godt knippe bøker for barn mellom 3 og 8 år som dere kan glede dere til i løpet av sommeren!


Ole André Sivertsen: Skatten på Kokosøya

Målgruppe: 6-9 år.

Tilgjengelig i Storytel nå. 

Skatten på Kokosøya er den første boken serien «På eventyr med kaptein Skrekk» – En ny og spennende sjørøverserie for barna! Bøkene handler om Nora, som har en grand grand onkel som var redd for alt og besvimte av blod da han var liten, noe som gav ham kallenavnet “lille Skrekk”. Han forsvant på mystisk vis i en kiste mens han lekte gjemsel, og kom aldri tilbake. Når Nora finner den samme kista på loftet til morfar og klatrer ned i den, havner hun i en sjørøververden. Der møter hun kaptein Skrekk, og de kjemper sammen mot den ufyselige Bleiebanden og jakter på skatter. Problemet er bare at kaptein Skrekk fremdeles er like redd som da han var liten, men heldigvis er Nora smart og tøff, og hjelper ham på deres ville eventyr. 

Rabarbrias perle får vi et gjensyn med Nora og kaptein Skrekk i sjørøververden. Da må Nora hjelpe Skrekk med å flykte fra kong Aubergine av Rabarbria, og de må igjen overliste den ufyselige Bleiebanden. 

Ta et dypdykk inn i sjørøvernes morsomme og spennende verden sammen med Nora og kaptein Skrekk i sommer! 

This image has an empty alt attribute; its file name is skatten-pc3a5-kokosc3b8ya.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is rabarbrias-perle.jpg
Bøkene er lest av Ole André Sivertsen

Ingunn Aamodt: Pulverheksa og valpen 

Målgruppe: 3-8 år. 

Tilgjengelig i Storytel fra 19. juni. 

Pulverheksa er blitt en moderne klassike og er godt kjent for alle barn i alderen 3 til 8 år. Pulverheksa og valpen er en ny og hjertevarm historie fra Pulverskogen. En dag finner Pulverheksa en våt og frossen valp utenfor døren. Hun tar den med inn og vasker og gir den mat. Men det er ikke bare lett for Hokus og Pokus, som er vant til å være kjæledeggene til heksa. Bryr hun seg om dem lenger? Det viser seg at Pulverheksa har stort nok hjerte til å romme alle. Til slutt finner de ut at valpen tilhører Skattesnusk og gjenforeningen feires med en skikkelig fest!

This image has an empty alt attribute; its file name is 9788202646479.jpg
Lest av Marianne Krogness, Gustav Nilsen og Silje Hagrim Dahl

Abby Hanlon: Vilma skoledilla og Vilma lesedilla

Målgruppe: 5-9 år. 

Tilgjengelig i Storytel 20. juni og 20. juli. 

Endelig kommer to nye bøker i serien om Vilma, en seks år gammel lillesøster som pleier å plage sine storesøsken med mange spørsmål, og som bruker fantasien sin til å skape seg nye venner i stedet. I Vilma skoledilla begynner Vilma på skolen igjen etter ferien og bestemmer seg for å få en ekte venn. Men det kan være vanskeligere enn man tror! I Vilma lesedilla blir igjen Vilmas virkelighet blandet med fantasi. Vilma vil gjerne lese like bra som vennen sin, men blir avbrutt av en sau som hopper ut av boken hennes om gårsdyr! 

Bøkene er tilgjengelig i Storytel fra henholdsvis 20. juni og 20. juli. Les gjerne også første bok i serien, Vilma fantasidilla, som også er tilgjengelig i Storytel! 

This image has an empty alt attribute; its file name is vilma-skoledilla.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is cover.jpg
Bøkene om Vilma er lest av Inger Gundersen

Rolf Magne Andersen: Kokosbananas

Målgruppe: 3-6 år.

Kokosbananas og romvesenet er tilgjengelig i Storytel fra 21. juni. 

Kokosbananas er en liten oppfinner som bor i den koselige bygden Nøttvik med familien sin Mamma Banana, Pappa Kokos og lillesøsteren Baby Koko. De helsprø oppfinnelsene til Kokosbananas får ham alltid opp i rare situasjoner og artige møter med fruktene, nøttene og dyrene i Nøttvik.

Disse korte bøkene er morsomme og sånn passe koko – perfekt for de mindre barna! I sommer kommer det også ut en rekke flere bøker i Kokosbananas-serien i Storytel. Vær med når den helsprøe Kokosbananas finner opp alt fra luftsko til falske tenner for å unngå tannlegen! 

Kokosbananas og hypnosemaskinen og Kokosbananas og luftskoene er allerede ute i Storytel, mens Kokosbananas og romvesenet kommer 21. juni, etterfulgt av Kokosbananas og biefangeren, Kokosbananas og forstørrelsespistolen og Kokosbananas og brøleboksen senere i august. Ta også en titt på de tidligere bøkene i serien om denne helsprøe oppfinneren her

This image has an empty alt attribute; its file name is 9788202663995.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 9788202664008.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 9788202664015.jpg
Bøkene om Kokosbananas er lest av Rolf Magne Andersen

Barnas Vitser: Barnas alle barna-vitser

Målgruppe: 3-9 år. 

Tilgjengelig i Storytel fra 06. juli. 

Barnas vitser er vitser laget av og til barn. Sjekk ut seriens 4 samlede bøker her. Disse korte bøkene gir både barn og voksne et avbrekk fra daglige gjøremål med morsomme vitser, noe som skaper latter hos både store og små! 

Hør barnas beste “alle barna”-vitser fra 06. juli i Storytel. 

This image has an empty alt attribute; its file name is 9788202646189.jpg
Lest av alle barna 

Lise Dragland: Vitseløve 4 – Pappavitser

Målgruppe: 6-9 år. 

Tilgjengelig i Storytel fra 22. juli. 

I denne fjerde boken i enda en morsom vitseserie får vi høre en helt særegen form for vitser, nemlig pappavitser! Pappaer har som kjent en helt egen humor – noe både barna og voksne synes er hysterisk morsomt, selvfølgelig. 

Se også de andre vitsebøkene i serien Vitseløve her

This image has an empty alt attribute; its file name is 9788202640378.jpg
Lest av Haakon Strøm

Husk at du kan få Storytel gratis i 14 dager om du ikke allerede er medlem! 

%d bloggers like this: