Boktips

5 bøker som gir deg frihetsfølelsen

Har du noen gang følt deg så lett og fri at du nesten forsvinner med den milde sommerbrisen? Har denne følelsen kanskje til og med funnet sted mellom to permer? 


Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Juni er den første sommermåneden og representerer en spennende tid for mange mennesker. Mange er ferdige med studier og skole for sommeren, kanskje for alltid, store prosjekter avsluttes for sesongen og flere av oss kan glede seg til både korte og lengre sommerferier. Noen må selvfølgelig fremdeles jobbe eller vente enda litt til med ferie, men uansett hva din situasjon er, kan du sette pris på en god bok som gir deg en ordentlig følelse av frihet. 

Om det handler om en spennende reise, et eventyr for livet eller en stor omveltning, har vi her samlet et knippe bøker som garantert gir deg frihetsfølelsen, uansett hvor du selv befinner deg for tiden! 


1. Victoria Hislop: Postkort fra Hellas

Hver uke i seks måneder får Ellie postkort fra en ukjent person som viser vakre bilder av Hellas. De flotte bildene gir Ellie lyst til å reise dit selv, og hun oppdager på reisedagen en pakke på døren med en notisbok som forteller om en ukjent manns reise gjennom landet. Mannens vakre beskrivelser av landet og dens kultur viser en egen vilje til å leve livet til fulle én gang til. 

Historien i Postkort fra Hellas viser at andres reise noen ganger virkelig kan inspirere deg, og føre deg på uante veier, fri fra ditt eget livs kjas og mas i en helt annen kultur.

Lest av Anne Ryg

2. Hans-Olav Thyvold: Thor Heyerdahl

Bokserien Norges Nasjonalarv tar for seg blant annet viktige personer innenfor kunst og litteratur, vitenskap, idrett og samfunnsliv. I denne boken av Hans-Olav Thyvold fortelles historien om Thor Heyerdahl, en av Norges mest kjente og viktigste oppdagere. Hans mange ekspedisjoner med fartøyene Kon-Tiki, Ra og Tigris motbeviste manges meninger og fordommer. 

Thor Heyerdahl er en inspirerende historie om å gå sin egen vei og frigjøre seg fra andres innbitte meninger. Bli kjent med en norsk eventyrer som tilbrakte store deler av sitt liv på det åpne hav på jakt etter nye oppdagelser!  

Lest av Christian Borch 

3. Kerry Fisher: Tilbake til drømmeøya

Hverdagen de siste årene har vært kjedelig og grå for Octavia, og den eventyrlystne jenta hun en gang var ble kvalt av et tårn med matpakker, skittentøy og en traust ektemann. Når en venninne sier at hun skal skilles, tenker Octavia på øya hun besøkte for lenge siden, og mannen hun møtte der. Kan hun finne seg selv igjen, og kanskje noe som ligner ekte lidenskap? 

Tilbake til drømmeøya representerer en frihet til å finne seg selv; en mulighet som sjelden viser seg. Likevel kan det friste med å legge den kjedelige hverdagen bak seg og finne nye, spennende eventyr. 

Lest av Kikki Stormo 

4. Stein Hoff: Ro for livet

Stein Hoff er over 70 år og etter et langt liv med jordomseilinger og lange roturer med familien vil han ro over Nord-Atlanteren alene. Men et forferdelig uvær viser seg skjebnesvangert og han må se prosjektet tapt etter 80 døgn og en dramatisk redningsaksjon. 

Ro for livet er en ekte historie om kjærligheten til det åpne hav og friheten ved å sette seg i en båt og ro tvers over Atlanterhavet, selv om det nesten kan gå galt.

Lest av Anderz Eide 

5. Fredrik Backman: Britt-Marie var her 

63 år gamle Britt-Marie forlater et monotont, men behagelig liv med sin ektemann da hun finner ut av utroskapen hans. Det viser seg imidlertid vanskelig å skaffe seg jobb etter å ha tilbrakt de siste 40 årene som husmor med lite andre ferdigheter enn hva det innebærer. Hennes desperasjon etter arbeid for å starte et selvstendig liv fører henne til det lille, falleferdige tettstedet Borg der hun ender opp i en stilling som til dels innebærer å være fotballtrener for det lokale barnelaget, selv om dette ikke er noe Britt-Marie har interesse for eller kunnskap om. 

Britt-Marie var her er en roman om fordommer, natron og friheten til å gjenfinne seg selv og starte helt på nytt på et uventet sted etter å ha gravd seg ned i de samme vanene i fire tiår.

Lest av Kirsti Grundvig

Husk at du kan få Storytel gratis i 14 dager om du ikke allerede er medlem. 

%d